lauantai 2. toukokuuta 2015

Bistro Juliennen brunssi

R: Viime viikolla täällä blogissa käynnistyi pienimuotoinen Turun parhaan brunssin metsästys, joten ihan vaan siitä syystä suunnattiin tänään porukalla brunssille. Paikaksi valikoitui puoliksi vahingossa Bistro Julienne, johon sai etukäteen varattua pöydän. Monet ovat kehuneet Juliennen brunssia ja varsinkin brunssin jälkiruokia, joten pakkohan brunssia oli päästä testaaman! Ravintolan himmeä valaistus ei ehkä ollut kaikista bloggaajaystävällisin, joten kuvat eivät ole kaikista parhaimpia tällä kertaa, mutta eiköhän niistä jotain ideaa saa ;)

Juliennen brunssia tarjoillaan lauantaisin klo 12-15 ja paikkana toimii siis Turun Scandic Julian ravintola Bistro Julienne Eerikinkadulla. Pöytävarauksen voi tehdä etukäteen (suositeltavaa) ja brunssilla on hintaa 19 euroa, mutta jos on Scandic Friends -jäsen saa ainakin tällä hetkellä hinnasta -20 prosenttia pois. Jäseneksi on helppo liittyä netissä, mekin liityttiin ja saatiin siis brunssi noin 15 eurolla - ei todellakaan paha hinta!

 photo brunssi6_zpslc3dcmc6.jpg
 photo brunssi3_zps2jiogdpv.jpg

Juliennen brunssi on mun mielestä selkeästi enemmän lounas- kun aamiaistyylinen. Tarjolla oli kylmässä pöydässä paljon erilaisia salaatteja (ja mm. ituja, siemeniä jne!), kasviksia ja juustoa sekä todella herkullinen valikoima kaloja, oli mm. ihan mielettömän hyvää savulohta, joka on paikanpäällä savustettua. Lisäksi oli croissanteja erilaisten marmeladien kanssa ja (ainakin) kahta eri leipää. Leipien kanssa ei tosin ollut "perinteisiä" aamiaispöydän leivänpäällisiä, mutta eipä niitä oikeastaan edes kaivannut. Lämpimässä pöydässä olikin sitten vaikka mitä - erilaisia lihoja, munakasrullaa, juustolla kuorrutettuja kasviksia, pekonia, perunoita.. Valinnanvaraa oli vähän liikaakin ;)

 photo brunssi4oik_zpsegno55sd.jpg
 photo brunssi2_zpscgb07pkp.jpg

Jälkkärit kruunasivat ehdottomasti koko brunssin. Oli paljon erilaisia tuoreita hedelmiä, vielä erikseen hedelmäsalaattia, marjarahkaa, mieletön valikoima karkkeja ja konvehteja, kolmea (!) eri lajia sipsejä, montaa eri lajia kakkua (oikeasti ainakin viittä eriä), marenkeja.. Niin ja juustoja! Oli tosi montaa eri juustoa ja niiden kanssa keksejä ja hilloja. Oikeen harmitti kun maha tuli niin täyteen, ettei voinut kaikkea maistaa. Ehdottomasti paras jälkkäripöytä, niin mun makuun. Viime postauksessa taisin just mainita miten aina brunsseilla petyn jälkkäreihin, mutta tällä kertaa ei todellakaan ollut sitä ongelmaa.

 photo brunssi5_zpsen34tmah.jpg
 photo brunssi1_zpsow9mtdwh.jpg

Meillä kaikilla tuli tästä brunssista vähän mieleen laivan seisovapöytä, mutta silleen hyvässä mielessä. Valikoimaa oli paljon ja vaikka esimerkiksi lämpimät ruoat muistuttivat lounaan noutopöytää, oli kuitenkin tuttuja brunssijuttuja kuten croissantteja ja hedelmiä. Mehuja oli hyvä valikoima, kahvi oli hyvää ja vapun kunniaksi tarjolla oli myös simaa (ja munkkeja!). Tämä brunssi taitaa kiilata kärkeen mun suosikkibrunssien listalla, ehkä tämä menee jaetulle ensimmäiselle sijalle Aula Cafen jazzbrunssin kanssa ;) Tai jopa ykköseksi! Plussaa ehdottomasti siitä, että pöydän saa helposti varattua etukäteen netistä ja paikka oli ihanan rauhallinen, vaikka ihmisiä olikin paljon. Lisäksi kattaukseen oli panostettu, varsinkin jälkkäripöydät (huom, pöydät, niitä oli kolme!) olivat tosi houkuttelevan näköisiä. Aion ehdottomasti mennä tänne uudelleenkin.

4 kommenttia:

 1. Onpa hyvännäköinen jälkkäripöytä! Ajattelin pitää kuukauden herkuttoman, joten pahoja nämä kuvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä herkkua! Tsemppiä herkuttomaan, mä en siihen pystyisi ;)

   Poista
 2. Me oltiin pikakäynnillä Iidan luona Turussa ja käytiin tänään just siellä Aula Cafen brunssilla, oli kyl tosi jees! �� t. Anni

  VastaaPoista