tiistai 7. heinäkuuta 2015

Sky Garden, Lontoo

J: Vaikka Lontoo on mulle todella tuttu kaupunki, päädyn silti joka reissulla jonnekin uuteen ja jännään paikkaan. Viime reissulla uusi kohde meille molemmille oli Sky Garden. Bongasin kohteen itseasiassa Inkan blogista ennen meidän matkaa ja päätin heti, että sinne olisi päästävä.

Sky Garden sijaitsee Bankin alueella pilvenpiirtäjän 35 kerroksessa, eli korkealla oltiin. Paikalle oli yllättävän helppo löytää. Meillä oli tiedossa vain katuosoite, mutta ei karttaa. Oikean kadun löydettyämme bongattiin sattumalta oikea pilvenpiirtäjä ja hetken pyörittyämme löysimme myös sisäänkäynnin. Käynti Sky Gardeniin tulee varata etukäteen netin kautta. Ilman varausta ylös ei ymmärtääkseni pääse. Me olimme liikenteessä iltapäivällä kuten muutama muukin ihminen, eli jouduimme hetken jonottamaan turvatarkastukseen ja hissiin.. Kaikki oli kuitenkin odottamisen arvoista. Maisemat olivat mahtavia!

 photo sky1_zpseqsx68pg.jpg
 photo sky5_zpsnzyxr15z.jpg
 photo sky2_zpsz41bhcgz.jpg
 photo sky8_zps1wzqfng2.jpg
 photo sky16_zpsirpxnqvy.jpg
 photo sky4_zpsnjyaumjq.jpg

Olen käynyt pari vuotta sitten London Eyessä, mutta muuten olen ihastellut Lontoota ainoastaan maantasalta. Ylhäältä korkeuksista oli siistiä bongailla tuttuja maisemia, kuten Toweria, Shardia, St Paulia ja ihmetellä Thamesin mutkia. Päivä oli aurinkoinen ja selkeä, joten 35. kerroksesta näki pitkälle. Kuvat eivät tee todellakan oikeutta niille upeille maisemille! Sen lisäksi että maisemat olivat mahtavia, oli koko paikka ihanan valoisa ja joka puolella riitti ihmeteltävää. Sisällä "rinteessä" kasvoi toinen toistaan nätimpiä kukkia ja muita kasveja. Paikka on varmasti jokaisen kasvifiriikin unelma. ;)

 photo sky7_zpsjjtygoq7.jpg
 photo sky6_zpsp9qbkavt.jpg
 photo sky15_zpsfxyc4jqs.jpg
 photo sky9_zpspfrok3ar.jpg
 photo sky14_zps8a6bp76i.jpg
 photo sky3_zpstmm4cm4j.jpg

Ylhäällä oli näköalatasanteen ja kukkaistutusten lisäksi myös ravintola ja baari. Jos oikein ymmärsin, ravintolaan tulee tehdä varaus etukäteen. Me tyydyttiin ottamaan vaan kahvit baarista. Mietimme siinä niitä juodessa, että tuonne olisi niin siisti mennä joskus auringolaskiessa vaikka lasilliselle viiniä. Ja miksen menisikin, sisäänpääsy oli ilmainen! Sisäänpääsyjä on vain rajoitettu määrä, eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä varauksen kanssa.

 photo sky11_zpsyzagtg2k.jpg
 photo sky12_zpsd23b91yz.jpg
 photo sky10_zpsqq2juolc.jpg
 photo sky13_zpsnmuvvktp.jpg
 photo _MG_9851_zpstzoxfnj2.jpg

Huomaatteko muuten viimeisessä kuvassa jotain outoa? Mä huomasin vasta kotona, että Tower bridgen silta on noussut siinä! :D Oltiin just puhuttu reissussa, että olisi siistiä nähdä joskus tuon sillan nousevan. Nyt mä onnistuin nappaamaan siitä kuvan, mutta en tosiaan tuolta ylhäältä sitä huomannut. Kunnon zoomista on kerrankin jotain hyötyä, heh.

Arvatkaa muuten, tuliko taas ikävä Englantiin? Jep. Onhan siitä viime reissusta jo melkein kuukausi.. Näihin maisemiin ei kyllästy koskaan - vai mitä?

6 kommenttia:

 1. Wau! Mahtavan näköinen paikka!

  VastaaPoista
 2. Tuo on niin ihanan näköinen paikka! (: Ois tarkotus tässä joku päivä itekkin mennä tuolla vierailemaan.

  VastaaPoista
 3. Jee, ihan mahtavaa että kävitte tuolla ja tykkäsitte, on kyllä ihan supersiisti paikka! Ja en kestä että pääsitte todistamaan Tower Bridgen nostamista, ihan mahtavaa! Tai ainakin kuvista todistamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä vinkistä, ilman sitä ei oltaisi eksytty tuonne :) Ja joo, vähän tuli kyllä tyhmä olo kun huomattiin (Jenna huomasi..) kuvista tuon :D ja vasta oltiin puhuttu että olisi siistiä nähdä se ylhäällä! Noo, onhan tuolta matkaa sinne.

   Poista