lauantai 17. lokakuuta 2015

elämäni ensimmäinen polkujuoksukisa

 photo trail4_zpsbogs0yjy.jpg
 photo trail1_zpswpitbkos.jpg
 photo trail6_zpsrpjzxpbh.jpg
 photo trail2_zpsjkmqkqrh.jpg
 photo trail7_zpsazy0pkzm.jpg
 photo trail3_zpsb0yplwj3.jpg
 photo trail5_zps83pa8etj.jpg

R&J: Jee, elämämme ensimmäinen polkujuoksutapahtuma onnistuneesti takana! Tänään järjestettiin historian ensimmäinen Helsinki City Trail, johon päästiin osallistumaan blogin kautta SuuntoSalomon teamissä. Kaikki sujui ihan mahtavasti, sää oli mielettömän hyvä, reitti oli sopivan haastava (alussa oli ihan kamalia mäkiä) ja juoksu kulki yllättävän hyvin siihen nähden, miten vähän viime aikoina on tullut juostua. Saatiin ennen juoksua Salomonin maastojuoksulenkkarit lainaan ja olen kyllä ihan super tyytyväinen että otin ne, uskalsi paljon kovempaa mennä kuraisissakin kohdissa. Tekisi ihan kamalasti mieli ostaa nyt tuollaiset itsellekin, ne olisi talvellakin paljon paremmat liukkaalla säällä.. Vähän pelotti lähteä ihan uusilla kengillä juoksemaan, mutta ei ainottakaan hiertymää tai rakkoa tullut, vaikka hölköttelyn lisäksi tuli mm. hypittyä tosi paljon kallioilla ja juurien yli. 

Polkujuoksu vie kyllä huomattavasti enemmän energiaa kun tavallinen juoksu - se tuli nyt todettua. Reitistä suuri osa juostiin esimerkiksi kallioilla ja mäet oli oikeasti haastavia, niitä sai oikeen kivuta ylös. Välillä piti ottaa kävelyaskeliakin, että pääsi turvallisesti haastavista kohdista. Enimmäkseen pystyi kuitenkin juoksemaan! Kuulin myöhemmin, että jotkut olivat kaatuneetkin kosteudun vuoksi liukkailla kallioilla, onneksi me molemmat pysyttiin pystyssä! Muutaman kerran taidettiin kyllä molemmat kompuroida.. 

Juoksu huipentui upealle Olympiastadionille, harvemmin pääsee juoksemaan maalisuoraa Olympiastadionille. Nyt koko rakennus meneekin remonttiin pidemmäksi aikaa, joten oli kiva senkin puolesta ehtiä tuonne juoksemaan. Me saavuttiin molemmat Olympiastadionille noin ajassa 1h 26min, eli kyllähän aikaa jonkin verran enemmän kului, kun normaalisti tiellä juostessa. Naisten sarjan nopeimman aika taisi olla 1h 1min, hyvä suoritus mun mielestä! Tuolla juostiin myös puolimaraton, ehkä se sitten ensi vuonna? Vähän voisi tosin ennen sitä hankkia kokemusta lisää polkujuoksusta ja hankalista maastoista. 

4 kommenttia:

 1. Hitsit itsekin olisin halunnut tulla juoksemaan tuonne, jalat vaan ei anna yhtään juoksennella :-/ Noi Salomonin kengät näyttää ihan superhyviltä, itsekin oon katsellut jo jonkin aikaa eri nettikaupoissa ja haaveillut ostavani jossain välissä. Jos joskus päädytte ostamaan/testaamaan pidemmäksikin aikaa niin tuotearviointi voisi olla mielenkiintoista luettavaa! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtava tapahtuma - ehkä ensi vuonna? Noi kengät oli kyllä hyvät, ehdottomasti tuotearviota ainakin joistain polkujuoksukengistä tulossa pian, sillä jotkut sellaiset on pakko saada pian :)

   Poista
 2. Oon niin kateellinen! Oispa ollut hienoa olla mukana, tuo Helsinki City Trail ois ollut täydellinen ekaksi polkujuoksutapahtumaksi. Suosittelisitteko noita Salomonin kenkiä? Aikeissa ois jonkinlaisten maastojuoksukenkien osto, voisivat olla yksi vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen käyttänyt Salomonin kenkiä ennenkin ja olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Nyt tämän lyhyen testauksen perusteella mielipide ei muuttunut - kengät eivät hanganneet ja ne olivat tukevan tuntuiset jalassa. Luotin kenkään ehkä jopa vähän liikaakin kun painelin menemään liukkailla kallioilla ja mudassa ;) Nämä saattaisivat sopia myös talven huonoihin keleihin!

   Poista