maanantai 10. elokuuta 2015

kehonhuoltoviikonloppu

R: Mun viikonlopusta tuli treenien osalta sattumalta tosi kehonhuoltopainotteinen. Tai oikeastaan voisi sanoa, että takana on kunnon hyvinvointiviikonloppu! Käytiin perjantaina lenkillä ja tekemässä mäkivetoja ja siihen mennessä oli jo niin monta treeniä viikolla takana, että päätin mennä viikonlopun ihan fiiliksen mukaan.

 photo sup1_zpsz9phwwev.jpg
 photo sup4_zpsxgyp8khk.jpg

Lauantaina illalla tein Yoogaiasta 30 minuutin rullailun, nuo rullailutunnit on kyllä ihan parhaita. Meillä on ollut kotona foamroller jo monta vuotta ja aina sillon tällöin sillä rullailenkin, mutta mun omatoimiset rullailut on vähän sellasta, että rullailen hetken sieltä ja hetken täältä. Nuo ohjatut tunnit ovat siitä kivoja, ettei itse tarvitse miettiä onko kaikki tärkeimmät lihasryhmät "hoideltu".  Olenkin ottanut tavoitteeksi rullailla ohjatusti vähintään kerran viikossa. Rullailun jälkeen mulle jäi illalla vielä aikaa (ennen kun pizza tuli uunista :D), joten päätin venytellä kunnolla jalat. Tein pitkiä venytyksiä (yli 60sek/liike), joita tulee kyllä tehtyä vähän liian harvoin. Katsoin tällä kertaa oikeen kellosta, että pidin varmasti jokaista venytystä tarpeeksi pitkään.

 photo sup3_zpsnmjb73um.jpg

Sunnuntaina aamupäivällä harkitsin salille lähtemistä, mutta koska oltiin iltapäivällä menossa suppailemaan, päätin jättää salitreenin välistä. Sen sijaan tein kotona Yoogaiasta 15 minuutin tehotreenin. Olen tainnut ennenkin mainita, että nuo tehotreenit on tosi kivoja! Treeni on tabata-tyylinen, yhteensä tehdään 6 eri liikettä kahden liikkeen pattereissa ja yhtä liikettä tehdään aina 20 sekuntia kerralla. 20 sekuntia on sopivan lyhyt aika, koko ajan jaksaa tehdä täysillä, kun tietää että seuraavaksi vaihtuu liike tai tulee lyhyt tauko. Tämän tyylinen treeni sopii kiireiselle, 15 minuutin treenikin on parempi kun ei mitään. Joskus olen tehnyt kaksi tehotreeniä putkeen ja sen jälkeen oli kyllä ihan kaikkensa antanut fiilis!

Tehotreenin jälkeen tein Yoogaista vielä 30 minuutin pituisen joogaa urheilijalle -treenin. Treeni sisälsä sopivasti kehonhallintaa, venyttelyä ja tasapainoa. Tosi kiva tunti, just sellanen millaista kaipasinkin. Joogan jälkeen tein vielä lyhyen rentoutumisharjoituksen, jonka jälkeen fiilis oli kun uudesti syntynyt ;) Niin ja ei, tämä ei ole mikään Yoogaian maksettu mainos tai yhteistyö, vaikka niitä blogeissa onkin viime aikoina näkynyt, mä vaan satun oikeasti ja rehellisesti tykkäämään siitä palvelusta.

 photo sup2_zpsp9wkte7t.jpg
 photo sup5_zpseeg1s8ao.jpg

Kehonhuoltopainotteinen viikonloppu oli hyvä päättää suppailuun. Suppailu käy kovemmastakin treenistä, jos meloo kovaa tai jos on vastatuuli, mutta me mentiin suurin osa ajasta melko rauhallisesti. Suppailu on kyllä niin rentouttavaa, ihana lillua meressä kun aurinko paistaa! Jos lenkkeily on terapeuttista, niin on kyllä suppailukin! Nuo Naantalin maisemat ovat tulleet tutuiksi nyt, mietittiinkin Jennan kanssa että seuraavaksi voisi vuokrata laudat Aurajoen Sup Stationista, pääsisi vähän erilaisiin maisemiin. Onneksi on luvattu ihanan kesäistä säätä elokuulle, että eiköhän tänä kesänä vielä ehdi suppailemaan ;)

Yleensä viikonloppuisin tulee tehtyä pitkä salitreeni ja/tai juostua pitkä lenkki, joten tällainen vähän rauhallisempi viikonloppu oli kivaa vaihtelua treenirintamalla. Treenasitteko te viikonloppuna?

4 kommenttia:

 1. Treenailut on kyllä kuluneella viikolla jääneet ihan minimiin hah. Toisaalta mä suon itselleni pienen lepoviikon ja viikonloppuherkuttelut synttäreillä, kun koulukin alkaa jo viikon päästä ja siellä tulee liikuttua sitten koko loman edestä.
  Toi suppailu näyttää niiiin kivalle, oon koko kesän ajatellut että kuinka kivaa se olisi ja mä haluaisin myös. Meilläpäin ei vissiin olekkaan ohjattua suppailumahdollisuutta, joten ehkä se sitten jää ensi kesän 'to do' listalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lepoviikkojakin saa pitää :) Tsemppiä koulun alkuun!

   Suppailu on oikeastaan melko helppoa ilman ohjaustakin, meidänkin ensikertalaiset saivat vaan lyhyen johdatuksen ja sitten lähdettiin merelle ;) Tietenkin jos ei ole tottunut veteen elementtinä ja on epävarma, on ohjattu aloitus hyvä idea.

   Poista
 2. Munkin piti pitää kevyt viikonloppu lähinnä kevyesti pyöräillen, mutta sunnuntaina tuli semmonen fiilis että pakko päästä juoksemaan! Oon ollut puoltoista viikkoa juoksematta kun onnistuin taas telomaan itteni, mutta nyt jalka tuntui kivuttomalta, joten uskaltauduin lenksulle. Heitinkin sit elämäni pisimmän pk-treenin, 26,3 kilsaa! Kauan siihen meni, mutta juoksu tuntui, ah, niin ihanalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kuulostaa hyvältä! Mä en ole koskaan juossut noin pitkää lenkkiä, pisin taitaa olla puolimaraton. Ehkä pitäisi kokeilla superhitaalla vauhdilla ;)

   Poista