perjantai 22. toukokuuta 2015

Opettajan painajainen

J: Ei nyt ihan mene taas putkeen! Vietin eilen kivan päivän seikkailupuistossa lasten kanssa ja takaisin työpaikalle palatessani työkaveri vaan totesi, että sun ääni on vähän lähtenyt. Itsekin toki asian huomasin ja ajattelin sen johtuvan vaan ulkoilmassa puhumisesta huutamisesta ja palaavan seuraavaan aamuun mennessä. Toisin kävi - heräsin tänään lähes mykkänä. En taas tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, kun mietin miten ilmoitan asiasta pomolle. Selvisin kuitenkin, sain ajan työterveyteen ja sieltä käskyn olla pari-kolme päivää puhumatta. Aika helppoa, not! Pitää kuitenkin ajatella positiivisesti. Kyseessä ei ole onneksi mitään vakavampaa (ehdin jo googletella kurkkusyövät sun muut) ja muuten olen kuitenkin ihan terve. Ja ehkä välillä tekee hyvää olla ihan hiljaa. Oppii arvostamaan omaa ääntään..

 photo _MG_9427_zpsom5kpzzf.jpg
 photo _MG_9530_zpsgkue6yo0.jpg

Viikko meni onneksi ihan supernopeasti taas kerran! Meillä oli tiistaina kevätjuhla ja arvatkaa vaan, kuinka ylpeä olen mun pikkuisista! No okei, noin yksi kolmasosa tuli lopulta lavalle esiintymään, mutta siellä olijat tanssivat sitten muidenkin edestä. Ne hetket, jolloin näkee sekä lasten että aikuisten ilon, ovat juuri niitä syitä miksi tässä työssä jaksaa. Lisäksi mieltä piristää viime aikoina saatu positiivinen palaute tekemästäni työstä. En mä ihan väärällä alalla ainakaan ole.. ;)

 photo _MG_9533_zpsqiznqbpr.jpg
 photo _MG_9525_zpswx3xwhtx.jpg

Lisäksi olen tällä viikolla fiilistellyt tulevaa kesää. Kukapa ei olisi, kun vihdoin ilmat suosivat? Ostin kesähuumassa torilta taas mansikoita ja olen vetänyt tässä parissa päivässä melkein puoli kiloa niitä.. Pitää varmaan käydä viikonloppuna hakemassa vähän lisää, sillä uskokaa tai älkää, mun karkkilakko on edelleen voimassa! Olen tosin syönyt esimerkiksi Mbakeryn kakkua, jätskiä ja lisäksi erehdyin ostamaan Realin uusia Salt & Vinegar sipsejä, ne ovat melkein yhtä hyviä kuin nämä mun suosikit.

Viikonlopun tavoitteena on tällä kertaa otta rennosti ja olla hiljaa. Taitaa olla helpommin sanottu kun tehty. Urheilua ei tosin kielletty, joten sunnuntaina olisi edelleen tavoitteena juosta pitkä lenkki. Fiiliksen mukaan tosin, en tosiaankaan halua saada mitään flunssaa nyt. Nauttikaa kaikki viikonlopusta ja puhukaa munkin edestä!

Ps. Onko teillä postaustoiveita? Nyt olisi ainakin aikaa kirjoitella..

11 kommenttia:

 1. Voih mansikoita ! ♥ vihdoin ja viimein tänne Skotlantiinkin on luvattu muutakin kuin sadetta niin tulee kiva viikonloppu ! :) Tänään loppu sopivasti koulutkin niin alko tää kauan odotettu lomailu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, loma! Nauti! Mun minilomaan Englannissa on enää 13 työpäivää ja kunnon lomaankin alle kaksi kuukautta ;)

   Poista
 2. Voi apua! Ilman ääntä ei kyllä paljon lasten kanssa pärjää. Vaikka muuten olisikin täysin työkykyinen! Ja ihana kuulla, että teillä oli onnistunut kevätjuhla. Lasten aito riemu palkitsee kyllä päivä toisensa jälkeen. :) Nautiskele nyt rennosta viikonlopusta ja hiljaisuudesta. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, ei ainakaan tuon meidän ison lauman kanssa ;) Nauti sä myös viikonlopusta!!

   Poista
 3. Mullakin on pari kertaa lähtenyt ääni niikun ihan kokonaan. Muistan viimeksi, kun niin kävi ku olin vaihdossa ja pelkäsin kauppareissulla tosi paljon, et miten selviän, jos mun täytyy yrittää selittää sitä tilannetta ja mahdollisesti vielä ranskaksi. Muutenkin tilanne oli jo tuskaa :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Ei varmaan yhtään kivaa.. Onneksi selvisit tilanteesta!

   Poista
 4. Voi kurja toi sun ääni :( Nauti viikonlopusta siitä huolimatta ja parantele ittes kuntoon! Mansikoihin jää kyllä niin koukkuun, kun niitä syö :p Onneks niitä voi syödä hyvällä omallatunnolla kunnon määriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän, nauti säkin :) Just tässä pohdin, että pitäisikö käydä ostamassa vähän lisää mansikoita torilta! :D

   Poista
 5. Jos huomaat, että ääni alkaa lähteä helposti, niin puheterapeutin luona ääniterapiassa saa hyviä konsteja äänestä huolehtimiseen. En tiedä, paljonko teillä on ollut opinnoissa puhetta ääniergonomiasta, mutta opintojeni kautta sain sen käsityksen, että luokaopettajaopiskelijoilla on ainakin tosi vähän aiheesta tietoa.

  T. Puheterapeutti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Meillä on puhuttu, mutta vähän! Just tota, että kannattaa kääntyä puheterapeutin puoleen jos ongelmia tulee. Mun ongelmat johtuu todennäköisesti keväästä (allergiaa :/) ja siitä, että olin edellisen päivän 6h lasten kanssa ulkona puistossa retkellä ja siellä tuli vähän normaalia ennemmän huudettua :D

   Poista
 6. Mullakin lähtee ääni välillä, mikä johtuu huonosta sisäilmasta töissä. Ääni on tutkittu ja siinä ei ole vikaa, mutta kyllä se välillä lähtee silti.

  VastaaPoista