perjantai 30. lokakuuta 2015

juostaan hyvän asian puolesta

R: Saatiin jokin aika sitten mielenkiintoista sähköpostia Krista M blogin Kristalta. Häntä oli pyydetty mukaan Pelastakaa Lapset ry:n joulujuoksutapahtumaan, joka järjestetään Helsingissä 5.12. Hän ei kuitenkaan pääse tuolloin Helsinkiin, joten hän lähti ideoimaan ihan omaa tapahtumaa tänne Turkuun. Krista pyysi meitä ja muutamaa muuta turkulaista (juoksu)bloggaajaa mukaan ja ei muuten kauan tarvinnut miettiä osallistutaanko. Tietenkin! Oikeastikin tapahtuman ideaan kuuluu se, että sen voi halutessaan juosta ihan missä vaan. Päätettiin siis kerätä porukka kasaan ja juosta 5.12 ihan oma joulujuoksu täällä Turussa.

 photo PA082568_zpsvu8lc0wy.jpg

Joulujuoksuun osallistumalla auttaa kotimaan hädänalaisia lapsia ja lapsiperheitä. Tapahtuman tuotto ohjataan Pelastakaa Lasten lastensuojelutyöhön tukiperhe-, tukihenkilö- ja lomakotitoimintaan. Tukiperhetoiminnalle on oikeasti tarvetta. Monet perheet ovat tukihenkilön tai -perheen tarpeessa ja ongelmiin perheissä pystyttäisiin puuttumaan paremmin, jos tukiperhetoimintaa olisi paremmin tarjolla. Tukiperhetoiminta voidaan nähdä myös ennaltaehkäisevänä lastensuojelutyönä, ongelmat perheissä eivät välttämättä pääse kärjistymään, jos ulkopuolista apua saisi aiemmin - ei vasta siinä vaiheessa kun ongelma on jo akuutti ja lapsi joudutaan ottamaan huostaan.

Mä olen jo ihan työnkin puolesta päivittäin tekemisissä vastaavanlaisten asioiden kanssa, joten oikeasti lähdin innoissani ja vilpittömästi tähän hommaan mukaan. Tämä on mahtava tapa vaikuttaa asioihin helpolla tavalla. Parasta tässä on se, että kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan, vaikkei pääsisi Helsingin joulujuoksuun. Juosta voi omalla ajalla vaikka juoksumatolla. Tai voi vaikka uida. Tai kävellä. Tai tanssia! Kunhan osallistuu ja jakaa tapahtuman sanomaa! Osallistuminen Helsingissä 5.12 järjestettävään tapahtumaan maksaa 28/38 euroa (5/10km). Ja tapahtuman tuotto menee siis luonnollisesti hyvään tarkoituksen. Jos haluaa osallistua omatoimisesti, kuten me täällä Turussa, voi osallistua täällä. Eli osallistua ja lahjoittaa voi sillon kun se itselle parhaiten sopii.

 photo PA082607_zpsvb9ira9t.jpg
Jos osaisin photoshopata, olisin lisännyt Jennalle näihin kuviin tonttulakin

Koska yksin on tylsä juosta, päätettiin siis laittaa pystyyn oma joulujuoksu täällä Turussa. Bloggaajista mukana juoksemassa on meidän ja Kristan lisäksi Susanna. Lisäksi Salla ja Hanna ovat hengessä mukana ja omalta osaltaan tukemassa. Myös kuka tahansa teistä lukijoista voi osallistua! Olisi ihan mahtavaa, jos pääsisitte meidän kanssa juoksemaan 5.12 klo 14.00. Matkaan lähdetään Tuomiokirkolta ja reitin pituus on noin 5 kilometriä. Me järjestäjät juoksemme lenkin kaksi kertaa, eli halutessaan voi juosta meidän kanssa joko koko matkan eli 10km tai jäädä pois ensimmäisen 5km lenkin jälkeen! Tarkoituksena on juosta sopivan hidasta vauhtia niin, että kaikki pysyvät mukana. Reitti kulkee kauniissa aurajoen maisemissa. 35 ensimmäistä paikalle saapunutta saa hienon joulujuoksupipon, joten kannattaa ehdottomasti tulla mukaan juoksemaan hyvän asian puolesta! Lisätietoja Turun tapahtumasta löytyy täältä.

Ja vielä kertauksena, osallistua voi siis joko Helsingin tapahtumassa 5.12, täällä meidän omassa Turun tapahtumassa 5.12 klo 14 tai ihan missä vaan, koska vaan!

 photo joulujuoksu-logo_zpsel9pb8is.png


4 kommenttia:

 1. Voi miten ihana idea! Pitääkin toteuttaa joku kerta oma joulujuoksu hyvän asian puolesta! :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava juttu, tärkeän asian puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tärkeä asia, toivottavasti moni lähtisi mukaan!

   Poista