tiistai 9. kesäkuuta 2015

kutsumattomia vieraita ja muuta höpinää

R: Viime vuonna pari päivää ennen puolimaratonreissulle lähtöä olin jo päättänyt missä varusteissa juoksen, olin ostanut eväitä ja muistaakseni pakannutkin jo jotain. Nyt matkalaukun hankintakin on vasta ajatuksen tasolla, puhumattakaan siitä että tietäisin mitä pakkaan.. Haluan ehdottomasti juosta shortseissa, mutta mulla on sellanen pieni ongelma, etten omista kun yhdet hyvät juoksushortsit, eli ne joilla juoksin viime vuonna. Ja mähän en halua juosta samoilla! Pakko siis käydä katsomassa jos löytäisin jostain edullisesti jotkut kivat shortsit.

Olen tänään menossa shortsiostosten lisäksi myös matkalaukkuostoksille. En ole aiemmin omistanut isoa matkalaukkua (ainoastaan pienen käsimatkatavaralaukun), olen aina reissatessa lainannut laukun porukoilta tai Jennalta. Nyt kuitenkin vanhemmat lupasivat ostaa matkalaukun mulle valmistujaislahjaksi ja oikestaan matkalaukku on tosi hyvä lahja - siitä on varmasti iloa pitkään ja ehkä näinkin paljon matkustavan aikuisen ihmisen on ihan kätevä omistaa oma laukku ;) Mun kriteereinä on, että laukun pitää olla kivanvärinen, nelipyöräinen ja kovakantinen. Toivottavasti löytyy joku hyvä, muuten tulee pakkauspaniikki, kun ylihuomenna tähän aikaan pitäisi olla jo lentokentällä!

 photo riikkajulk1_zpsx5mlp79c.jpg

Nyt kun aloin taas höpöttelemään kaikkea, niin pakko kertoa yksi outo juttu, mitä eilen tapahtui. Me mentiin iltapäivällä Jannen kanssa käymään kaupassa (oltiin siis pois kotoa ehkä reilu tunti) ja kun tultiin kotiin, menin sulkemaan makuuhuoneen auki jääneen ikkunan. Aloin ihmetellä outoja A ja K merkintöjä ikkunankarmeissa, huusin Jannenkin katsomaan että onpas omituista etten ole ennen huomannut niitä. Jannekaan ei ollut huomannut niitä, naureskeltiin ensin että miten se on mahdollista. Nauru loppui aika lyhyeen kun huomasin että niitä merkintöjä oli enemmänkin, makuuhuoneen ikkunoiden lisäksi olohuoneessa. Tajuttiin että joku oli käynyt ilmoittamatta meidän asunnossa sillä aikaa kun käytiin kaupassa. Ja niin ei siis todellakaan (lain mukaan) saa tehdä. Soitettiin vuokranantajalle, joka oli yhtä ihmeissään kun mekin, eikä siis tiennyt asiasta mitään. Meille ei ole tullut mitään ilmoitusta, että esimerkiksi huoltomies tulisi ottamaan jotain mittoja tms. Myöskään rappukäytävän ilmoitustaululla ei ole ollut ilmoitusta. Pitäisi tänään selvitellä taloyhtiöltä, että mitäs helvettiä.

 photo riikkajulk3_zpspccxv3s8.jpg

Mua jotenkin ahdistaa ajatus siitä, että joku on käynyt luvatta ja ilmoittamatta täällä. Okei, ymmärrän että joskus huoltomiehen pitää päästä asuntoon, mutta siitä pitäisi aina etukäteen sopia vuokralaisen kanssa ja ilmoittaa ajoissa. Ei niin, että soitetaan ovikelloa ja jos kukaan ei avaa, mennään omilla avaimilla. Tai vaikka niinkin että soitetaan ovikelloa ja jos joku on kotona, kysytään voiko asian hoitaa. Mutta ei missään nimessä omilla avaimilla luvatta. Meillä oli kaikenlisäksi ihan hemmetin sekasta (:D) ja mm. makuuhuoneen lattialla mun vaatteita. Aika ninjana kutsumaton vieras on saanut pomppia niiden vaatteiden yli ilman, että astuu niiden päälle, päiväpeitolle tai sängylle. Eli hyi hitto, joku on saattanut astua vaatteiden päälle jne. Okei, ehkä niiden vaatteiden paikka ei edes ole lattialla, mutta se nyt ei tässä ole se ongelma.. Onko jollekin muulle käynyt näin? Mä oikeesti pelkään että joskus käy samalla tavalla kun olen vaikka päivällä suihkussa, enhän mä sillonkaan pääsisi heti avaamaan, niin tulisiko huoltomies (tai kuka olikaan) ilmoittamatta asuntoon omilla avaimilla? Toooodella epäammattimaista!

 photo riikkajulk2_zpsfyxlyvv7.jpg

Huh, kylläpäs auttoi kun sain avautua aiheesta tänne! Olin ihan hiton vihainen eilen koko illan kun mietin asiaa. Ja aamulla kun Janne lähti aikasin töihin niin muistan ajatelleeni puoliunessa että apua, toivottavasti kukaan ei tule omilla avaimilla tänne taas. Nyt kuitenkin taidan selvitellä asioita taloyhtiöstä ja antaa jonkun kuulla kunniansa.. Kaiken lisäksi nuo merkinnät viittaavat ikkunaremonttiin tms, eikä meille sellaisestakaan ole tullut mitään tietoa.. Noo, ehkä asiat selviää. Iltapäivällä saan onneksi muuta ajateltavaa, kun suuntaan ostoksille, testaamaan uuden Pink Vanilla Desserts -kahvilan ja lenkille. Aurinkoista tiistaita kaikille!

22 kommenttia:

 1. Hyi! Mulle tuli ekana mieleen, että joku on tullut ikkunasta sisään, mutta tuo ikkunaremontti kuulostaa myös uskottavalta... Joka tapauksessa, inhottavaa!

  Tsemppiä hirveesti puolikkaalle! Maaliin tulo on jo saavutus itsessään, mutta teidän harjoittelukirjoituksia lukien teillä menee kyllä varmasti hyvin :) Tulee itselle oikeen laiska olo... :D Onneksi Oulussa oli hirveä myrsky+sade silloin puolimaraton-päivänä, ei jääny harmittamaan, kun en osallistunutkaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, asutaan kolmannessa kerroksessa niin ei onneksi haittaa vaikka ikkuna unohtuisi auki ;) Mutta joo, vähän inhottavaa kyllä.

   Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan ;) Nyt vaan lenkille ja ensi vuonna sitten menet juoksemaan sen Oulun puolikkaan ;) Tai jos syksyllä olisi joku?

   Poista
  2. No onhan siellä syksylläkin yksi ärsyttävä... Suoraa tietä melkein koko matka ja huonot maisemat vaan! Ja onhan se juokseminen niin pyllystä, että mistä motivaatio? :D

   Poista
  3. No onhan siellä syksylläkin yksi ärsyttävä... Suoraa tietä melkein koko matka ja huonot maisemat vaan! Ja onhan se juokseminen niin pyllystä, että mistä motivaatio? :D

   Poista
  4. No joo, yksin juokseminen on vähän tylsää.. Mutta joskus ihan terapeuttista jos samalla kuuntelee hyvää musaa jne ;) Onneksi St albansissa oli ihanat maisemat!

   Poista
 2. munkin asunnossa joskus muutama vuos sitten oli vuokranantaja käyny ilmottamatta. oli yrittäny soittaa, olin töissä ja kun tauolla soitin takasin niin sain tietää että oli silti käynyt asunnossa vaikka en ollut vastannut puhelimeen :D vanhemmat sillon suuttuivat tuosta aika paljon ja sanoivat pari valittua sanaa :D mullakin siellä kaikki hujan hajan alusvaatteista lähtien ja kaikista paras oli että omistaja oli käyny näyttämässä kämppää uudelle vuokralaiselle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika törkeetä, miksei voinut aiemmin ilmoittaa jos selkeästi oli sen uuden vuokralaisenkin kanssa sopinut tulevansa sillon. Mekin epäiltiin heti ekana vuokranantajia, mutta onneksi he eivät olleet käyneet. Koska mun mielestä just törkeintä on, että vuokranantaja tulee luvatta, hänen nyt ainakin pitäisi tietää että niin ei saa tehdä. Huoltoyhtiössä tms voi olla kyse inhimillisesti erehdyksestä, jos vaikka on kesätyöntekijä hommassa, tieto ei ole kulkenut jossain asiassa työntekijälle asti tms.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. ?? No ei kyllä oo kivaa eikä myöskään toi Veera S.:n kommentoima juttu. Kamalaa... Mä olisin todella vihainen tosta vuokranantajajutusta! Mitä jos asunnossa olisi koira? Meidän koira vois ainakin käyttäytyä vähän epäsopimattomasti, jos tuntematon ihminen änkeäisi asuntoon...

  Toivottavasti Riikka tää selviää. Jotenkin tosi epämiellyttävää ajatella, että joku on käyny sun asunnossas, kun on ollut poissa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kiva ollenkaan! Mekin just mietittiin että kyllähän näistä pitää just lemmikkien vuoksikin ilmoittaa. Mä tosin olen nyt alkanut niin vainoharhaiseksi, ehkä täällä ei käynytkään kukaan ja ollaan oltu ihan "sokeita" noihin merkintöihin täällä asumisen ajan. En tiedä onko se mahdollista, mutta se oikeasti tuntuu ainolta järkevältä vaihtoehdolta tällä hetkellä. Muualla ei ole käyty ja kukaan ei tiedä asiasta, joten ihan helvetin pelottavaa jos vaan täällä on käyty. Alan jopa toivomaan että me vaan ei olla aiemmin huomattu niitä merkintöjä, ainakin saisi mielenrauhan..

   Poista
 5. soitin joskus isännöitsijälle, et keittiön kraana toimii huonosti ja se lupas sitten laittaa putkimiehen tuleen seuraavan viikon tiistaina. Olin ollu kuumeessa ma-su yön töissä ja ku ma aamulla pääsin kotiin ni luonnollisesti kylmä suihku ja vaatteiden vähennys tuntu niissä oloissa hyvältä idealta.. Ja uni tuli nopeesti..Kunnes havahdun siihen, et se putkimies on paukannu ilmoittamatta yleisavaimella mun kotiin ja kysyy makkarin ovelta et missä päin on keittiö?! Sillai aargh!!!onneks olin sen verran kääriytynyt peittoon, että ei nähny mitään! Mä raivosin isännöitsijälle sen verran tosta hommasta, et kyllä oltiin aika nöyrää poikaa sen jälkeen. Jäi kyllä hyvin paska maku koko hommasta! Varsinkin ku tää on omistuskämppä ni.. Mun koti ja mun säännöt! ;)

  Sorry hirvee raivokommentti, mut mua kyllä alko taas ärsyttäää tollanen 'omilla avaimilla'-toiminta :#

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :O Mä olisin varmaan kuumeessa luullut että näen näkyjä tai alkanut kirkua :D Onneksi raivosit asiasta, koska ei noin saa tehdä, varsinkin jos puhe oli tiistaista! Mutta siis joo, mua ärsyttää se että jonkun mielestä tämä on normi käytäntö. Silleen että oisit just suihkussa ja joku tulis tekee vaikka jotain pytynkorjausta sinne kylppäriin ilmoittamatta, mutta eihän se haittaa kun tämä on ihan normikäytäntö :D:D

   Poista
 6. Toi kyllä kuulostaa niin törkeältä! Selvittäkää ihmeessä asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvitetään, tällä hetkellä tosin kukaan ei teidä asiasta mitään ja ollaan jo alettu epäillä, että täällä ei käynyt ketään, että oikeasti vaan oltu niin sokeita ettei aiemmin olla huomattu merkintöjä. En kyllä tiedä miten se olisi mahdollista, mutta en tiedä miten sekään olisi mahdollista että ainoastaan täällä on käyty (olen kysellyt naapureilta jne) ja vuokranantaja tms ei tiedä mitään.

   Poista
 7. Mulla myös kävi kotona (Turussa) pari vuotta sitten huoltomiehet omilla avaimilla ilmoittamatta. Olin tiskaamassa yöpaidassa keittiössä ja kuulin kun ovikello soi. Ajattelin, etten nyt pääse avaamaan, enkä edes odottanut mitään vierailua, joten jatkoin vaan tiskaamista. Ja kohta kävi avain lukossa ja kaksi huoltomiestä asuu huhuillen sisään. Pienessä paniikissa yritin siinä sit kiskoa essua päälle peittämään rumaa yöpaitaa. Ja ne vaan käveli sisään pattereita tarkastamaan, niin kuin ei olis mitään ongelmaa. Ihme touhua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ihme touhua! Ja eniten mun sykettä tällä hetkellä nostattaa se, että jonkun mielestä tämä voi olla ihan fine! Ei niin vaan tehdä, ei asuntoon mennä ilmoittamatta omilla avaimilla.

   Poista
 8. Taloyhtiössämme huolto tulee yleisavaimella sisään parin ovikellon soiton jälkeen. Ihan normi käytäntö. Meille on infottu, että yleisavaimen käytöstä/lemmikeistä voi ilmoittaa etukäteen. Eihän huolto voi tietää esim. korjattavien osien saatavuudesta, eikä voi päivystää kaikkien yöpaitaihmisten menojen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ja aiemmissa yhtiöissä tullaan soittelun jälkeen sisään JOS heitä osataan odottaa, eli jos asiasta on ilmoitettu lapulla (yleensä lappu tulee kotiin JA on ilmoitustaululla). Se on normi käytäntö, ei se että yht äkkiä tullaan paikalle ilman mitään varoitusta. Mun mielestä se, että käydään ilman lupaa asunnossa, kuten vaikka Veeran tapauksessa, on todella törkeää käytöstä.

   Poista
 9. Nyt ihan oikeasti naiset!!!!!!! Luuletteko te, että huoltofirmat kyttäävät teidän vaatetustanne tai asuntonne sisältöä?!? Huolto tulee kun aikatauluun sopii, eikä oleta että kämppä on kuin asuntoesittelyyn valmistautuessa. Jessus!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nyt ihan oikeasti Päkä. Huolto (tai kukaan muukaan) ei todellaan tule minun asuntoon omilla avaimilla ilmoittamatta. Sehän on laissakin kielletty. Ei ole mitään syytä, miksi joku helvetin huoltomies saisi ilmoittamatta käydä toisen asunnossa, ellei kyse ole jostain tulipalosta tai hengenhädästä. Toki huoltomies saa tulla sillon tekemään töitään JOS ASIASTA ON ETUKÄTEEN ilmoitettu. Ja sillonkin pitää ilmoittaa a) kuka tulee b) miksi c) millon. Mun mielestä on ihan käsittämätöntä, että jonkun mielestä on hyväksyttävää, että kuka vaan voisi koska vaan marssia asuntoon ilmoittamatta tekemään huoltotöitä.

   Poista
 10. Meillä homma toimii niin, että pyydetään ilmoittamaan, jos yleisavaimen käyttö on kielletty tai asunnossa on eläimiä. Itse jätin pari viikkoa sitten ilmoituksen vuotavasta hanasta. Tulivat heti kun ehtivät. Sama käytäntö TYS:n asunnoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on eri asia, jos siitä on sovittu. Mutta jos/kun mitään sopimusta ei ole tehty niin sillon ei tulla kun ehditään :/

   Poista