tiistai 22. syyskuuta 2015

Kaksi yhden hinnalla testaa: polkujuoksu

R: Eilen kirjoittelinkin, että päätettiin aloittaa blogissa uusi postaussarja Kaksi yhden hinnalla testaa. Olette antaneet jo kivoja (tai ainakin mielenkiintoisia ;)) ehdotuksia testikohteiksi, kiitos niistä! Katsotaan mitä keksitään.. Ensimmäinen testikohde oli melko helppo, sellainen, joka on ollut mielessä jo pitkään. Nykyäähän kaikki puhuvat polkujuoksusta. Tuntuu että tavallinen lenkkeily alkaa olla muotitietoisten juoksijoiden keskuudessa jo ihan out, kaikki trendikkäät juoksijat menevät metsään. Myös mm. urheilukauppojen mainonnassa polkujuoksun on ollut näkyvästi viime aikoina esillä, joten polkujuoksun hypetykseltä on ollut vaikea välttyä.

 photo polku2_zpsxhlqj1ld.jpg
 photo polku2_zpsxn2ylify.jpg
 photo polku1-001_zps8wnphpio.jpg
 photo polku1_zpsscjzfnis.jpg

Me suunnattiin sunnuntaina aurinkoiseen Ruissaloon. Ollaan ennenkin muutamaan kertaan juostu Ruissalossa, mutta ei ikinä olla päästy kovin syvälle metsiin tai poluille, sillä matkaa täältä Turun keskustasta tulee kuitenkin aika paljon. Jotta päästiin ihan vaan metsäpoluille, päätettiin mennä paikan päälle autolla, joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Jätettiin auto Kuuvan parkkipaikalle, josta lähti luontopolku. Ennen polulle siirtymistä hölkkäiltiin tosin Kuuvan rantakallioille, joista aukesi kivat maisemat merelle, en ollutkaan ennen käynyt siellä! Metsään päästyämme huomattiin, että poluilla ja vähän haastavammassa maastossa ei pysty juoksemaan läheskään yhtä kovaa kun tiellä. Tuollakin oli varmaan perjantain ja lauantain kovan tuulen jäljiltä mm. kaantuneita puita ja oksia poluilla ja lisäksi kalliot oli vähän märkiä. En siis mitää vk-lenkkiä lähtisi metsään juoksemaan, mutta hitaita fiilistelylenkkejä todellakin! Me juostiin noin kahdeksan kilometriä ja aikaa kului 55 minuuttia. Kello oli seis mm. sillon kun kiivettiin lintutorniin ja kuvailtiin rantakallioilla, joten oikeasti oltiin reissussa pidempään..

 photo polku6_zpsqwg8vcji.jpg
 photo polku3_zps5pht2dp5.jpg
 photo polku7_zpsuhjjgdde.jpg
 photo polku5_zpstmrl8rzs.jpg
Nämä Salomonin lenkkarit (saatu blogin kautta) sopi täydellisesti poluille! Kirjoittelin näistä arvion jokin aika sitten, se löytyy täältä.

Tässä joitan polkujuoksun hyviä ja huonoja puolia:

+Metsässä on ihanan rauhallista ja rentouttavaa! Ihan kun henki kulkisi mielettömästi paremmin kun kaupungissa
+Kapeat polut ja kalliot tuovat kivasti haastetta. Tuo Ruissalon reitti on tosi helppoa maastoa, mietinkin jo missä pääsisi haastavimpiin maastoihin..
+Juoksu ei käy tylsäksi, kun voi välillä pysähtyä kiipeämään mm. lintutorniin, kuten me teimme.
+Metsäpoluilla ja -teillä on jalan kannalta parempi juosta kun asfaltilla.
+Näkee kaunista Suomen luontoa
+Edullinen harrastus!

-Mitään nopeita vetoja tai ennätysaikoja poluilla ei juosta. Onneksi aina ei tarvitsekaan!
-Käärmeet! Pakko myöntää, että mun suurin pelko metsässä on törmätä käärmeeseen.. Onneksi ne lähtee karkuun. Tuli kyllä hieman kiire, kun huomattiin, että kuvaillaan rauhassa noin metrin päässä paikasta jossa luki käärmetutkimusalue. Hyi hitto.
-Haastava maasto voi olla myös miinuspuoli, jos on esimerkiksi huont nilkat. Pitää varoa mihin astuu. Mutta loukkaantumisriski metsässä on suurempi kun tiellä.
-Jos haluaa polulle, joutuu kaupungissa asuva näkemään usein vähän vaivaa sen eteen, parhaat polut kun harvemmin alkaa ihan keskustasta. Tuntuu tylsältä mennä autolla jonnekin, juosta ja tulla autolla kotiin.  

No mikä fiilis jäi, juostaanko jatkossakin metsässä? Ehdottomasti! Ollaan jopa lokakuussa menossa erääseen polkujuoksutapahtumaan juoksemaan, siitä lisää myöhemmin ;) Oletteko te jo käyneet poluilla juoksemassa?

6 kommenttia:

 1. Luontopolut on ihania! Meillä lähtee yksi ihan pihasta joten päivittäin tulee käytyä, tosin vanhan koiran kanssa ei enää juosta vaan kävellään rauhaksiin :) Tykkään kyllä todella paljon mieluummin kävellä metsässä kuin kaduilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vähän ihana, suoraan pihasta! Meillä on vaan ikkunan alla ehkä Turun vilkasliikenteisin katu.. Ehkä joskus asun vielä maalla :)

   Poista
  2. Maalla asuminen on minunkin haaveeni, sitten joskus :) Me asutaan tällä hetkellä kerrostalo/omakotitalo-alueella, mutta metsää ja luontopolkuja riittää lähettyvillä ja merikin on ihan vieressä, ja Helsingin keskustaankin ajaa vain vartin joten ei tämä lokaatiokaan paha ole! Tulee olemaan aikamoinen shokki jos vielä joskus löydän itseni jostain betonihel**tistä :D

   Poista
  3. Aijjaa, mutta tollanenhan ois unelma :) Jotenkin heti sun ekasta kommentista ymmärsin että asut jo nyt jossain ihan maalla ;)

   Poista
 2. Mä oon kerran käyny juoksemassa just tuolla Ruissalossa jollain luontopolulla. Oli ihanaa! Siitä jäi mieleen täydellinen vapaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihanaa! Pitää mennä pian uudelleen :)

   Poista