torstai 16. huhtikuuta 2015

päivä Bratislavassa

R: Ajattelin aloittaa reissukuvien läpikäymisen Bratislavasta, koska Wienin kuvat vaativat vähän järjestelyä, niitä on niin paljon! Bratislavassa vietettiin yksi päivä, valittiin matkapäiväksi sunnuntai, koska maratoonarit valtasivat sillon Wienin kadut. Oli helpoin suunnata toiseen kaupunkiin, sillä maratonin vuoksi katuja oli ajoittain suljettu ja julkinen liikennekin käytti välillä kiertoreittejä.

 photo brat1_zps9mhei0ab.jpg
 photo brat2_zpspllusxpt.jpg
 photo brat3_zpskmdgxcs3.jpg
 photo brat4_zpslhocpu1x.jpg

Me mentiin Bratislavaan laivalla. Laivalla perille pääsi reilussa tunnissa ja maisemat Tonavan varrella oli hienoja! Bratislavaan pääsee kuulemma myös bussilla ja junalla, joten kannattaa tutkia kaikki vaihtoehdot jos on sinne suuntaamassa. Wienistä pääsee muuten kätevästi myös mm. Prahaan ja Budapestiin, keski-Euroopassa kaikki välimatkat tuntuvat niin lyhyiltä. Bratislavassa oli muuten yhtä aurinkoista ja keväistä kun Wienissä, hyvät reissusäät osui meille!

 photo brat5_zpshztaduoh.jpg
 photo brat6_zpsrmpaogcg.jpg
 photo brat7_zpshmsqkfvp.jpg
 photo brat8_zpsmkqub3pl.jpg
 photo brat9_zpsengtqmc6.jpg

Bratislavan keskusta on melko pieni ja kävellen pääsee kätevästi paikasta toiseen. Mulla tuli kaupungista vähän mieleen Varsova, mutta toisaalta vanha kaupunki ja jotkut aukiot muistuttivat vähän myös Tallinnasta. Käytiin Bratislavan linnassa, joka oli ihan hieno. Linna näkyi kivasti jo joelta ennen kun laiva oli edes satamassa, se sijaitee korkealla kukkulalla. Ylhäältä linnalta näkyi hyvin Itävaltaan asti, hauska miten lähellä rajaa Slovakian pääkaupunki sijaitsee.

 photo brat13_zpsz1o4oujl.jpg
 photo brat10_zpszfszc16z.jpg
 photo brat11_zpsluonsija.jpg
 photo brat15_zpsuglvoeq6.jpg
 photo brat18_zpsdv3ir3lx.jpg

Linnan lisäksi kierreltiin paljon keskustan ja vanhan kaupungin alueella, jossa oli kivoja pieniä katuja, värikkäitä taloja, erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Meidän kokemusten perusteella kahvilat ja ravintolat ovat vähän halvempia kun Wienissä, monessa ei tosin ehditty päivän aikana käydä ("vaan" kolmessa..). Erilaisia ravintoloita on paljon ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin ;) Myös kivoja pieniä kauppoja löytyy tuolta vanhan kaupungin alueelta, harmi että sunnuntaina osa oli kiinni. Me käytiin yhdessä isommassa ostoskeskuksessa, joka oli siinä ihan joen rannassa, melko lähellä keskustaa. Sieltä mä löysin nämä kengät, joten ei ollut turha reissu!

 photo brat16_zpsseaqt65w.jpg
 photo brat14_zpsrtq4b1bi.jpg
 photo brat17_zpsn2woa9bk.jpg

Oli ihan kiva nähdä Bratislava, kun sinne tuskin tulisi muuten lähdettyä kaupunkilomalle. Maailmassa (ja pelkätään Euroopassa) on niin paljon nähtävää, että joidenkin kaupunkien kohdalla pitää tyytyä tuollaisiin vähän lyhyempiin visiitteihin. Jos joskus lähtisin reilaamaan, voisi Bratislava olla hyvä kohde. Eli jos sattuu tuolla suunnalla liikkumaan, niin kannattaa harkita reissua Bratislavaan, mun mielestä päivän aikana (meillä oli yli seitsemän tuntia aikaa) ehti kivasti saada kokonaiskuvan kaupungin keskustasta. Onko joku teistä käynyt joskus Bratislavassa?

4 kommenttia:

 1. Heh, miten mahtava tapa vierailla Bratislavassa Wienistä käsin, vitsi kun olis iteki tienny silloin muinoin. Menin junalla, oli oikein kätevä paitsi Südbahnhof lähtöpaikkana ei kyllä ole mikään hirvittävän miellyttävä, samoin kuin ei ne väliä kulkevat junatkaan, mutta toisaalta nehän on osa sitä elämystä. :)

  Näyttää muuten pikkusen paljon kivemmalta tuo Bratislava kuin mun muistikuvissa, kävin siellä siis vuonna 2009 ollessani Itävallassa vaihdossa. Vierailuajaksi sattui maaliskuu, ja kelit oli aika paljon kehnommat kuin teillä. Siitä syystä kaupungistakin jäi vähän pliisu kuva, eikä toista kertaa oo tehnyt mieli. Ehkä näiden kuvien myötä voin alkaa taas herätellä ajatusta, että siellä voisi mahdollisesti vierailla vielä uudemman kerran. Jos ei muuten, niin noiden kakkupalojen perässä, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä kätevä :) Se on kyllä hassua miten paljon sää vaikuttaa, esim. Prahaan ihastuin palavasti muutama vuosi sitten ja syynä oli osittain varmasti mahtava sää!

   Poista