maanantai 4. toukokuuta 2015

Motivaatiomaanantai: ajatuksia puolimaratonista + viikon 17 treenit

J: On taas motivaatiomaanantai ja tällä kertaa on aika kirjoitella vähän puolimaraton kuulumisia! Vähän menee ohi aiheen, mutta ehkä mun kokemukset juoksuun valmistautumisesta motivoivat jotakuta muuta.. Tajusin tuossa yksi päivä, että puolikas on jo ihan kulman takana. Vuosi sitten tähän aikaa jännitys alkoi nousta jo korkealle, nyt en ole oikeastaan jaksanut stressata koko juoksua. Viime vuonna en ollut todellakaan varma edes maaliin pääsystä. Nyt mietin enemmänkin aikatavoitteita. Tavoitteena olisi ainakin alittaa se viime vuoden aika (noin 2h 15min) ja tällä hetkellä en koe sen olevan ongelma. Ajan saavuttamiseen vaikuttaa kuitenkin niin moni asia.. Sää, oma vireystila, asenne..

 photo WP_20150426_026_zpsbw1njcop.jpg

Viime vuoteen verrattuna olen monella tapaa valmiimpi juoksemaan. Ensinnäkin, reitti on tuttu. Vakuutin viime vuonna Riikalle että ei siellä reitillä mitään mäkiä ole - eipä. Viimeisten mailien aikana oli useampikin jyrkkä nousu, joiden ansiosta jalat olivat aivan loppu. Nyt ollaan pitkin talvea treenattua jalkojen voimaa salilla ja lisäksi käyty juoksemassa enemmän mäkiä ja portaita. Olenkin melko varma, että jalkoihin on tullut lisää voimaa viime vuoteen verrattuna. Toiseksi, tällä kertaa varaudun hiilihydratteja sisältävällä energiageelillä. Viime vuonna juostiin +25 asteen lämmössä ja pelkkä vesi ei riittänyt pitämään nestetasapainoa ja enegiatasoja yllä..
Kolmanneksi, en höpötä Riikalle koko ajan :D Juostiin viime vuonna koko matka yhdessä ja tuli ehkä vähän liikaa juteltua. Tälläkin kertaa todennäköisesti juostaan samaa matkaa, mutta voisi puhumisen sijaan keskittyä siihen juoksuun. Toki on kiva kommentoida toiselle jos näkee jotain hauskaa (esimerkiksi lampaita tai balettipukuisia miehiä kuten viime vuonna), mutta muut jutut voi jättää vähemmälle. Olen kyllä niin onnellinen, että on joku kenen kanssa juosta se lenkki. En koskaan jaksaisi yksin..

 photo WP_20150426_019_zpsndrnh8xf.jpg

Nyt vaan toivon, että saisin nämä viimeiset kuusi viikkoa treenata häiriöttä! Viime viikon treenit näyttivät tältä:

Maanantai: 25min kevyt hölkkä + porrastreenit Kakolalla (4 kierrosta niin, että joka kierroksella ensin mahdollisimman nopeasti ylös, sen jälkeen joka toiselle portaalle ja viimeiseksi molemmat jalat jokaiselle portaalle. Jokaisen jälkeen rento hölkkä mäkeä alas. Kierrosten välissä minuutin palautukset.. Sykkeet nousi!) + kotoa vielä juoksijan jooga 30min
Tiistai: Salitreeni: selkä+ojentajat+hauis+venyttelyt
Keskiviikko: Välipäivä
Torstai: Välipäivä
PerjantaiVälipäivä Jennalla, Riikalla vauhtikuntolenkki 7,1km/40min
Lauantai: Salitreeni: Rinta+ojentajat+leuanvetoja (maksimipenkkiä ja leukoja. Riikalla illalla lisäksi 60min syvävenyttely
Sunnuntai: Hidas peruskuntolenkki 2h 15min 20km + juoksijan jooga 30min ja putkirullailut 25min

Kuten huomaa, vappu vähän sekoitti mun treenejä. En kuitenkaan jaksa stressata siitä, nyt oli kuitenkin mun viimeinen opiskelijavappu. Keskiviikkona piti juosta vauhtikuntolenkki, mutta kaatosade yllätti ja fiilis oli sellainen, että päätin jäädä ennemmin kotiin. Salillekaan ei voinut mennä, sillä kortti meni tiistaina vanhaksi ja päätin ostaa uuden vasta palkkapäivän jälkeen. Positiivista tämän viikon treeneissä oli sunnuntaina juostu pitkä lenkki. Puolimaratonia lukuun ottamatta en ole koskaan juossut noin pitkää lenkkiä, joten fiilis kotiinpäästyä oli aivan mahtava! Illalla innostuin vielä tekemään vähän kehonhuoltoa. Yoogaia on kyllä ihan mahtava keksintö, pitäisi hyödyntää sitä vielä enemmän.

Tällä viikolla tavoitteena on vähemmän välipäiviä ;) Tänään ehdin onneksi käydä jo salilla.. Nyt jatkan iltaa kuitenkin penkkiurheilulla ja valmistaudun Suomen lätkämatsiin. Tehokasta treeniviikko kaikille!

2 kommenttia:

 1. Ei hitsit oon jotenkin ihan kateellinen tosta teijän puolmarareissusta, mäki haluun!! Oon kyllä niin varma, että teijän treenitahdilla tavotteet tulee kyllä täyttymään :) Iteki olisin halunnu osallistuu taas HCR:lle, mut sit meni vuodenvaihteessa jalka rikki ni ne juoksusuunnitelmat vähän kusi.. Nyt oon jo jonkun verran sentäs tehny kävelylenkkejä ja aatellu, että jos vaikka syksyllä sitte Treen puolmaralle tai jollekin, mut viime viikolla kokeilin ekaa kertaa ihan juoksulenkkiä ja se kyllä suju oikeen kivasti, mutta jälkikäteen iski kunnon säryt ja nyt toi jalka on taas koko viikon äksyilly, että vissiin ei ihan vielä pysty juoksukautta alottamaan :D Hihii, että juoksennelkaapas munkin puolesta nyt keväällä niin mää otan sitte kesällä jonkun kunnon tehojuoksukauden :)

  <3 miffa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä säkin vielä pääset juoksemaan, toivottavasti ainakin ;) Lepää nyt vaan rauhassa, että oot sitten joskus kunnossa! Me juostaan ihan varmasti sunkin edestä ;)

   Poista