sunnuntai 25. lokakuuta 2015

maidoton ja soijaton proteiinipitoinen välipala

R: Kuuntelin jokin aika sitten työkavereiden keskustelua siitä, mikä maitorahka on parasta - minkä koostumus on hyvä tai mikä on liian hapanta. Itse en osallistunut keskusteluun, sillä en ole syönyt maitotuotteita pitkään aikaan, en edes oikeastaan muista miltä maitorahka maistuu.  Vähensin maitotuotteiden käyttöä huomattavasti noin vuosi sitten. Esimerkiksi rahkat, maito ja raejuusto jäivät lähes kokonaan pois ruokavaliosta ja samalla lähti myös ikävä tukkoisuus (sellainen "koko ajan pitää niistää" -olo) ja turvotus. Vaikka maidon pois jättämisellä on ollut positiivisia vaikutuksia, on siitä aiheutunut vähän myös hankaluuksia - mitä syödä iltapalaksi tai välipalaksi? Ennen oli helppo syödä rahkaa. Söin vähintään puoli purkkia rahkaa päivittäin. Lisäksi söin monta kertaa viikossa raejuustoa esimerkiksi iltapalan kanssa. Nyt ne on pitänyt korvata jollain muulla, eikä mitään sopivaa "korviketta" tuntunut löytyvän millään. Mutta nyt se korvike löytyi!

 photo yosa1_zpsf8raimpt.jpg
 photo yosa4_zpsrqdlgion.jpg

Saatiin Akvamariinin Showroomilla maistaa Yosan 100% kasviperäistä kauraista Yosa Sport marjavälipalaa, joka ei sisällä maitoa, laktoosia, soijaa tai gluteiinia. Joku voisi sanoa, että se ei sisällä varmaan yhtään makuakaan, mutta se joku olisi väärässä Tuo on nimittäin oikeasti hyvää, marjat (mansikka, mustikka, puolukka, vadelma) maistuvat kivasti, eikä herneproteiinin maku ole mitenkään liian vahva tai hallitseva. Yhdessä annoksessa on 10g proteiinia, joten tämä kelpaa hyvin rahkan korvikkeeksi. Mä olen aiemmin ostanut erilaisia maidottomia rahkan ja jogurtin korvikkeita, joista esimerkiksi monet Alpron tuotteet on ihan hyviä, mutta niissä ei ole yleensä kovinkaan paljon proteiinia. Ne sopivat kyllä välipalaksi, mutta silloin proteiinit pitää saada muualta.

 photo yosa3_zpsgxpnwfna.jpg

Proteiinirahkojen huono puoli on suuri sokerimäärä ja niin on valitettavasti tässä Yosan tuotteessakin. Sadassa grammassa sokeria on 7,6 grammaa, joten yhdessä annoksessa on 15 grammaa sokeria. Se on melko paljon. Tuote on pakkauksen mukaan maustettu Stevia-kasvista valmistetulla makeutusaineella. Olen muuten huomannut, että monet ihmiset ovat ihan sokeita esimerkiksi tällaisten rahka- tai jogurttituotteiden sokerimäärille, kuvitellaan että kaikki missä on proteiinia, on automaattisesti terveellistä. Tai kuvitellaan, että kaikki vähärasvaiset tuotteet ovat terveellisiä. Harmi vaan, että yleensä se rasva on korvattu jollain muulla - usein sokerilla. Ravintoarvoja kannattaa kurkkia, mutta samalla kannattaa kuitenkin muistaa, että tuotteessa voi olla paljon hyvääkin. Tässä marjavälipalassa se hyvä on mun näkökulmasta ehdottomasti proteiini. Lisäksi tässä on kalsiumia, jota normaalisti saan ruoasta liian vähän (otan kalsiumia purkista), joten sekin on tosi hyvä juttu.

 photo yosa2_zpscwtsebk6.jpg

Mä olen ostanut näitä Yosan marjavälipaloja useimmiten evääksi töihin. Nämä sopivat evääksi tosi hyvin, sillä mukana on kätevä lusikka. Jos mä päättäisin asioita jossain rahka/jogurttipurkkien suunnitellussa, vaatisin kaikkiin välipaloihin lusikat mukaan! Ainakin jossain vaiheessa kun söin rahkaa, harmittelin kun lemppari rahkassani ei ollut lusikkaa, sitä ei voinut koskaan ostaa evääksi jos ei sattunut olemaan omaa lusikkaa mukaan (mitä harvemmin ehkä on..). Ja hei, pakko vielä sano yksi syy, jonka vuoksi aion ostaa näitä Yosan tuotteita jatkossakin - ne on kotimaisia! Tuotteet valmistetaan tuossa ihan Turun naapurissa, Kaarinassa. Tämä oli itselleni ihan uusi tieto, positiivinen sellainen. Olen kyllä kuullut Yosan tuotteista ja nähnyt niitä kauppojen hyllyllä, mutta en ole sen pahemmin miettinyt mistä ne on peräisin. Jostain syystä oletin tai luulin, että Yosa ei ole kotimainen merkki. Kotimaisuus on kuitenkin aina plussaa, kun mietin ostopäätöstä. 

Oletteko te maistaneet Yosan tuotteita? Entä tätä kyseistä herkkua?

6 kommenttia:

 1. tämä täytyykin muistaa seuraavalla kauppareissulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen :) Just eilen Kupittaan Cittarissa yllätyin kun nämä oli tarjouksessa!

   Poista
 2. Noita on onneksi sokeroimattomiakin :p ananas todella herkkua<3

  VastaaPoista
 3. Noi Yosan normijugut on myös herkkua! Mä olen lopettanut perusjugurttien ostamisen kokonaan ja siirtynyt Yosan tuotteisiin! Kotimaisuuskin on suuri plussa :) Niiden jugujen koostumus ja erikoinen maku koukuttaa, kokeile ihmeessä niitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin testata, vaikken niin paljon jogurttia syökään.. Mutta vois sopia vaikka smoothieen :)

   Poista