torstai 16. heinäkuuta 2015

Ainahan se on mielessä..

J: Siis loma! Mulla alkaa huomenna kesäloma ja pakko myöntää, että ajatukset ovat olleet lomassa juhannuksesta saakka. Tai no jos totta puhutaan, mun ajatukset ovat harhailleet tässä viime viikot jo talvilomassa ja Australian reissussa ;)

Aina ei tarvitse kuitenkaan lähteä ulkomaille lomaillakseen kunnolla. Nyt kesällä ajattelin pyhittää loman kotimaan matkailulle. Viikonloppuna on luvassa pikainen visiitti Seinäjoelle ja maanantaina olisi tarkoitus aloittaa muutaman kaverin kanssa road trip kohti Pohjois-Suomea. Reitti kulkee todennäköiseti välillä Turku-Oulu-Haaparanta-Kilpisjärvi-Lapua-Tampere-Turku. Ohjelmaan kuuluu ainakin Saanatunturille kiipeäminen ja maisemien ihastelu. Yhden päivän ajattelimme viettää Norjaa ihmetellen ja Ruotsissakin varmaan poikkeamme, eli ihan pelkkää kotimaan matkailua ei ole tiedossa. Nyt kaipaisinkin vinkkejä, mitä kyseisissä kaupungeissa tai niiden väleillä kannattaa tehdä, missä syödä, mitä käydä katsomassa, missä on hienoimmat maisemat ja minne ei ainakaan kannata mennä.. Eli vinkit jakoon! Varsinkin budjettimatkailijoille sopivia kohteita ja maisemavinkkejä otetaan vastaan. Mä itse en ole koskaan käynyt Rovaniemeä korkeammalla, joten odotan innolla esimerkiksi porojen näkemistä ;) Yötön yö on myös jotain mitä olen kauan halunnut kokea, niitä hyttyslaumoja taas yritän reissussa vältellä..

 photo _MG_0089_zpswjy1fhhl.jpg
 photo _MG_0095_zpsghtxy5ir.jpg
 photo _MG_0100_zpswnvinafb.jpg
Kuvituksena viime lauantain aamupalaa, tai sen jälkiruokaa.. Eikö aamupalallakin voi olla jälkkäri?;)

Loppuloma menee luultavasti kotona Turussa, kaverin mökillä Salossa päin ja vanhempien mökillä Kemiössä. Mä todellakin toivon, että ilma vähän edes lämpenisi ja aurinko näyttäytyisi - tai kunhan ei ainakaan kahta viikkoa sada! Tosin loma on aina lomaa, oli sää millainen tahansa. Pitää vaan nauttia siitä, että on työ, josta pitää lomaa ;) Älkää siis ihmiset valittako lomienne lyhyydestä tai huonosta säästä mitään, vaan nauttikaa! Reissaamisen lisäksi haluan nauttia lomalla kiireettömistä aamiaisista ja hiljaisuudesta, lukea dekkareita, syödä jäätelöä sekä tietenkin nukkua pitkään. Nyt pitää kuitenkin malttaa vielä yksi piitkä työpäivä, ennen kuin siirrän ajatukseni kokonaan lomaan!

2 kommenttia: