lauantai 11. heinäkuuta 2015

Pala Lontoota

J: Tuntuu, että aika on mennyt viime aikoina jotenkin normaalia nopeammin. Englannin reissustakin on jo yli kuukausi! Nyt on siis hyvä aika käydä läpi vielä viimeisiä reissukuvia.. Otimme kaiken irti Lontoosta ja esimerkiksi viimeisenä päivänä ennen koneen lähtöä kävelimme muutamassa tunnissa läpi melkein kaikki Lontoon "päänähtävyydet". Kävelimme Pimlicosta Thamesin rantaa pitkin Big Benille, London Eyelle, siitä Trafalgar Squaren kautta Covent Gardeniin ja Sohoon, josta suuntasimme Piccadilly Circucselle ja St James Parkin läpi Buckinghamin palatsille. Viimeinen kohde oli virhe, sillä vahdinvaihto oli juuri alkamassa ja jumitimme ihmismassassa ihan liian kauan! Päästiin kuitenkin takaisin Pimlicoon ja hotelliimme, vaikka välillä meinasi uskoa loppua..

 photo lontoo9_zpslgu5i0u5.jpg
 photo _MG_9888-001_zpslsqqgtdd.jpg
 photo lontoo11_zps0hbmpoua.jpg
 photo lontoo12_zpssipjfsv5.jpg

Kävellen huomaa hyvin, kuinka lyhyitä välimatkat Lontoossa todellisuudessa ovat. Lontoon metro on todella kätevä, mutta kehottaisinkin kaikkia sinne matkaavia oikeasti käyttämään vaikka yhden päivän ihan vaan pelkkään kävelyyn ja kaupungin ihmettelyyn. Voit päätyä vaikka minne. Eksymäänkään ei helposti pääse, sillä lähes joka kadunkulmassa on pieni kartta, josta näkee oman sijaintinsa. Monesti karttaan on myös piirretty kuinka pitkälle kävelet esimerkiksi viidessä tai kymmenessä minuutissa. Kätevää! Metrolla kulkeminen on siis ihan jees ja säästää aikaa, mutta todellisen kaupungin näkee kävellen. Kannattaa myös muistaa, että Lontoo on paljon muutakin kuin ne opaskirjaan merkityt nähtävyydet ja aktiviteetti suositukset! Afternoon teat ja Harrods ovat ihan ok, mutta Lontoon parhaat palat löytyvät take away -kahviloista ja markkinoilta sekä lukuisista puistoista. Niitä mä suosittelen! Suosittelen muuten myös Sohon Byronia, parhaat hampparit mitä Lontoossa olen syönyt. Nam!

 photo lontoo5_zpsibdewgmd.jpg
 photo lontoo4_zpscq20j21b.jpg
 photo lontoo14_zpsdunecs8c.jpg
 photo lontoo8_zpsiiupye6d.jpg

Varattiin just lennot ausseihin, mutta silti mulla on kova kaipuu Lontooseen. On se vaan niin, että tuo kaupunki on jättänyt muhun ikuiset jäljet ja sinne tulen palaamaan kerta toisensa jälkeen. Onneksi olen rakastunut kaupunkiin, joka on lyhyen ja vielä suhteellisen halvan lentomatkan päässä. Mitäs sitten tapahtuu, jos rakastun samalla tavalla vaikka Melbourneen? Sinne ei niin vaan lähdetäkään uusiksi ;)

1 kommentti: