keskiviikko 12. elokuuta 2015

Onko elämää opintojen jälkeen?

J: Syksy on aina perinteisesti ollut mulle jonkinlainen käännekohta. Melkein kaikki elämäni suuret muutokset ovat tapahtuneet syksyllä.. Muutot, opiskelujen alkamiset ja harrastukset. Tämä vuosi on ensimmäinen moneen vuoteen, jolloin syksy ei oikeastaan muuta elämääni oikein mitenkään.. Asun edelleen samassa paikassa, pelaan edelleen (toivottavasti ainakin) koripalloa samassa joukkueessa ja jatkan samassa työpaikassa, jossa olen ollut vuoden alusta asti. Erona vaan se, että tänä syksynä ei tarvitse miettiä kurssien ilmoittautumisia tai tenttejä..

 photo jenna5 12_zpsemc6o0qm.jpg
 photo jenna3 14_zpsvy0idln1.jpg

Tämän tajuttua tuli jotenkin tyhjä olo. Tässäkö tämä nyt oli? Iski oikein paniikki, että en halua vielä luopua huolettomasta opiskeluelämästä, kiireettömistä aamuista tai pitkistä lomista. Onneksi kuitenkin samalla hetkellä muistin sen opiskelijaelämän kääntöpuolen, eli rahattomuuden, graduahdistuksen ja pitkät ajomatkat Raumalle. Oikeastaan tämä nykytilanne on ihan jees, ehkä jopa parempikin kuin vain jees. Asiat voisivat olla paljon huonomminkin. Kuten vaikka se gradu voisi olla edelleen kesken..

 photo jenna7 9_zps8swbvy01.jpg
 photo jenna6 11_zpslzcqp3pz.jpg

Vaikka opiskelijaelämä on ollutta ja mennyttä, en koe olevani mitenkään "valmis" ja opiskelujeni olleen tässä. Vedän ehkä hieman henkeä ja sen jälkeen jatkan urakkaa.. Haaveena olisi ainakin näin alkuun lukea avoimessa yliopistossa vähän varhaiskasvatuksen opintoja. Joskus tulevaisuudessa ehkä jotain enemmänkin. Onneksi opiskelu ei aina tarkoita yliopistoon kirjautumista, vaan itseä voi kehittää ihan vaan kirjaston kirjoja lukemalla ja täydennyskoulutuksiin osallistumalla. 

Voin siis todeta, että elämää on opiskelujen jälkeenkin. Pitää nyt ottaa kaikki irti tästä ajasta, kun töiden jälkeen voin keskittyä ihan vaan itseeni. Blogata, treenata, laittaa ruokaa, leipoa tai vaikka lukea. Tai jumittaa sohvalla kaksi tuntia katsomassa Salattujen Elämien uusintoja, niin kuin mä eilen tein. Tänään olin tosin vähän aktiivisempi ja kävin lenkillä ;)

Niin ja piti vielä sanoa, että tsemppiä kaikille teille jotka aloittelette (tai jatkatte) syksyllä opintoja.. Ja onnea teille, kenen ei enää tarvitse kouluun palata!

6 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että ihanaa, että sulle on järjestyny toi työpaikka noin sujuvasti! Mä oon muuten samassa tilanteessa, paitsi että lopettelen tällä hetkellä harjottelupaikasssa ja vielä on auki sekin, missä kaupungissa asun syyskuussa. Ei voi kuin onnitella tuollaisesta sujuvasta työelämään siirtymisestä! :)

  (Ja oikeasti, rahattomuuden muistelu on kyllä se, mikä ei todellakaan houkuttele takaisin opiskelijaelämään :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin kyllä helpolla ;) Kannatti olla liikkeellä ajoissa, tiedän ettei kaikilla oo käynyt yhtä hyvä tuuri. Tsemppiä sulle, toivottavasti löydät töitä! Ja vaikkei samantien mitään saisikaan, ei saa lannistua!

   Poista
 2. Ah rahattomuus täältä taas tullaan. :D kesällä kyllä ehdin hyvin tienaamaan mutta tuskin sen kanssa pitkälle pötkitään (hups). :DD Jos vuoden päästä itekkin olis valmistumassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onneksi opiskellessa on muita etuja.. Kuten ne vapaat aamut ;)

   Poista
 3. Kaikessa on kyllä niin puolensa :) Nautihan nyt tästä tilanteesta!

  VastaaPoista