maanantai 11. toukokuuta 2015

Motivaatiomaanantai: Vaihtelua lenkkimaastoihin + viikon 19 treenit

J: Kiitos jääkiekolle - motivaatiomaanantai postaus venähti taas iltaan. Tai se taitaa kyllä nykyään olla aika yleistä.. Samoin kun se, että motivaatiomaanantai liittyy juoksuun. Mietin eilen lenkin aikana aihetta tämän päiväiselle postaukselle ja siinä Halikon kauniissa maisemissa juostessani tajusin, että yksi iso motivaation lähde on uudet ja monipuoliset lenkkimaastot. Mä itse syyllistyn samojen jatkuvasti vain samojen reittien kuluttamiseen, joten tässä pari vinkkiä, joiden avulla olisi helppo monipuolistaa lenkkipolkuja..

 photo jenna14_zpsa38x87uj.jpg
 photo jenna13_zpsilh03rl2.jpg

-Sunnittele lenkki etukäteen esimerkiksi Google Mapsia apuna käyttäen. Myös monilla kaupungeilla on hyviä karttapalveluita, joita voi käyttää. Mun mielestä on ainakin helpompi juosta, kun tietää koko ajan minne on matkalla
-Tallenna reitti Sportstrackeriin tai muuhun vastaavaan, jotta voit myöhemmin tarkastella missä päin liikuit ja välttää seuraavalla kerrolla huonot reitit ja tiedät mihin mennä uudestaan. Samojen palveluiden kautta on myös helppo seurata matkaa, keskinopeutta ja aikaa
-Ota lenkkikamat mukaan kun menet käymään vaikka kaverin tai sukulaisten luo toisesssa kaupungissa. Uudessa ympäristössä tulee juostua pidempi lenkki kuin huomaamatta. Kunhan et eksy..
-Välttele liikennenvaloja. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin seistä vaan ja odottaa valojen vaihtumista vihreiksi. Varsinkin, jos niitä valoja on parinsadan metrin välein..
-Juokse kaverin kanssa ja vuorotelkaa, kumpi suunnittelee lenkin. Kaveri voi tietää myös ihan uusia hyviä lenkkejä, joista et ole itse kuullutkaan
-Varsinkin keskustassa ja isoissa kaupungeissa asuvat voivat ajaa lenkkipaikalle! Kukaan ei estä ajamasta autolla/bussilla jonnekin lähiseudulle ja lenkkeilyä siellä, vaikka se vähän tyhmältä kuulostaakin. Mä voisin hyvin kuvitella meneväni esimerkiksi autolla Ruissaloon ja juoksevani siellä 

 photo jenna11-001_zpsb3bv6xvc.jpg
 photo jenna5 5_zps13qlytfi.jpg

Kertokaa lisää vinkkejä jos keksitte! Kaikki vinkit ovat tervetulleita, sillä se puolimaraton lähestyy taas huimaa vauhtia. Vuosi sitten oltiin tähän aikaan juostu varmaan kolme kertaa enemmän kuin nyt, apua! Pitäisi ehkä luopua vähän noista salitreeneistä ja panostaa lenkkeilyyn.. Tässä viime viikon treenit vielä:

Maanantai: Sali (yläkroppaa)
Tiistai: Lepo
Keskiviikko: Syvävenyttelyt 55min
Torstai: Vauhtikuntolenkki 40min 7,3km + core 40min + venyttelyt 15min 
Perjantai: Sali (jalat)
Lauantai: Sali (jalkoja+ rinta + vatsat)
Sunnuntai: Kevyt lenkki 5,5km 33min + juoksijan jooga 30min 

Viime viikko oli jotenkin laiska. Riikalla oli gradukiireitä ja flunssa, joten pidempi lenkki jäi tekemättä ja pari muutakin oli ihan nopeita, muta lyhyitä. Salille ehdittiin kolmesti, mutta varsinkin tuo maanantain treeni oli aika pikainen. Tälle viikolle plussa siitä, että sai mahdutettua kolme kehonhuoltotuntia viikkoon. Sen voisi ottaa minimiksi tästä eteenpäin. 

Saa nähdä mitä tämän viikon treeneille käy, sillä viikko on aika täynnä ohjelmaa.. Riikalla on ainakin lauantaiksi yksi ihan superkiva "treeni" tiedossa, mutta siitä kuulette varmaan myöhemmin ;)

2 kommenttia:

  1. Joskus tutut reitit tosiaan alkaa kyllästyttämään. Välillä olen pitkillä lenkeillä tehnyt niin, että lähden juoksemaan jonnekin kauemmaks ja soitan sitten lenkin loppupuolella miehen hakemaan. Parin tunnin lenkilläkin pääsee jo ihan uusiin maisemiin. Vaihtelua lenkkiin saa myös niin, että juoksee siitä osan teitä pitkin ja osan metsässä.
    Kivoja lenkkejä :)

    VastaaPoista
  2. Lenkkireittien vaihtelu tuo oikeasti ihan uudenlaista boostia ja motivaatiota treeneihin. :) Mä syyllistyn ihan liian usein samoihin reitteihin ja sitten pohdin, miksi se matkantaittaminen on niin kamalan tylsää.. Nyt olen pari viimeisintä lenkkiä vaihtanut vähän lenkinkulkua ja on kyllä ollut ihan erimukavaa juosta. :)

    VastaaPoista