keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

vähän erilainen risteily

R: Nyt kun sain viime viikolla vihdoin kirjoitettua postauksen puolimaratonista, ajattelin kirjoittaa teille vähän erikoisemmasta juoksutapahtumasta, johon osallistuin toukokuussa. Tämän postauksen kanssa piti odottaa ihan tarkoituksella, sillä halusin että kirjoitukseni julkaistaan ensin Testing Turku -blogissa, sillä olin sen blogin bloggaajana liikenteessä. En muuten edes muista ollaanko mainittu täällä, että ollaan muutamien muiden tavoin mukana tuottamassa sisältöä myös Visit Turun ylläpitämään Testing Turku -blogiin. Sieltä voi jatkossakin aina sillon tällöin löytää meidän kirjoituksia, mutta myös paljon muita erilaisia postauksia laidasta laitaan. Kaikille postauksille yhteistä on vaan rakkaus Turkuun ja lähiseutuun ;) Sieltä on hyvä kurkkia vinkkejä, jos olet vaikka suuntaamassa Turkuun ja vailla tekemistä. 

 photo grace1_zpsamhtyzgg.jpg
 photo grace2_zps8m3nbxfr.jpg
 photo grace7_zpsstlkdmfq.jpg

Mutta alkusanojen jälkeen asiaan! Olin siis toukokuussa juoksemassa Graceloppet nimisessä juoksutapahtumassa, joka juostiin Viking Gracen kannella laivan liikkuessa. Tapahtuma on Juoksuajan järjestämä ja tämänvuotinen tapahtuma oli järjestyksessään toinen. Kyseessä on rento juoksutapahtuma, tarkoitus ei ole juosta kilpaa. Erikoisen tästä juoksutapahtumasta tekee (sen lisäksi että juostaan kannella) se, että nyt ei juostakaan mitään tiettyä matkaa, vaan jokainen juoksee tunnissa niin paljon kun pääsee. Toki saa kävelläkin! Kaikkien osallistujien matkat kirjataan ylös, mutta niitä ei kerrota muille kun osallistujalle itselleen.

Juoksijoita oli laidasta laitaan, oli vanhempaa porukkaa, lapsia, kaveriporukoita ja pariskuntia. Osallistujia oli noin 50, joka mielestäni oli tosi hyvä määrä. Välillä kapeissa paikoissa joutui odottamaan että pääsi hitaampien ohi (ja toisaalta joku varmaan odotti pääsevänsä mun ohi..), mutta suurempaa ruuhkaa ei syntynyt edes lähdössä. Suurimman osan ajasta sain juosta ihan omassa rauhassa musiikit korvilla! 

 photo grace5_zpshp7q1jyo.jpg
 photo grace3_zpsmvros6rg.jpg
 photo grace4_zpspralkilw.jpg

Tapahtumassa juostaan siis risteilyllä liikkuvan laivan kannella. Startti oli melkeen heti laivan lähdettyä satamasta eli klo 21.15. Yhden kierroksen pituudeksi tuli noin 340 metriä ja sitä sitten juostiin tunnin ajan. Voisi luulla, että on tylsä juosta samoissa maisemissa, mutta oikeastihan maisemat vaihtuvat koko ajan kun laiva liikkuu. Parasta olikin nimenomaan ne maisemat! Ihan mielettömiä! Vieläkin tapahtumaa miettiessä tulee mieleen se, että taisin koko tunnin juosta hymy kasvoillani, sen verran siistiä se oli. Toki muistan myös sen jäätävän tuulen, joka alkoi kun laivan vauhti kiihtyi ja päästiin pidemmälle merelle.. Oli mielenkiintoista juosta ensin jäätävään vastatuuleen ja sen jälkeen heti ihan tajuttoman kovaan myötätuuleen. Upea kokemus! Koska tapahtuma järjestettiin toukokuussa, oli illalla vielä melko viileä. Juostessa sitä ei huomannut, mutta mun avecina reissussa ollut Janne oli ihan syväjäässä "katsomossa". Onneksi katsojat pääsivät halutessaan välillä sisälle.

 photo grace6_zpsxsmtkrxv.jpg
 photo grace8_zpsql2kmrgm.jpg
Pääsin tapahtumaan ja risteilylle ilmaiseksi Testing Turku -bloggaajana

Haastavista olosuhteista huolimatta pääsin tavoitteeseeni, juoksin 30 kierrosta laivan kannella. Lopputuloksena oli siis ihan vähän alle 10 kilometriä tunnissa. Ihan hyvin siis! Parhaimmat taisivat juosta noin 12 kilometriä, joten mitään ennätyksiä tuolla ei rikottu.  Juoksun jälkeen fiilis oli ihan mieletön, jotenkin se olo - juoksinko tosiaan äsken tuolla laivan kannella noin 50 ventovieraan ihmisen kanssa muiden kannustaessa? No juoksin! Kun suurin osa risteilijöistä istui baarissa lipittämässä kaljaa, me juostiin kun hullut. Mä olin heti innoissani vannomassa, että pakko päästä ensi vuonnakin! Tämä oli ehdottomasti sellanen mun tyylinen laivareissu ;) Varsinkin kun seuraavana päivänä pääsi buffettiin syömään! Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan erittäin hyvin järjestetty ja turvallisuudesta oli huolehdittu. Vielä ennen laivalle lähtöä mietin paniikissa miten juostessa lennän laivan reunan yli jos se tekee äkkijarrutuksen tms. Onneksi paikanpäällä selvisi, että se on käytännössä mahdotonta - juostessa oli koko ajan turvallinen olo ja tavaratkin oltiin saatu jättää varmaan säilöön ennen juoksua. Kaikki osallistujat saivat muistoksi valokuvan, kunniakirjan ja t-paidan, varsinkin tuo valokuva oli mun mielestä kiva! En tosin tiedä miten hyvin se onnistui hikisenä ja korvat jäässä heti juoksun jälkeen, mutta ainakin se on ihana muisto. Kunniakirjat ja kuvat jaettiin seuraavana päivänä "palkintojenjaossa", jossa jokainen pääsi vuorollaan noutamaan omansa ja saatiin skumppaakin - juhlallista!

Mitkä ovat oudoimpia tai upeimpia paikkoja, jossa te olette juosseet?

8 kommenttia:

 1. Melkein, ei "melkeen". Ja mikähän risteilyalus tekee äkkijarrutuksia. Ja hei, laiva TODELLAKIN liikkuu lähtönsä jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas jollain nyt huono päivä, melkeen voisin epäillä että tahallaan haluat ymmärtää asioita väärin ;) Kannattaa yrittää hankkia itselle huumorintaju ja miettiä olinkohan ihan tosissani vaikka tuon äkkijarrutuksen kanssa :D

   Poista
 2. Tosi upeat juoksumaisemat!:-)

  VastaaPoista
 3. Toi tapahtuma kuulostaa kyllä tosi hauskalta ja siistiltä! Kiva, et pääsit sinne mukaan juoksenteleen :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska ja kivan erilainen. Niin ja hyvä syy mennä risteilylle :)

   Poista