maanantai 8. kesäkuuta 2015

Viimeinen viikko ennen puolimaratonia

J: Mä en ole vieläkään oikein sisäistänyt, että Lontoon reissuun on enää neljä päivää ja samalla elämäni toiseen puolimaratoniin on alle viikko. Tällä hetkellä St Albansiin luvataan sunnuntaiksi +17 ja puolipilvistä, eli aika loistava keli juosta. Ainakin parempi kuin viime vuonna, jolloin lämpöä oli aamulla kymmeneltä jo varmaan +25 ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko kaksi tuntia! Lämmin sää vaikuttaa fyysisen puolen lisäksi henkiseen puoleen juoksun aikana, muistan miten pelkäsin auringonpistosta tai nestehukkaa, varsinkin kun reitin varrella näkyi tuupertuneita kovakuntoisen näköisiä ihmisiä. Sillon alkaa säästelemään voimia, että varmasti jaksaa loppuun asti.

 photo jenna1_zpshl7arued.jpg
 photo jenna5_zpsy1sbykh5.jpg

Voin ihan hyvin myöntää, ettei mun harjoittelu ole todellakaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Jossain vaiheessa haaveiltiin jopa kahden tunnin alittamisesta, mutta kevään mittaan häirinneet flunssat, gradustressi ja muut menot ovat palauttaneet mut maanpinnalle. Tavoitteena on ensisijaisesti selvitä maaliin hyvällä fiiliksellä ja parantaa viime vuoden (2h 16min) aikaa. Ei niin väliä kuinka monta minuuttia siitä lähtee pois, kunhan ei huonompaa aikaa tule kuin viimeksi.
Viime aikoina juoksu on tosin vähän takunnut. Esimerkiksi nopeat lenkit eivät ole olleet yhtä nopeita kuin viime vuonna puolikkaalle treenatessa ja myös lenkkikertoja on kertynyt huomattavasti vähemmän. Tällä kertaa kuitenkin pitkät lenkit ovat olleet hieman pidempiä ja myös kevyempiä kuin viime kesänä. Voisinkin siis väittää, että peruskunto on parempi ja jaloissa on viime kertaa enemmän voima. Kiitos siitä kuuluu myös talven koville jalkarääkeille ;)

 photo jenna6_zpsyq9vppry.jpg
 photo jenna7_zpsvvwnisml.jpg

Tämän viimeisen viikon ohjelmaan kuuluu todennäköisesti yksi kevyt salitreeni ja keskiviikkona (tai tiistaina) kevyt lenkki. Torstaina iltapäivällä lennetään Lontooseen ja varmaan perjantaina juostaan siellä vielä superkevyt jalkojenherättelylenkki. Haaveena olisi juosta Hyde Parkissa tai Thamesin rannalla. Viime vuonna tosin todettiin, että helpompi vaan pysyä siinä hotellin lähettyvillä..

Oikeat juoksutavoitteeni ovatkin jo syksyssä ja Turku City Marathonissa, jonne varmaan ilmoittaudun ensi sunnuntain koitoksen jälkeen. Ulkomailla juostessa monet ulkoiset tekijät kuitenkin vaikuttavat paljon siihen aikaan, mutta kotimaassa ja varsinkin kotikaupungissa uskoisin valmistautumisen olevan helpompaa. Saa nukkua edellisen yön omassa sängyssä, syödä tuttua ruokaa, eikä tarvitse murehtia aamuista kävelymatkaa kisapaikalle tai kamojen säilytystä.. Näin ainakin luulisin. Kertokaa hei kokemuksia, miten valmistaudutte puolikkaalla jos juoksette ulkomailla? Viime vuonna viisastuin jonkin verran, mutta lisää vinkkejä kaivataan! Mietittiin että tästä ulkomailla juoksemista voisi tehdä vaikka oman postauksenkin, on nimittän hyvä idea yhdistää loma ja juoksu!

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä tulevaan koitokseen ja ihanaa lomaa muutenkin! Rennoin mielin vain, eiköhän se askel luista toivotulla tavalla. Loman ja juoksun yhdistäminen houkuttaa itseäkin eli postauksia ja vinkkiviitosia odotellessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Toivon tosiaan, että luistaa.. Kerrotaan sitten lisää vinkkejä reissun jälkeen!

   Poista
 2. Onnea matkaan! Mie ootan jo että pääsee juoksemaan puolikkaan tokaa kertaa ettei tarvi kokea sitä jännitystä joka ekalla kerralla häiritsi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Mä pelkään, että tokalla kerralla on vielä pahempi jännitys, kun tietää mitä on edessä ;)

   Poista
 3. Oon niin kateellinen kun pääset Lontooseen juoksemaan!!! Itekin vielä jonain päivänä... Se on mun lempparikaupunki maailmassa :) Superisti tsemppiä ja NAUTI!

  VastaaPoista
 4. onnea matkaan teille molemmille! Taas yksi kysymys lenkkeihin liittyen (ne eivät näköjään ikinä lopu hah :-D ), eli kuinka pitkiä lenkkejä teette kun juoksette noita vauhtilenkkejä? Meettekö koko matkan samaa tahtia vai teettekö enemmänkin sellaista intervallityyppistä lenkkiä?

  VastaaPoista