torstai 2. heinäkuuta 2015

kesäinen Tallinna

R: En tiedä onko siellä ruudun toisella puolella ketään - veikkaan (toivon) että monilla on tällaisella säällä muutakin tekemistä kun blogien lukeminen. Ajattelin kuitenkin tulla ennen salille lähtöä postailemaan Tallinnan kuvia, meillä on Jennan kanssa niin paljon postausideoita, että hukutaan niihin jos ei julkaista jotain ;) Kesäpäivät täyttyy tekemisestä ihan huomaamatta ja samalla tulee räpsittyä kuviakin useammin kun normaalisti. Tässä nyt siis kurkkaus kesäiseen Tallinnaan, meille osui ihan huippu sää ja reissu oli muutenkin onnistunut!

 photo tallinna1_zpsfpfaoza6.jpg
 photo tallinna2_zpsbenx9xei.jpg
 photo tallinna3_zpsjie5sd58.jpg
 photo tallinna4_zpss3b3qcft.jpg

Me päätettiin risteillä Tallinnaan Viking Linellä, sen aikataulu sopi meille parhaiten ja eipähän ainakaan tarvinnut ihan tajuttoman aikaisin lähteä Turusta (puoli seitsemän oli ihan tarpeeksi aikaisin). Me ihailtiin alkumatkasta kesäisiä maisemia kannella, mietin taas Suomenlinnaa ihaillessa että en ole vieläkään käynyt siellä! Ehkä tänä kesänä vihdoin? Toisaalta, en kyllä ole käynyt Turun linnassakaan, vaikka olen asunut Turussa jo seitsemän vuotta..

 photo tallinna5_zpsat6xe2hr.jpg
 photo tallinna9_zps7fxwaeu8.jpg
 photo tallinna13_zpsmgmizum4.jpg

Me oltiin varattu huone Viru-hotellista, joka osoittautui oikein hyväksi vaihtoehoksi. Saatiin huone heti yhden jälkeen kun mentiin hotellille. Huone oli 9. kerroksessa (yhteensä kerroksia taitaa olla yli 20..), joten näköala oli ihan kiva. Huone oli myös yllättän tilava ja tosi siisti. Ei tosin ehditty kovin paljon huoneessa viettää aikaa, sillä suunnattiin heti lounaalle ja shoppailemaan. Janne innostui tällä kertaa shoppailemaan huomattavasti enemmän kun minä. Sainkin toimia makutuomarina monessa kaupassa, itse ostin ainoastaan yhden kimonon Stradivariuksesta ja perustoppeja halvalla New Yorkerista. Tallinnan keskustaan oli tullut lisää kauppoja mun viime visiitin jälkeen. Rottermanin alueelta löytyi tutut Bershka, Stradivarius ja Pull&Bear, Virukeskuksen vieressä oli mm. New Yorker ja H&M. Virukeskuksessa oli mm. Nike Woman ja River Island, joista kummastakaan ei tosin löytynyt mitään tällä kertaa.

 photo tallinna6_zps66gkxnss.jpg
 photo tallinna7_zps4lbs4jfx.jpg
 photo tallinna8_zpszbpm3yok.jpg

Illalla suunnattiin vanhaan kaupunkiin ja käveltiin myös vähän Kalamajan alueella, kun etsittiin ruokapaikkaa. Lopulta (kovan etsinnän jälkeen) päädyttiin vanhaan kaupunkiin burgereille. Paikka oli ilmeisesti melko uusi, ihan siinä sen ison aukion kulmalla. Nimi taisi olla Proper Burger18, jos oikeen muistan ;) Mä tykkäsin paikasta, raaka-aineet vaikuttivat tuoreilta ja hampurilainen oli tosi hyvä. Myös sipulirenkaat oli ihan superhyviä, mutta maalaisranskikset sellasta keskitasoa, parempiakin olen syönyt. Miinusta myös siitä, että siideri oli loppu. Jouduin ottamaan hampurilaisen kanssa valkoviiniä! Ensi kerralla kun menen Tallinnaan, katson kyllä netistä valmiiksi jonkun kehutun ruokapaikan, nyt meni vähän edestakas kävelyksi kun yritettiin epätoivoisesti löytää Foursquaren avulla jotain hyvää paikkaa, joka ei olisi ihan turistien valloittama. En kuitenkaan valita, olisi voitu vahingossa eksyä huonompaankin paikkaan!

 photo tallinna11_zpsclwchu3i.jpg
 photo tallinna10_zpsv9kpjj4a.jpg
 photo tallinna12_zpsb8monx8x.jpg

Seuraavana päivänä meillä oli vielä ennen huoneen luovuttamista hyvin aikaa kierrellä vanhassa kaupungissa. Ennen sitä käytiin toki herkuttelemassa hotelliaamiaisella ja Sokos Hotellin aamiainen ei pettänyt tälläkään kertaa! Tarjolla oli kaikkia mun suosikkeja ja ihanasti tuoreita hedelmiä, saatoin syödä "muutaman" palan tuoretta ananasta ja vesimeloneja. Tallinnan vanha kaupunki on mun mielestä kiva, tykkään tosi paljon noista värikkäistä rakennuksista ja yksityiskohdista. Kaupungin viehätystä tosin laski hieman se, että siellä oli ihan jäääätävä määrä turisteja, sellaisia isoja ryhmiä, jotka poukkoilivat kamerat kaulassa pitkin pieniä katuja..  Mutta sellasta se taitaa kesällä olla monessa muussakin paikassa..

Tallinnassa olisi helposti voinut olla toisenkin yön, vähän harmitti että varattiin vaan yksi! Oltaisiin hyvin voitu olla kaksi yötä, jolloin ehkä olisi ehtinyt vähän "syvemmin" tutustua kaupunkiin. Harmittavan usein Tallinnan visiitit jäävät tällaisiksi lyhyiksi, vaikka ehtihän tuon vuorokauden aikanakin tehdä vaikka mitä. Ja onpahan ainakin syy mennä uudelleen viimeistään ensi kesänä!

8 kommenttia:

 1. Huomenna itsekkin olen lähdössä Tallinnan reissulle :) Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 2. Tallinna on kyllä niin kiva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ihan erilainen kun Helsinki, vaikka onkin niin lähellä!

   Poista
 3. Ensi sunnuntaina kans lähdössä, ja näiden kuvien saattelemana can´t wait!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa reissua :) Toivottavasti sillon on hyvä sää!

   Poista