torstai 6. elokuuta 2015

turkulaiset turistit Suomenlinnassa

R: Kun kesäkuussa mentiin Tallinnaan ja laiva lipui Suomenlinnan ohi, päätin että sinne pitää päästä vihdoin tänä kesänä. En ollut koskaan käynyt Suomenlinnassa, vaikka se on yksi Helsingin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Hauska miten olen reissannut pitkin Eurooppaa ja päässyt käymään ties miten monissa erilaissa nähtävyyksissä, mutta silti tunnen säälittävän huonosti joitan kotimaan kohteita. Voin esimerkiksi paljastaa, etten ole koskaan käynyt sisällä Turun linnassa, vaikka se nököttää tuolla muutaman kilometrin päässä. Muutaman viikon takaisella Helsingin reissulla päätettiinkin Jannen kanssa suunnata Suomenlinnaan.
 photo suomenlinna2_zpsvdzjagc6.jpg
 photo suomenlinna1_zpstzeofse8.jpg
 photo suomenlinna3_zps6mndxuqx.jpg
 photo suomenlinna11_zpsk9x3b5kb.jpg
 photo suomenlinna6_zpsizxprrqu.jpg
 photo suomenlinna13_zpscjltjsah.jpg
 photo suomenlinna7_zpszoadu5co.jpg
 photo suomenlinna8_zps4j2b3lj4.jpg
Yritettiin taltioida kova tuuli kameran muistikortille, eipä sitä nyt näistä taida huomata kun lepattavasta neuleesta..

Mietittiin pitkään, viitsitäänkö lähteä Suomenlinnaan, koska tuuli ihan kamalan kovaa. Voisi luulla, että turkulainen on tottunut merituuleen, mutta tuona päivänä se puhalsi kyllä mielettömän kovaa. Päätettiin kuitenkin suunnata Suomenlinnaan, sillä tuulesta huolimatta sää oli ihanan kesäinen ja meillä ei ollut muitakaan suunnitelmia päivälle. Ja onneksi mentiin! Kesäinen piknik jäi lopulta toteuttamatta, mutta tuulesta huolimatta oli kiva kävellä pitkin Suomenlinnan saarta (saaria?) ja katsella maisemia. Kovasta tuulesta tuli muuten mieleen se, kun muutama vuosi sitten Lissabonin reissulla käytiin Atlantin rannalla manner-Euroopan läntisimmässä paikassa (postaus löytyy täältä), siellä tuuli kyllä vielä huomattavasti kovempaa kun tuolla Itämeren rannalla..
  photo suomenlinna4_zpshdp9yrtq.jpg
 photo suomenlinna5_zpsf5zcpanl.jpg
 photo suomenlinna10_zps66ot9kxe.jpg
 photo suomenlinna12_zpsgsvppo0r.jpg
 photo suomenlinna14_zpsntgakpil.jpg
 photo suomenlinna15_zpstvdmm2xg.jpg
 photo suomenlinna16_zpshndzmre2.jpg
 photo suomenlinna17_zpscxzrq7nh.jpg
 photo suomenlinna18_zpsxtovo4de.jpg

Ihasteltiin merta, kauhisteltiin turisteja jotka uskaltautuivat uimaan ja purjevenettä, joka yritti päästä eteenpäin aallokossa. Nähtiin myös hääkuvaukset ja mietittiin, miten morsiamen kampaus pysyi koossa tuulessa ;) Pohdittiin myös sitä, että joku oikeasti asuu tuolla. Mä saattaisin kyllästyä siihen, että nurkissa pyörii turisteja koko ajan.

Paljon ehdittiin nähdä, mutta paljon jäi näkemättäkin. Suomenlinna oli ihan jees - ehkä menen sinne joskus uudelleen paremmalla säällä piknikille, paikka oli kun tehty kesäiltojen piknikejä varten! Nyt on taas yksi asia rastittu pois must see/to do -listalta, onneksi tänä kesänä olen saanut vetää siltä listalta yli muitakin kohteita ;)

6 kommenttia:

 1. On kyllä hieno paikka ja olet ottanut kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Suomenlinna on kyl ihana paikka! Mulla on muutama vuosi edellisestä vierailukerrasta. Pitäis varmaan vielä tänä kesänä käydä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Suosittelen, nyt on niin kivat säätkin ;)

   Poista
 3. Suomenlinna on niin kaunis ja ihana paikka<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista