perjantai 10. heinäkuuta 2015

unelmista, haaveista ja niiden toteutumisesta

R: Onko teillä jotain unelmia, joita haluaisitte toteuttaa? Tai oletteko toteuttaneet jotain suuria (tai pienempiä) unelmianne? Mä epäilen, että kaikilla on jotain unelmia, pieniä ja suuria. Mulla on ollut monia pieniä haaveita ja unelmia, joita olen jo toteuttanut. Esimerkiksi maisteriksi valmistuminen tuntui pitkään pelkältä kaukaiselta haaveelta, mutta kovalla työnteolla sekin haave toteutui. Haaveilin myös pitkään puolimaratonin juoksemisesta ja siitä, että alan nauttia juoksemisesta, mutta vasta 1,5 vuotta sitten aloin tehdä töitä tämän (melko pienen) haaveen eteen. Tällä hetkellä tavoitteeni on juosta puolimaraton alle kahden tunnin ja haaveena on juosta joskus kokonainen maraton maaliin asti.

 photo aurinko1-001_zps6rs0rgiv.jpg

Yksi mun pitkäaikaisimmista haaveista on ollut matka Australiaan. Se unelma taisi saada alkunsa joskus ala-asteella, kun näin kirjassa kuvan kengurusta ja kartan oudosta valtiosta, joka on toisella puolella maapalloa. Päätin että sinne mä haluan joskus. Olen aina tiennyt, että tämän unelman toteutan vielä joskus ja nyt vielä joskus -ajattelu sai siirtyä sivuun, sillä päätettiin Jennan kanssa repäistä ja varattiin lennot Australiaan. Mistään pidemmästä visiitistä ei ole kyse, vaan muutaman viikon lomasta. Olisi ehkä mahtava joskus viettää Australiassa (tai jossain muualla) pidemmän aikaa, mutta tässä elämäntilanteessa se ei valitettavasti ole mahdollista. Uskon kuitenkin, että reilun kahden viikon reissusta tulee ikimuistoinen! Me lähdetään reissuun heti joulun jälkeen ja lennetään ensin Sydneyyn ja kotiin Melbournesta, ainakin ehditään siis tutustumaan kahteen Australian suurimpaan kaupunkiin. En pysty oikeen edes kuvailemaan miten innoissani tästä matkaasta olen, lasken suunnilleen jo päiviä reissuun (niitä on muuten 168 ;)).

 photo aurinko2-001_zpsrlsdgirz.jpg

Lisäksi mulla on yksi suuri unelma, jonka toivon toteutuvan mahdollisimman pian. Haluan oman alan töitä. Harmi että tämä asia on sellainen, johon itse en tällä hetkellä pysty kovinkaan paljon vaikuttamaan - tuntuu nimittäin että kukaan ei rekrytoi kesällä! Omalla aktiivisuudella tietenkin on suuri rooli tässä asiassa, kuten muidenkin unelmien toteutumisessa. Olenkin tehnyt viime aikoina ihan hulluna hommia, että olisin askeleen lähempänä oman alan töitä. Olen hionut CV:ni täydelliseksi ammattilaisen avulla, olen kontaktoinut vanhoja tuttuja ja liittynyt kaikkiin mahdollisiin työnhakupalveluihin, olen lähettänyt avoimia hakemuksia ja toivonut parasta. Ennen kaikkea olen päättänyt, etten saa lannistua! Jotenkin koomista, että työskentelin ensin 9kk työttömyyttä tutkineessa projektissa, sitten tein graduni vaikeasti työllistyvien tilanteesta ja nyt itse olen työttömänä. Olen työttömyytta tutkiessani nähnyt, mitä voi käydä jos työtön lannistuu ja alistuu kohtaloonsa, sellaiseen en aio sortua. En vaikka joka kerta, kun kaverit voivottelevat lomansa lyhyyttä tai valittavat työmääränsä, tekee pahaa kuunnella. Jos (kun) saan töitä, lupaan etten valita. Työttömien määrä on ihan järkyttävän suuri ja kasvaa koko ajan (käy sääliksi Saloa) - kaikki te jotka olette töissä, olkaa joka päivä kiitollisia siitä. Onneksi mulla ei ole mitään syytä menettää toivoa työnhakuun; koulutukseni on monipuolinen, olen ollut työttömänä vasta tosi vähän aikaa ja kesä on huonoin aika hakea töitä, joten uskon että syksyllä alkaa tapahtua.

 photo aurinko3-001_zpsy8ilcixb.jpg

Mietin mikä mun seuraava the big dream on sitten kun olen päässyt Australiaan ja saanut töitä. En osaa sanoa - ehkä sen näkee sitten ;) Mitä enemmän unelmia toteutuu, sitä hulluimmista asioista uskaltaa taas unelmoida. Haluan tsempata kaikkia toteuttamaan omia unelmiaan! Niiden toteutuminen vaatii varmasti paljon, mutta se on sen arvosta. Jos muuten tämä aihe kiinnostaa, niin kannattaa kurkata tämä video. Siinä laulaja-lauluntekijä PIITU puhuu unelmista :)

Kertokaa omista unelmistanne!

16 kommenttia:

 1. Etkö ollu jossain verotoimistossa töissä? :) -Sanni

  VastaaPoista
 2. Juu olin, mutta se oli määräaikainen työsuhde ja päättyi jo. Eikä se liittynyt mun alaan mitenkään :/

  VastaaPoista
 3. Mulla on vähän samoja unelmia! Maratonille kyllä lähden joku päivä ja varmaan myös Australiaankin on pakko päästä. Näiden lisäksi haluaisin joskus omistaa hevosen :) Ja tällä hetkellä unelmoin siitä, että saisin viettää aivan ihanan kesän. Unelmia on, pieniä ja suuria :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä sä vielä saat töitä :) Nauti nyt pakko lomasta..vaikka en tiedä pystyykö tuollaisesta vapaasta nauttia kun ei ole tuloja.. :( Oih ulkomaille olisi kyllä kiva päästä. Mun unelma/ haave on todella yksinkertainen. Olisi ihanaa olla täysin terve. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti :) Onneksi on "tuloja" kuitenkin ansiopäivärahan verran, hyvinvointivaltiossa kukaan ei jää kokonaan ilman tuloja! Mä toivon että sun haave toteutuu jonain päivänä!

   Poista
 5. nyt keväällä yksi mun suurimmista unelmista toteutui, eli mä pääsin opiskelemaan liikunnanohjaajaksi ja opinnot starttaavat nyt syksyllä :-) Muita unelmia olisi sitten tulevaisuudessa oman yrityksen pyörittäminen ja päästä vaikuttamaan positiivisesti nuorten ihmisten liikuntatottumuksiin, sekä ohjaamaan nivelrikkoisille omia jumppia/vesiliikuntaa (kuulostaapas nyt viralliselle hah :-D). Puolimaratonille osallistuminen ja triathloni aloittaminen kuuluvat myös mun vähän salaisempiin unelmiin (varsinkin tuo jälkimmäinen), joista ainakin toinen alkaa toteutumaan pikkuhiljaa...

  Toivottavasti sä nyt löytäisi jostakin töitä, pidän peukut pystyssä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä pääsit sinne, ihan mahtavaa!! Onnea :) Muistan kun joskus olet kommentoinut että haluat sinne! Tsemppiä paljon opintoihin ja tulevaisuuteen :)

   Mäkin olen vähän alkanut haaveilla triathlonista, ehkä joskus vielä..

   Poista
 6. Mullakin on puolimaraton ja Australia listalla! Australian kuvia odotellessa, varmasti tulee ihan mahtava reissu!

  Ja paljon tsemppiä työnhakuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo siis varmasti tulee ihan mahtavaa, miten jaksan odottaa? :D

   Poista
 7. Hei huippua aussit!! Päätin itsekin repäistä ja lähdenkin varmaan pitkäaikaiselle unelma reissulle myöskin ausseihin au pair töihin, kun se suurin unelma jäi vielä toteutumatta nimittäin opiskelupaikka. :) Onneksi kaikki aina lopulta kääntyy parhain päin! Itsekin olin viime syksynä työttömänä ja lopulta sain pätkä työpaikan työttömyyskassasta :-D niin ne asiat vaan tuppaa loksahdella paikoilleen! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooh, ausseihin töihin, kuulostaa hyvältä! Kyllä se opiskelupaikka vielä toteutuu, sitä odotellessa on hyvä toteuttaa muita haaveita. Itseäni vähän harmittaa etten repässyt ja tehnyt mitään tollasta välivuosina (okei, olin mä sentään haaveilemallani kielikurssilla Englannissa). Olin vaan suurimmaksi osaksi töissä, kun mietin mitä haluaisin opiskella.. Onneksi asioilla on tapana järjestyä! Tsemppiä uusiin haasteisiin sullekin :)

   Poista
 8. Sulla on hyviä ja realistisia unelmia. Varmasti löydät vielä oman alan töitä :) Ja Aussit, ihanaa! Olin siellä tosiaan vaihdossa ja upeaa oli. Sinne kun vielä joskus pääsisi uudestaan, siinäpä yksi haave... :)

  VastaaPoista
 9. Vaikka tästä postauksesta on jo aikaa, oli aihe niin kutkuttava, että pakko kirjoittaa tänne kommenttia, kun nyt vihdoin saan aikaiseksi! Mähän varoitin, että saatan muiden blogeihin kirjoittaa omia kuulumisia, kun ei enää omaa blogia ole... ;)

  Mun unelmat on itse asiassa hyvin samantyyppisiä kuin sulla. Töihin ja matkustamiseen ne enimmäkseen liittyy, ja kotiin. Vaikka mulla oli/on nyt oman alan töitä, niin unelmoin siitä, että saisin vakkaripaikan suh läheltä kotoa. Tällä hetkellä työmatkaan menee sellainen tunti, mutta joku 20min automatka olisi erittäin tervetullut! Oulussa tuo opettajien työtilanne ei kuitenkaan kovin hyvä ole, joten nyt kuljetaan kauemmas - josko sitä vaikka 5 vuoden päästä olisi työpaikka lähempänä. Mikä Salossa on muuten sitten tilanne, kun siitä mainitsit?

  Toinen haave on sitten ihan yleisesti matkailu. Englannissa/Lontoossa asuminen oli se BIG DREAM, ja sen sain onneksi kokea. Se oli mahtavaa <3 Ausseissa pitää päästä käymään joo, mutta jostain syystä se ei tällä hetkellä ole ajankohtainen... Kai ne muut unelmat on sitten vielä tärkeämpiä. :) Mutta mun uusin unelma on Saksassa asuminen ja työskentely! (Eipä ole tätäkään vielä kellekään ääneen sanottu :D) Jos tässä lähitulevaisuudessa käy niin, että en saiskaan esim. syys- tai kevätlukukaudeksi töitä, niin lähtisin kyllä varmaan kuukaudeksi tai kahdeksi johonkin Saksaan töihin. Tai voishan se lähtä kesälläkin. Ja olis se työpaikka siellä Saksassa sitten opettaja- tai palvelualalla (hotelli,tarjoilija ja baarimikkotyöt onnistuis varmasti), niin oppisinpas ainakin sen saksan kielen täydellisesti! Että sellainen unelma.

  Ja se koti. Onhan mulla vaikka kuinka monta ideaa siitä, kuinka mä laittasin täällä sitä ja tätä. Tällä hetkellä makkarin remppa on kesken... Saas nähdä, kuinka monta kuukautta makkarin valmistumisen jälkeen mä uskallan ehottaa seuraavaa kohdetta! ;D

  Tulihan sitä tekstiä, anteeksi :D Tää oli kyllä ihana postaus ja ihanaa sitten lukea teidän Australian reissusta! Meidän perhe matkaa muuten samaan aikaan Thaimaahan kahdeksi viikoksi, joten onneksi oon ite kans reissussa samaan aikaan teidän kanssa, ei tule niin pahaa matkakuumetta, kun nään teiän aurinkoisia kuvia... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit :) Ei yhtään haittaa että tuli tekstiä, kiva lukea vaihtelun vuoksi tällaisia vähän pidempiäkin kommentteja!

   Mäkin olisin voinut lisätä, että oman alan työpaikka läheltä kotoa olisi unelma, sillä pelkään että kaikki parhaimmat työmahdollisuudet on Helsingissä ja joudun muuttamaan sinne, olen kuitenkin ikuisesti Turun tyttö! Toivottavasti saat (tai saadaan molemmat) töitä mahdollisimman läheltä kotoa.

   Salossahan on pitkään ollut tosi huono työtilanne, koska Nokian tuotanto lopetti. Työttömäksi jäi paljon sellaisia, jotka olivat jopa koko ikänsä olleet siellä töissä ja joilla ei ollut mitään koulutusta tms. Työttömyys kasvoi ja kaupungilla alkoi mennä huonosti, sillä tietenkin noin suuren työllistäjän ja alihankkijoiden lähtö vaikutti moneen asiaan. Microsoft kuitenkin jäi, mutta nyt sekin ilmoitti siirtyvänsä pois Salosta, eli satoja ihmisiä jää taas työttömäksi/muuttaa pois Salosta. Tosi harmi, että vanhalla kotikaupungilla menee niin huonosti.

   Ihana toi sun Saksa-unelma! Ainakin voit ajatella, että jos jäät työttömäksi niin sillä on jokin tarkoitus ja voi toteuttaa sen unelman :)

   Poista