sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kesän treeneistä

J: Nyt kun yksi puolimaraton on taas takana, on aika vähän pohtia tulevia treenitavoitteita. Olen huomannut, että kun on joku realistinen tavoite tai päämäärä, on treenaaminen sata kertaa tehokkaampaa ja treenitkään ei jää niin helposti välistä.

Viimeinen kuukausi puolikkaan jälkeen onkin ollut treenipuolella fiiliksen mukaan menemistä ja oman kropan kuuntelua. Mun jalat olivat varmaan viikon jumissa juoksun ja kaiken sen Lontoossa kävelyn jälkeen. Kotiinpaluun jälkeen oli juhannus, valmistujaiset ja muita menoja, jolloin tuli syötyä (ja myös juotua) miten sattui. Tämä kaikki heijastui omaan jaksamiseen ja treeni-intoon. Lenkille tai salille ei ollut halua, eikä myöskään fiksua, lähteä muutaman viinilasillisen tai siiderin jälkeisenä päivänä. Lisäksi arkisin olen ollut tosi väsynyt työpäivien jälkeen. Varsinkin hellepäivinä ulkoilu vie kaiken energian, vaikka ei kyllä uskoisi!

 photo jennakiip8_zps4lxak3hd.jpg
 photo jennakiip6_zpsdoqruzpr.jpg

Nyt on kuitenkin aika ottaa itseä niskasta kiinni ja palata takaisin oikeaan treenirytmiin. Päästään Riikan kanssa blogiyhteistyön tiimoilta juoksemaan puolimaraton Turku City Marathonille 12. syyskuuta. Melko tarkalleen siis kaksi kuukautta seuraavaan koitokseen, jännää! Mua ihan oikeasti jännittää juosta täällä Turussa, mutta samalla olen kyllä todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Alkukesästä mietin, että olisin halunnut nyt kesällä juosta jossain kilpailussa kympin, mutta pakko myöntää, että tällä hetkellä tuo puolikas huokuttaa kyllä enemmän!

 photo jennakiip4_zpses2u3pbh.jpg
 photo jennakiip7_zpsgfnvqyyj.jpg

Kesän treenitavoitteisiin kuuluu siis ainakin säännöllinen juoksu. Ajateltiin aloittaa joku lukuisista netistä löytyvistä juoksuohjelmista ja noudattaa sitä. Sen lisäksi haluan taas löytää kauan kadoksissa olleen innostuksen salitreeniin. Riikka on nyt kesällä käynyt päivisin salilla ja mulla on ollut suuria vaikeuksia raahautua sinne iltaisin.. Yritänkin tästä eteenpäin selvitä edes kaksi kertaa viikossa salille, sen ei pitäisi olla suuri haaste. Toisella kerralla voisi sitten aina keskittyä jalkoihin ja vaikka keskikroppaan ja toisella yläkroppaan. Lisäksi kesällä olisi tavoitteena yoogaian lisäksi käydä puistojoogassa. Ensimmäisellä kerralla en ehtinyt sinne ja toisella se oli peruttu huonon sään takia, mutta ehkä ensi tiistaina! Ekalla kerralla oli ainakin ollut kuulemma tosi siistiä, oliko joku teistä siellä?

Saa kyllä nähdä, mitä mun suunnitelmille käy ensi viikon jälkeen koittavan loman aikana. Lomailen pari viikkoa ja vastoin alkuperäisiä suunnitelmia, olen nyt jo sopinut tekemistä melkein koko ajaksi. Onneksi esimerkiksi mökille voi ottaa lenkkikamat mukaan ja muutenkin mun lomailu tulee olemaan aika aktiivista. Lomasuunnitelmista lisää myöhemmin, nyt mä ajattelin käyttää sateisen sunnuntain dekkaria lukemalla.. Aktiivista viikkoa kaikille!

Ps. Treenijuttuja voi seurata mun instagramista @jenniemin, sinne tulee päiviteltyä aika usein treenikuulumisia :)

2 kommenttia:

  1. My Asics -sivulla voi luoda itselleen sopivan treeniohjelman niin maratonille, puolikkaalle, kympille kuin vitosellekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, en tiennytkään! Pitääkin käydä suunnittelemassa :)

      Poista