sunnuntai 17. toukokuuta 2015

testissä Salomon X-SCREAM 3D

R: Olen nyt harrastanut juoksua enemmän tai vähemmän aktiivisesti yli vuoden. Vaikka syksyllä ja talvella lenkit jäi vähemmälle, niin juokseminen on sentään ollut vähintään ajatuksissa viikottain ja eipä tähän vuoteen edes montaa lenkitöntä viikkoa mahdu. Alkuaikoihin verrattuna olen huomannut sellaisen eron, että olen nykyään tosi paljon tarkempi lenkkivarusteiden suhteen. En edes halua ajatella, miten huonoilla kengillä juoksin aiemmin lenkkejä. Myös kompressiovaatteet ovat ehdottomasti tulleet jäädäkseen ja kiinnitän entistä enemmän huomiota vaatteiden teknisiin ominaisuuksiin ja mm. siihen miten helposti ne kuivuvat.

 photo salomon2_zpsazvu6rsq.jpg
 photo salomon1_zpsv5fdq3nj.jpg
Lenkkarit saatu blogin kautta testiin

Sain jokin aika sitten testattavaksi Salomonin X-Scream 3D -lenkkarit. Salomon oli mulle ihan uusi merkki, aiemmin olen juossut mm. Reebokin ja Niken kengillä. Niken Air Pegasus malliin olin ihan tyytyväinen, mutta malli oli ehkä vähän liian kapea mulle, pidemmillä lenkillä vasemman jalan varpaisiin tuli usein rakkoja. Olin kuitenkin kokonaisuudessaan tyytyväinen niihin, mutta halusin silti vaihtelun vuoksi kokeilla jotain muuta merkkiä. Tuntuu siltä, että nykyään löytyy niin paljon erilaisia juoksukenkiä, että on ihan mahdoton löytää ne täydellisesti omaan jalkaan sopivat. Lisäksi kengän valintaan vaikuttaa se, millaisia lenkkejä juoksee ja millä alustalla.

 photo salomon3_zpsdq2uc7e5.jpg

Nämä Salomonin X-Scream 3D -juoksukengät ovat siitä hyvät, että ne on suunniteltu erilaisille alustoille. Mäkin saatan saman lenkin aikana juosta niin kovalla alustalla, kun pehmeällä pururadallakin, joten on hyvä että kengässä on hyvä pito ja vaimennus riippumatta juoksualustasta. Lisäksi kengän 3D Fit rakenne lisää istuvuutta ja pitää jalan paikallaan suunnanmuutoksissa. 3D Riden luvataan tukevan luonnollista askellusta  ja 3D Grip parantaa pitoa. Kun lähdin ensimmäistä kertaa nämä jalassa lenkille, askel tuntui jotenkin hämmästyttävän kevyeltä! Kenkä istuu jalkaan ihan täydellisesti ja on kevyt, joten pakko myöntää että aluksi pelkäsin ettei mun jalka ole tottunut yhtä kevyeen ja luonnolliseen kenkään. Koriskenkiin (jotka ovat perinteisesti "painavat" ja tukevat pidemällä varrella) tottuneena kevyt ja siro kenkä tuntui vähän oudolta aluksi. Siihen kuitenkin tottui todella nopeasti.

 photo salomon4_zps4ykoisck.jpg

Ehkä eniten innoissani olin siitä, että näitä kenkiä ei tarvitse sitoa! Pikanauhojen ansiosta narut pysyy kiinni koko lenkin, oikeasti ehkä rasittavinta pysähtyä sitoa kengännauhoja kesken lenkin.. Ja ihana kun lenkin jälkeen voi vaan nopeasti avata nauhat ja saa kengän helposti pois jalasta. Mulla on aina kunnon tuplasolmut kengissä ettei narut aukea ja vielä narujen aukeamista rasittavampaa on se, kun tulee hikisenä kotiin ja joutuu alkaa availemaan niitä nauhoja.. Joten senkin puolesta olen tosi tyytyväinen näihin kenkiin. Miksei kaikissa urheilukengissä voisi olla tällaisia nauhoja?

Nämä ovat kyllä ehdottomasti parhaat juoksukengät, joita olen käyttänyt. Mulla ei siis kovinkaan monesta merkistä ole vielä kokemuksia, joten saattaa olla että vaikka näihin olenkin ollut tosi tyytyväinen, niin seuraava merkki tulee taas olemaan eri. Adidaksen ja Asicsin kengistä ainakin olen kuullut paljon hyvää! Parastahan tietenkin olisi, jos omistaisi monet kengät, joita sitten vaihdella tarpeen mukaan. Ehkä jonain päivänä.. ;)

Oletteko te merkkiuskollisia? Mitkä ovat parhaat omistamanne juoksukengät?

6 kommenttia:

 1. Hei, kiva postaus !
  Olen aloittanut juoksun tämän vuoden alusta ja allekirjoitan kanssasi hyvien juoksuvaatteiden puolesta ! Maksavat juu mutta käytössä niiiiin ihania !
  Minä ostin juuri kahdet lenkkarit; Niken "hypetetyt" Flyknitit ja Asicsen Ds Trainerit. Minulla on kapea ja pitkä jalka. Flyknitit ovat olleet pettymys mm. huonon vaimennuksen vuoksi, vaikka urheilukaupan myyjä vakuuttikin että "nämä soveltuvat todella hyvin mm asfaltilla juoksuun" mutta ehei, ei minulla. Ds Trainerit ovat taasen tuntuneet minun jalkaani hyviltä ! Asicsessa ei muuta vikaa ole kuin hinta :(.
  New Balance lenkkareihin ihastuin myös kovasti mutta kokoa ei saatu kohdalleen. Niissä kengissä oli myös ihanat nauhat !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :) Mulla taas on leveä jalka :D

   Asicset on kyllä melko hintavia, mutta juoksukengät on ainakin mulla se, mihin mielelläni panostan (siis jos mitenkään mahdollista). New Balancen kengistä olen muuten kuullut paljon hyvää, siinäkin hyvä ehdotus seuraavaksi merkiksi..

   Poista
 2. Parhaat käyttämäni juoksukengät ovat nykyiset Asicsen Gel Nimbus 16 -kengät. Kun kokeilin kävellä niillä ensimmäistä kertaa kaupassa, tuntui kuin olisin kävellyt pilvien päällä! Askel oli niin pehmeä ja rullaava, että melkein pyörrytti. Harmi, että siihen tunteeseen tottui pian käytössä.

  Itsekin haluaisin omistaa useita eri kenkiä eri alustoille, lyhyemmille ja pitemmille lenkeille. Minulla kipeytyy penikat helposti, joten kenkien täytyy olla hyvin vaimennetut, mikä lisää kenkien hintaa, ettei ole vara ostella erilaisia kenkiä :( Nuot Asicsetkin maksoivat yli 200 €, mutta olivat onneksi alennuksessa kun minä ne ostin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kuulostaa hyvältä! Taikakengät :D Houkuttaisi mennä kauppaan ihan vaan testailemaan miltä ne tuntuu jalassa ;)

   Poista
 3. Suosittelen käyttämään "taikasolmua" tuplasolmun sijaan: https://www.youtube.com/watch?v=7oH1tsWOMI4

  VastaaPoista