sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

rennot valmistujaisjuhlat mökillä

R: Kyllä kannatti valmistua, kun sai pitää pienet juhlat! Mä en missään vaiheessa haaveillut mistään sen isoimmista juhlista, mutta olihan jotkut pienet juhlat järjestettävä sukulaisten mieliksi (ja tietenkin omaksi iloksi). Keksittiin joskus toukokuussa, että pidetään juhlat mökillä - ei mitään jäykkää vaan rento kesäpäivä hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Eilen sitten juhlittiin ja lähes kaikki kutsutut pääsivät paikalle. Tuijotettiin kauhuissamme koko perjantai ja lauantain aamupäivä säätiedotusta, meidän mökki ei ole kovinkaan iso ja paikalle oli tulossa yli 15 ihmistä. Onneksi pieni sade ehti mennä sopivasti ohi siihen mennessä kun alettiin syömään, osa pääsi ulos istumaan ja kaikki mahtuivat hyvin. Iltapäivän ja illan aikana aurinkokin alkoi jopa paistaa!

 photo juhla9_zpscnsgtcpx.jpg
 photo juhla10_zpsu5fdrqr8.jpg
 photo juhla12_zpsiohttpwq.jpg
 photo juhla11_zpshlwx3tnq.jpg
 photo juhla13_zpszr9eawy9.jpg
 photo juhla14_zpstiwwwryt.jpg
 photo juhla15_zpst8dw4n8g.jpg

Ruoat tehtiin kaikki itse, oikeastaan mä päädyin lopulta tekemään suurimman osan. Päädyttiin siihen, että tehdään ainoastaan kylmiä ruokia, ne oli helppo laittaa esille kun mitään sen tarkempaa ajankohtaa juhlille ei ollut (sanottiin että kahdesta eteenpäin, lopulta kaikki tulivat silti sattumalta suunnilleen samaan aikaan kahden jälkeen). Tarjolla oli "salaattibuffet", josta jokainen sai koota haluamansa salaatin lisukkeineen. Sen lisäksi oli perunasalaattia, kinkkupastasalaattia, lihapullia, lohiruisnappeja, itse savustettua lohta ja erilaisia leipiä levitteineen. Jenna oli nähnyt unta että ruoka loppui kesken, joten kaikkea oli melko runsaasti ;) Saatiinkin sitten eilen illalla ja tänään vielä syödä samoja ruokia, mutta pääasia että kaikkea riitti!

 photo juhla18_zpssfggoewu.jpg
 photo juhla17_zpszm4o5gqg.jpg
 photo juhla2_zpsdi5svqte.jpg
 photo juhla16_zpstpfoczr2.jpg
 photo juhla6-001_zpsh29y1i57.jpg
 photo juhla8_zps2rpz2qat.jpg
 photo juhla7_zpsuzxxiy56.jpg
Kakku saatu yhteistyönä MBakerylta

Jälkkäritarjoilu onnistui ihan superhyvin! Me saatiin blogin kautta juhliin kakku Mbakeryltä, parempaa kakkua ei olisi voinut toivoa! Meille oli itsestään selvää että valmistujaisiin pitää saada lempparileipomon kakku ja mansikkavalkosuklaakakku sopi kesäjuhliin ihan täydellisesti. Kakun koko tosin aiheutti hieman pohdintaa. Tiedettiin koko ajan, että vieraita on tulossa n. 15-20, joten päädyttiin siihen, että on järkevää ottaa kaksi 10 hengen kakkua. Kun ensimmäinen loppui, nostettiin toinen pöytään. Siten kukaan ei joutunut tyytymään mihinkään ihan jämiin ja kakku oli siistimmin esillä. Kakkua kehuttiin, mutta pakko myöntää että myös mun porkkanakakkumuffinssit saivat ihan uskomattoman paljon kehuja. En olisi uskonut ;) Joku jopa sanoi, että mun tekemät muffinssit olivat parempia kun tuo herkullinen kakku, joka sentään oli Suomen parhaasta leipomosta. Pitäisköhän sittenkin vaihtaa alaa?

Kaiken kaikkiaan juhlat meni siis oikein mukavasti, oli kiva nähdä sukulaisia, joita harvemmin tulee nähtyä ja ennen kaikkea oli kiva viettää mukavaa päivää mökillä. Vieraiden lähdettyä jäätiin oman perheen (ja Jannen ja Teemun) kanssa mökille yöksi, siinä illan aikana ehdittiin vielä mm. korkata skumpan jos toisenkin ja kisailla mm. mölkyssä. Pojat kävivät jopa meressä uimassa, mutta me Jennan kanssa oltiin nössöjä ja ei uskaltauduttu. Tänään saatiin sitten nauttia auringosta eilisenkin edestä, kesä taitaa nyt vihdoin olla täällä!

4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä just kivoilta juhlilta! Ja onnea vielä valmistumisesta myös :)

    VastaaPoista
  2. Nam! Herkullisen näköistä:-) onnea teille molemmille!

    VastaaPoista