torstai 25. kesäkuuta 2015

mukavuudenhalua

R: Vitsailtiin juhannusiltana lämpötilan laskiessa ihan naurettavan alas, että kesä on vaan asennekysymys. Turha kylmyyden on antaa häiritä, jos haluaa harrastaa kesäaktiviteetteja, kuten grillata, istua terassilla, pelata mölkkyä tai heittää tikkaa. Okei, myönnän että kylmä sää häiritsi mun uimista, mutta muuten kyllä tein kaikkia samoja asioita kun lämpimälläkin - piti vaan pukea enemmän vaatetta päälle. Ja nykyään olen niin mukavuudenhaluinen, että ennemmin puen paljon päälle ja näytän tyhmältä kun jäädyn ja näytän hyvältä. Sain jokin aika sitten blogin kautta itselleni Haglöfsin ihanan kevyen takin testiin ja sille tuli ihan kivasti käyttöä juhannuksenakin, kun iltahämärän tikanheitossa piti pukea mahdollisimman monta kerrosta vaatetta päälle. 

 photo takki4_zpsfpy6cu7m.jpg
 photo takki2_zps1bbxncvt.jpg

Olen käyttänyt takkia valehtelematta lähes päivittäin siitä asti kun sain sen; salireissuilla, kävelylenkeillä, mökillä hupparin päällä, puolikkaan jälkeen Englannissa.. Olen kyllä jo pidempään tiedostanut, että vaatekaapissani on tällaisen ohuen kuoritakin mentävä aukko, mutta vasta nyt kun sain tämän, tajusin miten paljon sille on käyttöä! Reissussa tämä on ihan korvaamaton, takki menee pieneen tilaan ja pakkautuu helposti takin omaan rintataskuun. Onneksi pakkasin tämän mukaan Lontooseen, puolimaraton aamuna satoi vähän vettä ja oli ihan hemmetin kylmä, en olisi pärjännyt pelkällä ohuella hupparilla. Hauska muuten, olin suunnitellut juoksevani puolikkaan shortseilla, mutta lopulta pitkien vessajonojen ja kylmyyden vuoksi päätin sittenkin juosta juoksutrikoissa, hyvin meni kyllä silti! Hupparin ja takin sentään heitin reppuun ennen starttia.

 photo takki1_zpsgtpypltk.jpg
 photo takki3_zpsfwwkwchf.jpg
takki Haglöfs (saatu), housut Soc, kengät Nike

Alunperin ajattelin tätä juoksutakiksi, mutta pakko myöntää etten taida ainakaan heti ottaa tätä lenkkikäyttöön, en halua että se hikistyy! Ohuen materiaalin ansiosta tämä kyllä sopii tosi hyvin juoksuunkin, varsinkin jos haluaa vähän lämmikettä ja sateen- tai tuulensuojaa vaikka paidan päälle. Tämä takkifiilistely menee muuten taas siihen samaan kategoriaan josta olen ennenkin puhunut - olenko tulossa vanhaksi kun olen näin innoissani jostain hyödyllisestä ja käytännöllisestä vaatteesta? Nuorempana käytin vaan jotain epäkäytännöllisiä huppareita tai mitä nyt sattuikaan kaapissa olemaan, nyt haaveilen jo paksummasta teknisestä kuoritakista syksyksi. Apua miten ajat muuttuu, tai sitten muutun vaan mukavuudenhaluiseksi. Onko muuten mukavuudenhalua vai käytännöllisyyttä jos ottaa aina tennarit mukaan baariin? Nykyään aina (eli harvoin) kun käyn jossain korkkareissa, laitan illan päätteeksi korkkarit kassiin ja kävelen tennareilla kotiin. Nuorempana hoipertelin pidemmätkin matkat aina korkkareissa kotiin.. Oletteko te mukavuudenhaluisia vai onko tyyli tärkeintä? Onneksi tosin tyylistäkään ei tarvitse tinkiä vaikka haluaisi pukeutua mukavasti, tämä takki on hyvä esimerkki siitä ;)

4 kommenttia:

 1. Mä oon kyllä ehdottomasti mukavuudenhaluinen :-D Töissäkin pitää käyttää firman t-paitaa mutta mulla on aina niin helkkarin kylmä niin pahimmassa tapauksessa pistän hupparin t-paidan alle ja näytän ihan hirvittävän rumalta, no ainakin asiakkaat saavat nauraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, no ei se haittaa ;) Ja ainahan on hauska jos saa hauskuuttaa muita!

   Poista
 2. Minä olen myös mukavuudenhaluinen. Jos on vähänkään viileämpää ja sateisempaa niin en emmi vetää tuulitakkia t-paidan päälle. Ongelma vain on siinä että se ei pidä vettä juuri yhtään, lyhyessä mutta rankassa sadekuurossa vesi lirahti takista ja sen hupusta heti läpi ja olin ihan likomärkänä niin selästä kuin rinnuksiltakin. Pitääkö toi sun takkisi paremmin vettä? Kylmän sadeveden tunkeutuminen takin sisään on aina yhtä inhottavan tunne vaikka alla olisi ennemmänkin vaatetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla etten ole ainut ;) Tämä takki on ohut, joten ei se kovinkaan hyvin vettä pidä kovalla sateella, mutta pienellä tihkulla parempi kun huppari tms! Haglöfsillä on mielettömän laadukkaita ja hyviä vedenpitäviä takkeja, kannattaa tutustua.

   Poista