perjantai 7. elokuuta 2015

miksi kannattaa lenkkeillä - 20 hyvää syytä

R: Miksi et harrastaisi lenkkeilyä? Tässä 20 hyvää syytä, miksi lenkkeily kannattaa:

1. Lenkkeilyn voi jokainen ymmärtää omalla tavallaan, jos et jaksa juosta voi olla kävelylenkkeilijä, joka sekin on ihan sallittua.

2. Kunto kasvaa ihan huomaamatta, alku voi olla tahmeaa, mutta ei saa luovuttaa. Ennen kun huomaatkaan, jaksat jo juosta tai hölkätä pidempiä matkoja.

3. Lenkkipolulla tunnet yhteenkuuluvuutta muiden lenkkeilijöiden kanssa, joskus saatat jopa tuntea olevasi juoksija. Se vasta hyvä fiilis onkin!

4. Lenkkeily on helppo harrastus, matkaan voi lähteä kotiovelta ja melkeen mihin vuorokauden aikaan tahansa.

5. Lenkkeily on edullinen harrastus. Vaikka juoksukenkiin kannattaa sijoittaa, kestävät ne kuitenkin melko pitkään, eikä varusteiden lisäksi tarvitse maksaa mitään jäsenmaksuja tai liikuntapaikkamaksuja.

6. Lenkkeillessä eksyy (joskus ihan kirjaimellisesti) paikkoihin, joihin ei normaalisti tulisi mentyä. Kunhan uskaltaa poiketa tutulta lenkiltä. Toisaalta, tutulta reitiltä ei tarvitse poiketa, jos ei halua. Lenkkeillessä kaikki on mahdollista.

7. Ulkoilma tekee hyvää. Sen lisäksi että fyysinen kunto kasvaa lenkkeillessä, henkinen hyvinvointi paranee kun pääsee tuulettamaan ajatuksia, hengittämään raikasta ulkoilmaa ja nauttimaan kauniista maisemista.

 photo 20150807_1927330_zpsmesko5f3.jpg

8. Lenkin jälkeen ruokahalu on huipussaan ja sillon saakin syödä - paljon!

9. Lenkkeily voi synnyttää kipinän osallistua juoksutapahtumiin ja juoksutapahtumat ovat ihan mahtavia - samanlaista energian ja innostuksen määrää ei muualta löydä. Lenkkeilyharrastus voi siis tuoda mukanaan uusia kokemuksia.

10. Jos harrastat lenkkeilyä, olet liikunnanharrastaja. Liikuntaharrastus näyttää hyvältä mm. CV:ssä.

11. Lenkkeily on hyvä tapa pitää paino kurissa - aerobinen liikunta polttaa tehokkaasti rasvaa!

12. Lenkkeily voi aiheuttaa liikuntainnostusta ja pian huomaat tekeväsi myös lihaskuntotreenejä lenkin jälkeen.

13. Voit löytää itsestäsi uusia puolia, itse luulin pitkään etten tykkää juoksemista, mutta nykyään (juoksu)lenkkeily on osa arkea ja jopa nautin siitä.

14. Lenkin jälkeen fiilis on aina mahtava! Joskus hyvä fiilis tulee jo lenkillä, mutta joskus itse lenkki on tuskaa, mutta fiilis sen jälkeen on tuplasti parempi.

 photo 20150807_192823_zpsiiq8gdq1.jpg

15. Kun kunto on kasvanut lenkkeilyn ansiosta, huomaat selviytyväsi paremmin arjen pienistä haasteista (esim. jaksat juosta kiireessä bussipysäkille..).

16. Lenkkeily voi olla myös sosiaalista, sovi lenkkitreffit kaverin kanssa ja vaihda samalla kuulumisia. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

17. Kävely ja juoksu vahvistavat luita.

18. Lenkkeily ei käy koskaan tylsäksi, sillä tasavauhtisen lenkin lisäksi voi juosta (tai kävellä) välillä pitkiä hitaita lenkkejä, tai juosta lyhyitä nopeita lenkkejä. Joskus voi juosta spurtteja tai mäkivetoja tai vaikka juosta/hyppiä portaita.

19. Lenkkeily on hyvä keino haastaa itseään, voit päättää että parannat aikaasi tietyllä reitillä tai että jaksat hölkätä edes hetken pidempään kun edellisellä kerralla.

20. Lenkkeily on oikeasti kivaa ja en keksi syitä, miksi kukaan (terve ihminen) ei lenkkeilisi!

+Bonus. Jos tavoitteena on esim. 5 km, kympin tai vaikka puolimaratonin juokseminen, on netti pullollaan erilaisia harjoitteluohjelmia, joiden avulla pääset alkuun ja voit saavuttaa tavoitteesi.

Miksi sinä lenkkeilet (tai et lenkkeile)?

6 kommenttia:

 1. Tänään vedin pitkästä aikaa kävely/hölkkälenkin koiran kanssa ja oi miten se oli ihanaa! Sain alkukesästä hyvän tatsin lenkkeilyyn ja aloinkin harjoittelemaan puolimaratonia varten, mutta ulkomaanreissut yms lomailu sekä kipeänä oleminen ovat hidastaneet menoa. Yllättävän hyvin askel kulki pienestä tauosta huolimatta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että askel kulki! Se on kyllä niin rasittavaa jos tulee kipeäksi kesken parhaan treenikauden. Tsemppiä treeneihin :)

   Poista
 2. Ääh, pystyisimpä mäki vielä lenkkeilemään... Ennen juoksin lähes päivittäin ja se oli mulle tärkee harrastus, mut nyt oon sairastunu kroonisesti enkä voi enää urheilla lainkaan. Silti eksyn aina tälläsiin postauksiin, hehe :D On niin ikävä tota harrastusta....����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh voi ei :( Sun pitää keksiä joku muu kiva (koukuttava) harrastus :)

   Poista
 3. Lääkäri kielsi, joten nyt pitäisi keksiä jotain muuta. Iso huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :/ Saatko pyöräillä? Siinäkin pääsee nauttimaan ulkoilmasta ja näkemään maisemia! Mä varmaan alkaisin harrastaa uintia, jos en saisi lenkkeillä.

   Poista