keskiviikko 9. syyskuuta 2015

terveellisempi versio hillosta

 photo hillo1_zpsysyzjph1.jpg
 photo hillo2_zpseoj4qvpg.jpg

R: Onko joku muukin hamstrannut pakastimen niin täyteen marjoja, ettei sinne mahdu enää mitään muuta? Meidän pakastin on oikeasti ihan ääriään myöten täynnä, joten päätin tehdä sinne tilaa (en sentään syömällä sitä tyhjäksi) valmistamalla osasta mustikoista hilloa. Samanlaisen hillon tein myös tuoreista puolukoista. Halusin tehdä vähän terveellisemmän version mustikkahillosta ja muistin tämän ohjeen, johon joskus vuosi sitten törmäsin. Ei tarvinnut ostaa kun agavesiirappia, muut aineet löytyivät valmiiksi kotoa. Tämä hillo on erittäin helppo ja yksinkertainen tehdä - sitä ei keitetä ja se valmistuu nopeasti.

Tässä vielä resepti, joka löytyi alunperin tämän linkin takaa.

noin litra mustikoita (tai muita marjoja)
4rkl chian-siemeniä
1dl vettä
2 rkl agavesiirappia

Laita chian-siemenet likoamaan veteen hetkeksi. Kaada kaikki ainekset blenderiin ja surauta seos soseeksi. Valmista! Käytin pakastemustikoita, joten jouduin käymään pientä taistelua blenderin kanssa. Meillä on joku överihyvä Kitchen aidin blenderi, mutta se ei silti suostunut soseuttamaan pakastemustikoita. Ilmeisesti ne oli vähän liian jäisiä alkuun, mutta pienen taistelun jälkeen soseesta tuli hyvää. Tuoreiden puolukoiden kanssa hillo valmistui hetkessä!

Koska tämä on "terveyshilloa" ilman sokeria, säilyvyys ei ole sama kun perinteisessä hillossa. Jääkaapissa tämä säilyy pari päivää, joten kannattaa pakastaa osa! Vie paljon vähemmän tilaa pakastimessa, kun kokonaiset marjat. Mä pakastin hillon annospusseihin, joten pakastimesta on kätevä ottaa aina tarvittaessa annos sulamaan. Olen testannut tätä hilloa tähän mennessä puuron ja vaniljaisen soijajogurtin kanssa, toimii tosi hyvin molemmissa. Ja uskon että maistuu myös ainakin banaanilettujen ja vohveleiden kanssa, nam! Tein tosiaan mustikoilla ja puolukoilla tätä, puolukkahilloon kannattaa käyttää ainakin tuo 2 ruokalusikallista agavesiirappia, puolukat kun on niin kirpeitä. Mustikat eivät ainakaan mun mielestä kaipaa edes noin paljon makeutusta, mutta oman maun mukaan. Tein puolukoista myös perinteistä hilloa ja siitäkin tuli ihan törkeen hyvää - maistuu pinaattilettujen, kaalilaatikon ja makaroonilaatikonkin kanssa. Oli muuten ihan superhelppoa tuo puolukkahillonkin tekeminen, en tiedä miksi joskus ennen olen luullut, että hillojen tekeminen on jotenkin vaikeaa. Ei se ole, kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti