tiistai 12. toukokuuta 2015

kavereita ja hamppareita

R: Mä rakastan hampurilaisia. Voisin helposti elää erilaisilla hampurilaisilla ja ravintolassa valitsen usein listalta hampurilaisen. Yksi parhaista maistamistani hampurilaisista oli Oulussa Kauppuri 5:n burgeri jota pääsin kesällä maistamaan. Yksi kestosuosikki on myös jostain syystä Amarillon Big Burger, vaikken kyseisen ravintolan ruoista muuten niin paljon pidäkään. Turussa hyvän burgerin olen syönyt Di Trevissä ja Kertun hampparibuffa on lyömätön mättö, mutta sellanen the burgeri Turusta vielä puuttuu. Tai ainakaan en sitä vielä ole maistanut.

 photo brgr_zpstam1zmw9.jpg
 photo brgr3_zpsqcsohvfw.jpg

Muutaman viikon takaisella Helsingin reissulla käytiin testaamassa vasta avattu Friends&Brgrs, joka laajensi Pietarsaaresta Helsinkiin. Mä olin jo etukäteen päättänyt, että tuonne haluan syömään, onneksi sain seuralaiset suostumaan jonottamaan, vaikka odotusajaksi ilmoitettiinkin 30-40 minuuttia. Odotusaika meni onneksi nopeasti ja saatiinkin mehevät burgerit pöytään! Itse valitsin Classic Burgerin, jossa on pihvin lisäksi juusto, ketsuppia, sinappia, sipulia, salaattia ja tomaattia. Pihvit ja leivät ovat tuoreita, ne tehdään paikan päällä. Hampurilaisen lisäksi otin ransikikset, jotka ehdottomasti kruunasivat koko aterian, niin hyviä! En ottanut dippiä, mutta lopulta taisin syödä puolet Jennan Aoli-dipistä, se oli niin hyvää. Itse hampurilainen olisi ehkä voinut olla "mehevämpi", vaikka pihvi oli tajuttoman hyvä, niin kaipasin lisää jotain kastiketta. Kokonaisuudessaan oikeen maistuva kokonaisuus, ehdottomasti aion mennä uudelleen! 

 photo brgr2_zpskv2fva3h.jpg

Tämän ravintolan kun saisi Turkuun, niin olisin tyytyväinen. Vaikka en ole vielä ehtinyt testaamaan kaikkia Turunkaan hyviä ravintoloita. Uusi keskustaan avattu (pikaruoka)meksikolainen El Nam on ehdottomasti seuraavana listalla. Ja täydellisen burgerin etsintä Turusta jatkuu.. ;)

6 kommenttia:

 1. Jos et ole vielä kokeillut niin suosittelen lämpimästi Sloppy Joen burgereita Turussa! Itsekin olen hampparihullu ja voisin todellakin elää loppuelämäni pelkillä burgereilla. :) Sloppy Joe löytyy Martinkadulta, ja hampparit on ihan superhyviä! Siellä on tällä hetkellä menossa tarjous, kaikki burgerit kympillä, vink vink.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, vaikka monesti on pitänyt mennä! Se onkin sitten seuraavaa listalla :)

   Poista
 2. Suosittelen myöskin Sloppy Joeta. Ihan mielettömät hampparit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä testata se, pitkään pitänyt mennä sinne, mutta aina se jotenkin unohtuu ;)

   Poista
 3. Läntisen pitkäkadun Kertussa kannattaa koittaa ottaa 10v.juhlaburgeri ja vaihtaa tavalliset ranskikset eurolla bataattiranskalaisiksi. Paras hampurilainen, jonka olen Suomessa syönyt! Ja ransiksille tietty vielä lisäkurkkudippi :) hampparibuffa on hyvä, mutta annokset hakkaavat sen 10-0.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kuulostaa hyvältä.. :P Ei saisi lukea tällaisia kommentteja nälkäisenä, mutta kiitos vinkistä! Kertun hamppareihin ei kyllä joudu koskaan pettymään, eikä kyllä buffaankaan. Sille on hetkensä (eli darrapäivät) :D

   Poista