lauantai 10. lokakuuta 2015

Hyvinvointiblogi?

R: Meidän blogihistoria alkoi vuosia sitten ehkä vähän sellaisesta muotiblogi tyyppisestä viritelmästä. Siitä siirryttiin pikku hiljaa enemmän kohti lifestyleä ja nykyään voisin ehkä laskea meidän blogin olevan treeniin painottuva lifestyleblogi. Lifestyle on niin vaikea käsite - se tuo varmaan jokaiselle mieleen vähän eri asioita. Mä miellän lifestyleblogin sellaiseksi, jossa aiheet on monipuolisia ja on paljon arkisia postauksia esim. kotiin, tyyliin ja perheeseen liittyen. Lifestylekategorian alle on helppo laittaa melkeen mitä vaan, sen vuoksi miellän meidänkin blogin usein edelleen lifestyleblogiksi. Haluaisin kuitenkin yhä enemmän kallistua sinne treeniblogien puolelle. Treeninblogi-kategoriaan kuuluu mun mielestä aidosti vaan tosi harvat blogit, sillä suuressa osassa treeniblogeja myös lifestyle on suuressa osassa. Treeniblogista tulee helposti mieleen myös fitnessblogi, jossa käydään vaan salilla ja syödään rahkaa. Eli ehkä treeniblogikaan ei ole tarpeeksi kuvaava? Entä sitten hyvinvointiblogi?

 photo PA082649_zpstuxgwzkk.jpg
 photo PA082666_zpsbtjfjnuu.jpg
Kaksi kankeaa bloggaajaa

Ehkä Kaksi yhden hinnalla onkin hyvinvointiblogi. Hyvinvointi on erittäin laaja käsite, joka voidaan määritellä monin eri tavoin.. Muistan jo fuksivuonna opiskelleeni Allardtin hyvinvoinnin teoriaa - hyvinvointi koostuu kolmesta osasta: having, loving, being. Having tarkoittaa tässä luokittelussa aineellista hyvinvointia, loving ihmissuhteita ja  being itsensä toteuttamista. Hyvinvointi ei ole pelkästään sitä, että voi fyysisesti hyvin, vaan myös sitä, että voi henkisesti hyvin ja on mahdollisuutta toteuttaa itseään. Hyvinvointiblogi onkin siis mielestäni sellainen, jossa pelkän treenin ja terveellisyyden sijaan otetaan huomioon hyvinvointi kokonaisvaltaisemmin - nautitaan elämästä ja toteutetaan erilaisia haaveita ja unelmia.

 photo unnamed_zpshg21yvam.jpg

Ja miksi päädyin kijottamaan tästä aiheesta? Koska eilen alkoi Indiedaysin Blog Awards -kilpailu, jossa Kaksi yhden hinnalla on ehdolla Hyvinvointiblogien kategoriassa. Mietittiin pitkään, olisiko Lifestyle paremmin sopiva kategoria, mutta päädyttiin luokittelemään itsemme ennemmin sinne hyvinvoinnin puolelle, treenistä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista on kuitenkin tullut yksi eniten vaikuttavista teemoista blogissa. Jos olette sitä mieltä, että meidän blogi ansaitsee äänenne, niin täällä pääsee äänestämään omaa suosikkia hyvinvointiblogien kategoriassa. Äänestämään pääsee TÄSTÄ ja sieltä löytyy aakkosjärjestyksessä kaikki ehdokkaat. Kannattaa kurkata myös muut kategoriat, esimerkiksi muotiblogeissa on äärimmäisen kova taso!

4 kommenttia:

 1. Minunkin blogilla on vähän samantapainen historia :-) Menee välillä pitkään, kun miettii mihin kategoriaan oma blogi kuuluukaan. Sana lifestyle tuo minulle mieleen muotiblogin tapaisen virityksen, ja just sellaista olen alkanut välttämään. En treenaa tarpeeksi, että blogi olisi treeniblogi. Haluan kirjoittaa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, joten hyvinvointiblogi kuvaa tätä pyrkimystä parhaiten. Mun pitää kyllä vielä kehitellä blogiani aika paljonkin, ottaa kuvia treeneistä ja joogasta yms., mutta jostain pitää aloittaa :-)

  Ps. I love organic

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kävin heti kurkkaa sun blogia kun toi sun kuvailu kuulosti niin hyvältä! Kivalta vaikutti! Ehkä aina ei edes tarvitsisi välttämättä niin tiukasti tarttua johonkin kategoriaan, vaan tehdä niin miten parhaalta tuntuu.

   Poista
 2. Mun mielestä hyvinvointi on just passeli kategoria teille, koska kyllähän tää painottuu huomattavasti enemmän sinne treenaamisen ym. puolelle kun ihan peruslifestyleblogit, mutta ette kuitenkaan jaa päivittäin jotain 5 keinoa saada pyykkilauta näkyviin -juttujakaan :) Itseasiassa oon varmaan seurannut teijän blogia vuosia just siksi, että ootte tavallaan hinautuneet sinne hyvinvoinnin puolelle niin samaa tahtia, mitä omat blogimieltymykset on muuttuneet sieltä muoti/kauneus-juttujen puolelta just enempi hyvinvoinnin puolelle. Harvat puhtaasti muotiin tai kauneuteen liittyvät blogit jaksaa enää kiinnostaa...
  Oon tässä itekin aatellut vihdoin vuosien jäljeen taas avaavani oman blogin kun kevään vaihtopaikka Jamaicalla varmistuu 100% ja sellasen perus vaihtarielämän sijaan/lisäksi haluisin just keskittyä enempi siihen, että miten se hyvinvointi oikeen toteutuu ihan uudessa ympäristössä, miten treenirutiinit ja ruokavalio varmaan kokee aikamoisen muutoksen ja sillain :)
  Mutta joo, mun pointti varmaan oli, että jatkakaa samaan malliin, mulle ainakin annatte juurikin sitä motivaatiota :)
  -miffa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, koko kommentin pointti meni ohi kun huomasin vaan ton JAMAICAN :D Kuinka siistiä :D Todellakin alat sitten bloggaamaan, haluan päästä fiilikseen ;)

   Ja oikeasti kiva kuulla, että jonkun muunkin mielestä tämä kategoria sopii meille :)

   Poista