tiistai 11. elokuuta 2015

kesäretkellä

R: Käytiin viime viikolla Jennan kanssa pienellä kesäretkellä Kustavissa. Mietittiin, että halutaan jonnekin lähialueen "kesäkohteeseen", mutta esimerkiksi Naantali ja Parainen on niin nähty, että päätettiin suunnata Kustaviin. Kustavi sijaitsee reilun 50 kilometrin päässä Turusta, joten matka sinne ei ollut kovin pitkä.

 photo uhlu4_zps7ombybwz.jpg
 photo uhlu2_zps1qviudgy.jpg
 photo uhlu1_zpsazyxrceu.jpg
 photo uhlu3_zpsck8n8sqo.jpg
 photo uhlu5_zpskldhbz0o.jpg

Ensimmäinen kohde oli matkan varrelle sattunut Uhlu, josta sattumalta luin edellisenä päivänä Sallan blogista. Uhlussa on graniittilouhoksia, joihin on muodostunut upeita sinivetisiä uimapaikkoja. No me nössöt ei uskallettu mennä uimaan asti, sillä monien stop-merkkien rikkominen tuntui tunnollisten ihmisten silmissä ihan liian pelottavalta. Kieltämättä paikka näytti houkuttelevalta, mutta koska alueella ei ollut ketään muitakaan ( tyyliin partners in crime), päätettiin aika nopeasti jatkaa matkaa.

 photo savipaja1_zpsfuuwbrma.jpg
 photo savipaja2_zpsxl105tkz.jpg
 photo savipaja3_zpst1dpzvta.jpg
 photo savipaja4_zpsmnxsqu2e.jpg

Seuraavaksi suunnattiin Kustavin Savipajaan, joka olikin meidän varsinainen kohde. Olin lukenut paikasta paljon hyvää, varsinkin kahvilan munkkeja oli kehuttu, joten pakkohan ne oli testata. Toki munkkien lisäksi alueella on paljon muutakin, on pieniä käsityöpajoja, myymälöitä ja jopa muutamia kotieläimiä. Mä taisin salaa (tai ei niin salaa) olla vähän innoissani noista lampaista. Niin ja ne munkit, ne muuten oli hyviä! Ulkona juotu kahvi ja rinkilämunkki maistui niin hyvältä kauniissa ympäristössä.

 photo peterzens1_zpsd5lqdfjt.jpg
 photo peterzens2_zpssbpdrnpd.jpg
 photo peterzens6_zpskz0syjsf.jpg
 photo peterzens3_zpsxyydodoo.jpg
 photo peterzens4_zpsp45atw0m.jpg
 photo peterzens5_zpst1fxwm1y.jpg

Savipajalta otettiin suunnaksi melko lähellä sijaitseva Peterzens ja vierasvenesatama. Peterzensissä on boathouse-majoitusta, ravintola ja muutama pieni myymälä. Löydettiiin täältäkin lampaita, ne tosin oli koristelampaita.. Ihasteltiin veneitä ja merimaisemaa ja suunniteltiin, että ensi kesänä voisi yöpyä täällä ja myös ravintola terasseineen näytti tosi viihtyisältä. Olen jo pitkään miettinyt että voisi ajaa Saariston rengastien, tämä boathouse olisi kivan erilainen majoitusvaihtoehto. Ihan lyhyen matkan päästä vierasvenesatamasta lähteekin yhteysalus Iniöön.

 photo road1_zpsc9mpy8pl.jpg
 photo road2_zpss18spxgn.jpg
 photo road3_zpsgkj3dxuc.jpg

Käytiin pienellä kierroksella myös Kustavin keskustassa, jossa tosin ei ollut oikeastaan mitään nähtävää. Tankattiin vaan ja pohdittiin, jaksaisko syödä jätkskit. Ei jaksettu (kiitos niiden munkkien), joten jatkettiin matkaa kohti Turkua. Matkan varrelle osui kyllä kivoja maisemia, hyvin sai esimakua siitä, millainen Saariston rengastie on.

 photo muntinsilta1_zpsubtv45v4.jpg
 photo muntinsilta2_zpsblf8h3js.jpg
 photo muntinsilta3_zpsxqj0gn77.jpg
 photo muntinsilta4_zps4oaqvxps.jpg
 photo muntinsilta6_zpsojahjb8g.jpg
 photo muntinsilta7_zps5apqyhr2.jpg

Vielä ennen Turkua pysähdyttiin ihanalla pienellä Muntin sillalla. Nähtiin kyltti jo menomatkalla, mutta ei sillon tajuttu pysähtyä, joten onneksi tultiin samaa reittiä takaisin. Silta on rakennettu jo 1700-luvulla ja (luonnollisesti) pois käytöstä nykyään. Kieltämättä vähän kauniimpi kun monet nykyaikaiset sillat ;) Paikka oli ihan täydellinen asukuvien ottoon! Otettiinkin siellä kuvat Jennasta, ne löytyy täältä. Mun mielestä toi paikka voisi sopia ihan täydellisesti esimerkiksi hääkuviin, tuolla oli ihanan vihreää ja rauhallista.

Sellainen kesäretki! Oli kiva nähdä taas uusia paikkoja ja aloin entistä enemmän haaveilemaan siitä Saariston rengastiestä, ehkä ensi kesänä.. 

4 kommenttia:

 1. Ihanan kesäisiä kuvia! Vitsi kun pääsis itsekin tekemään jonkun tollasen pikku maakuntamatkan - tänä kesänä ei vaan oo monella viikolla ollut peräkkäin kahtakaan vapaapäivää niin ei siin oikein lähdetä minnekään :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuohon reissuun meni vaan puoli päivää, joten kannattaa harkita jos uhraisi vapaapäivän ;)

   Poista
 2. vitsi miten ihania kesäkuvia ♥ onneks noi lämpimät ilmat tuli vihdoin :'D!

  VastaaPoista