tiistai 4. elokuuta 2015

OptiMSM - urheilijan paras kaveri?

J: En ole pitkästä aikaa päässyt kirjoittelemaan mun lempiaiheesta - eli ravinnosta. Voin ihan rehellisesti myöntää, että nyt kesällä on tullut vähän ehkä herkuteltua liikaa ja samalla unohdettua hyvän ruuan merkitys koko kropalle. Ja sen kyllä huomaa. En väitä, että painoni olisi noussut, mutta huomaan epäterveellisen ruuan muut vaikutukset.. Olen väsyneempi, en jaksa treenata kovaa ja palautuminen kestää kauemmin. Nyt elokuun tullen on aika palata ruotuun ja terveellisen ruokavalion pariin. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu tietenkin säännöllinen ateriarytmi, monipuolinen ja puhdas ruoka sekä ainakin mulla erilaiset superfoodit ja ravintolisät.

 photo optimsm1_zps9etwm0r1.jpg
 photo optimsm2_zpsuomn6sed.jpg
Tuote ostettu blogin kautta saadulla lahjakortilla Hyvinvoinnin tavaratalosta

Uusimpana superfood-tuttavuutena voisin mainita OptiMSM:n, joka on luonnollinen rikkiyhdiste. Luonnon ravintorikki on ihmiskeholle tärkeä ravintoaine, joka pitää yllä mm. sidekudosten ja nivelten toimintaa. Näin tuotetta kuvaillaan Hyvinvoinnin tavaratalon sivuilla:

"Puhdistamo OPTI-MSM on luonnollinen rikkiyhdiste, jota esiintyy mm. sadevedessä. Elimistössä se on mukana rakentamassa kollageenia, jota tarvitaan erityisesti nivelten, hiusten ja ihon uudistumisessa. Opti-MSM on kaikista maailman MSM-laaduista tutkituin ja luotetuin."

Mä itse olen sekoittanut Puhdistamon OptiMSM:ää aamuisin noin 1-1,5 teelusikallista veteen ja lisännut joukkoon C-vitamiini poretabletin - se peittää loistavasti tuotteen karvaan maun. Maku on oikeasti melko paha, mutta poretabletti peittää sen kivasti. Toinen hyvä vaihtoehto on puristaa joukkoon sitruunaa, se peittää maun jopa vielä paremmin. Harmi vain, että olen liian laiska ostamaan tuoretta sitruunaa kotiin päivittäin. MSM toimii parhaiten C-vitamiinin kanssa, joten senkin vuoksi kannattaa sekoittaa se C-vitamiinipitoiseen juomaan tai nauttia samalla C-vitamiinia muussa muodossa.

 photo optimsm4_zps5djxnbnm.jpg
 photo optimsm3_zpsxqnkurhj.jpg

No miten se sitten on vaikuttanut? Alkuun ei oikeastaan mitenkään, mutta viime aikoina olen huomannut esimerkiksi hiusten ja kynsien kasvaneen normaalia enemmän. OptiMSM:n sanotaan myös helpottavan nivel- ja lihaskipuja, jonka vuoksi urheilijat käyttävät tuotetta usein. Nivelkivuista en ole koskaan onneksi kärsinyt, mutta esimerkiksi salin jälkeisiin kipuihin uskon tuon vaikuttavan. Tai eihän koskaan voi olla varma, yhtä hyvin kyseessä voi olla vain lumevaikutus ;) MSM:n on kuitenkin todettu nopeuttavan lihasvammojen paranemista, sillä rikki on tärkeää kollageenin muodostamisessa ja kollageeni taas rakentaa tukikudoksia. Ihan turha aine tuskin on, sillä se on valittu vuoden Urheiluvalmisteeksi 2015!

Oletteko te tutustuneet MSM tuotteisiin?

Postaus toteutettu yhteistyönä, sisältää mainoslinkkejä

4 kommenttia:

 1. Nyt kuulostaa kyllä niin houkuttelevalta että pakko itsellekin laittaa varmaan tilaukseen! Lähinnä jos hiusten ja kynsien kunto paranisi. Hintakaan ei ollut päätä huimaava. Eli mainonta osui ja upposi ainakin muhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, toivottavasti tykkäät siitä :) Ei tosiaan ollut kovin kallis, eli ei mikään maailmanloppu vaikkei tyytyväinen olisikaan.. Mut mä ainakin tykkään! Ja jes, kiva kuulla, että edes joku innostui tästä mainonnasta :D Suosittelen kuitenkin vaan tuotteita, jotka ovat itselle mieluisia ja joista ajattelen muidenkin innostuvan ;)

   Poista
 2. Hei huippua, kiitos tosta vinkistä miten ton jauheen saisi alas ;) mieheni ei antanut tilata tuota, sillä totesi sen jäävän käyttämättä koska on niin pahaa. Nyt on keinot sen alas saamiseksi joten eikun tilaamaan 👍🏻👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, anna sit miehesi maistaa myös, niin ehkä mielipide muuttuu ;)

   Poista