perjantai 17. heinäkuuta 2015

Blogit ennen ja nyt

J: Eksyin vähän aika sitten selailemaan blogista vanhoja postauksia ja törmäsin kyllä niin mielenkiintoiseen materiaaliin, että pakko jakaa täälläkin parhaita paloja! Vanhojen postausten innoittamana pysähdyin hetkeksi miettimään blogimaailmaa ja sen muutoksia. Voisin melkein väittää, että blogit ovat yksi eniten kehittynein sosiaalisen median muoto tässä viimeisten vuosien aikana. Näin blogipostaukset ovat muuttuneet lifestylebloggaajan näkökulmasta..

 photo vanhojablogi1-001_zpszba1vp9r.jpg
 photo vanhojablogi_zpstfxkgarg.jpg
 photo vanhojablogi2-001_zpsauhs2aev.jpg

 Asukuvat:

Ennen: Katse jalkoihin, kuvat otettu parhaassa tapauksessa kaupan parkkipaikalta kauppareissuilla. Tai sitten kuvat otettiin itselaukaisimella esimerkiksi kotona seinää vasten tai parvekkeella.. Onnekkaimmilla oli "hovikuvaajana" oma poikaystävä, joka otti kuvia (silleen yläviistosta tietty..).

Nyt: Katse kaukaisuuteen, kuvat on otettu upeassa paikassa, jota on suunniteltu useampi päivä ja kuvia lähdetään varta vasten ottamaan. Asukuvat eivät myöskään kaikissa muotiblogeissa ole enää päivän asuja, vaan kuvia varten lavastettuja tyylikkäitä kokonaisuuksia. Me ei muuten olla tehty tätä koskaan! (Heh, sen varmaan uskoo helposti..). Menestyvät bloggarit ovat palkanneet valokuvaajia, osa verkostoituu ja sopii kuvaustreffejä muiden bloggareiden kanssa, osan kuvat ottaa kaveri, joka harrastaa muutenkin valokuvaamista..

 photo ruoka1_zps6tmtndns.jpg
 photo ruoka2_zpsoivawb4p.jpg

Ruoka:

Ennen: Superlähikuva ruokalautasesta, jossa on jotain ihan tavallista ruokaa ilman superfoodeja. Taustana (hyvällä tuurilla) ihan vaan valkoinen pöytä.

Nyt: Iittalan lautaselle tarkkaan aseteltu annos, vieressä kukka-asetelma ja ehkä muotilehti tai jonkin kalliin merkin tuote. Kuvattu yläpuolelta, monesta eri kuvakulmasta, usein kuvausrekvisiittana ties mitä ruokaan liittyvää (tai liittymätöntä).

 photo urheilua4_zpsztscpflg.jpg
 photo urheilua5_zpsji5jgnsa.jpg

Treeni:

Ennen: Maininta lenkillä käymisestä. Meidän blogissa oli enimmäkseen korisjuttuja, eikä treenailusta muutenkaan puhuttu paljon, vaikka se onkin meidän molempien elämään aina kuulunut

Nyt: Monet blogit keskittyvät täysin vaan treeniin, treeni- tai fitnessblogeja ei ole ollut kovinkaan kauan (ainakaan näin suuressa mittakaavassa). Monilla bloggajilla on omat personal trainerit. Blogikuvissa keikistellään pienissä bikineissä ja pohditaan ruokien ravintoarvoja tai sitä, uskaltaako makaroonilaatikkoa syödä vai onko siinä liikaa hiilareita. Meidänkin blogissa treenistä ja blogista on tullut kantava teema, se tosin ei mielestäni ole huono muutos - olen nykyään huomattavasti enemmän innoissani kaikesta juoksuun ja treenaamiseen liittyvästä kun uusien vaatteiden ostamisesta ja asujen pohdinnasta.

 photo riikka2010kesauml_zpsga6smqpm.jpg

Matkustelu:

Ennen: Reissun ajaksi ajastettiin pari-kolme postausta ja kotiin palattua kirjoitettiin blogiin kunnon selostukset reissusta matkapäiväkirjoineen ja ostospostauksineen. Muistan itsekin kirjoittaneeni usein sellaisia päiväkirjamaisia reissupostauksia erikseen joka päivältä.

Nyt: Blogiyhteistyötä tehdään matkustelunkin tiimoilta. Läppäri on mukana ja reissussakin tulee postattua lähes päivittäin ainakin kuva tai kaksi sillon tällöin.. Reissun jälkeen tulee vielä ehkä pari kuvapostausta, mutta matkablogeja lukuunottamatta kovinkaan moni ei enää kirjoittele kunnon päiväkirjamaisia reissupostauksia yksityiskohtineen.

Pakko myöntää, että nämä muutokset blogimaailmassa eivät ole olleet mitenkään huonoja ;) Toki joskus kaipailisin suosikkiblogejani lukiessa sellasta yllätyksellisyyttä. Sellasta, että kaikki ei aina olisi niin täydellistä ja ennalta-arvattavaa. En kaipaa huonossa valossa otettuja kuvia tai asukuvia, joissa taustalla on ties mitä, mutta kaipaan vähän enemmän sellasta vanhaa kunnon blogiaikaa, jolloin blogit eivät vielä olleet niin aikakauslehtimäisiä ja uskallettiin ehkä enemmän erottua joukosta. Millaisia muutoksia blogimaailmassa te olette huomanneet?

Ps. Nimimerkillä asraf kommentoinut, mihin olet hävinnyt? :D Meillä on ikävä!

13 kommenttia:

 1. tää oli tosi mielenkiintonen postaus!! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja hauskoja ja hyviä huomioita blogimaailman muutoksista! :) Itse olen myös huomannut samoja juttuja ja sen, että aika monet blogit on tosi samanlaisia! Nykyään pitää olla "sitä jotakin", että oikeasti koukutun lukemaan jotain uutta blogia! Kaipaan myös vähän rosoisempaa menoa ja ei-niin täydellisiä kuvia, lehtiä voi lukea erikseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, oon samaa mieltä! Siks luenkin niitä samoja tuttuja vaan nykyään, mitä oon joskus kauan aikaa sitten aloittanut..

   Poista
 3. On kyllä hyvä, että asukuvien taso on noista ajoista hiukan noussut :D Muistan, kun itsekin otin kaukolaukaisimella jossain huoneen nurkassa kuvia, mutta onneksi sellaisia ei enää juurikaan nähdä blogeissa! Toisaalta liikakaan täydellisyys ei mun mielestä oo tarpeellista ja joidenkin blogien kohdalla toiminta on mennytkin jo ehkä hiukan liian ammattimaiseksi, kun kuitenkin blogeissa mun mielestä kivointa on juuri se tietynlainen aitous ja nähdä se oikea ihminen, joka juttuja kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha niimpä :D Ne seinäkuvat on kyllä niin legendaarisia..

   Poista
 4. Haha! Tää on niin totta :D Jos haluaa blogillaan menestyä nykyään, niin on pikkusen kovemmat vaatimukset kuin muutama vuosi sitten. Taso on kyllä koventunut hirmusesti siitä kun itekki alotin ja luin ensimmäisiä blogeja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Kahdeksassa vuodessa on tapahtunut ihan hurjia muutoksia, mutta hyvä niin!

   Poista
 5. Hahaa! Kyllä mä teitä ahkerasti vielä seuraan, mutta kommenttien jättäminen on tosiaan hieman jäänyt... :D Joskus olen tainnut ihan anonyyminä pistää kommenttia, tosin en edes muista milloin viimeksi! Ehkä vähän postauksen aihetta hipoen niin blogien seuraajanakin rooli on muuttunut, sillä nykyään harvoin edes luen postauksien tekstejä (paitsi oikeasti hyviä ja mielenkiintoisia juttuja kirjoittavien ;) ) vaan selaan nopeasti kuvat ja vielä harvemmin, jos koskaan kommentoin mitään vaikka ennen tuli kommentoitua milloin mitäkin. Tämä ilmiö tosin taitaa olla nykyään aika yleinen blogien seuraajien keskuudessa, mikä taas on aika harmillista bloggaajien kannalta.

  Mutta anyways, en ole hävinnyt ja päivän piristys, että muistitte minut. ;D On kyllä nostalgista, mitäköhän kaikkea teille silloin kirjoittelin? Ainakin muistan, että inspiroiduin hirveästi teidän asukuvista! Ja vitsi kun en enää kunnolla muista mistä tuo käyttämäni nimimerkki tuli. :D Haha, mutta ehkäpä nyt jatkossa yritän kommentoida taas useammin. Niin ja onnittelut molemmille maisterin papereista, sillä edes onnittelukommenttia en teille pistänyt!

  t. asraf ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, vähän kiva että kommentoit! Mä jo ajattelin että olet lopettanut blogien (tai meidän blogin) lukemisen kokonaan :D Mutta joo, itsekin blogien lukijana kommentoin ihan harmittavan vähän muille. Huomaan selaavani instagramin tyyliin kuvat nopeasti läpi ja luen postaukset ajatuksella entistä harvemmin. Pitäisi yrittää tsempata ja kommentoida useammin, kun kuitenkin bloggaajana tiedän miten paljon kommentit merkitsevät.

   Mä muistan että kommentoit sillon joskus säännöllisesti, mutta en kyllä muista itsekään mitä! Ehkä Jenna oli törmännyt sun kommentteihin vanhoja postauksia selaillessaan ;) Mä en muuten muista selviskö meille edes koskaan mistä toi sun nimimerkki tuli, mutta ainakin se on sellanen joka jää mieleen. Kiitos onnitteluista ja muista käyttää nimimerkkiä jos joskus kommentoit anonyymisti, että tunnistetaan sut :)

   Poista
  2. Siis nyt aloin oikeen miettiä, paljastitko joskus että olet joku puoli tuttu?

   Poista
 6. Hahaha, tosi hauskoja eroja ootte bonganneet ja itse oon törmännyt ihan samoihin juttuihin :) Nykyään blogit ovatkin ehkä isompi juttu ja sen takia niihin panostetaan enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, monet varmaan toivovat esim. työllistyvänsä blogin avulla.

   Poista