maanantai 27. huhtikuuta 2015

motivaatiomaanantai: tavoitteiden saavuttaminen (+ viikon 17 treenit)

R: Tällä kertaa ajattelin motivaatiomaanantaina kirjoittaa siitä, mikä mua on viime aikoina motivoinut eniten liikkumaan, vaikka joskus olisi laiskottanutkin. Ja se on tavoitteiden saavuttaminen! Viime aikoina on ollut vähän sellanen olo, että peilistä tuijottaa turvonnut Riikka, jalka ei nouse lenkeillä ja salillakin liikkeet tuntuu lähinnä turhalta hinkkaamiselta. No, sillon kun tällaiset ajatukset on pahimmillaan niin mikään ei piristä enempää kun onnistumiset ja tavoitteiden saavuttaminen.

Vähän aikaa sitten salilla ajateltiin pitkän penkkisarjan päätteeksi kokeilla miten paljon sieltä penkistä nousee ja tein sarjan sellaisella painolla, joka joskus reilu vuosi sitten oli mun maksimi ja nostin kevyesti muutaman toiston painolla, joka muutama kuukausi sitten ei noussut lainkaan. Sieltä se oma paino ja uusi kymmenluku alkaa lähestyä! Oli ihan mielettömän motivoivaa huomata kehitys ja saavuttaa noinkin pieni tavoite. Kannattaa iloita kaikista pienistä saavutuksista!

 photo juoksu_zps1xugducb.jpg

Jos treenaaminen tuntuu tylsältä tai jopa turhalta, niin kannattaaa ehdottomasti asettaa itselle tavoitteita. Ja siis niiden tavoitteiden ei todellakaan tarvitse liittyä omaan painoon tai ulkonäköön, vaan vaikka voiman tai  kestävyyden (tai miksei notkeudenkin) kehittämiseen. Tavoitteet voivat olla pieniä tai suuria, niitä voi olla yksi tai monta. Yhteen tavoitteeseen treenaaminen on ehkä helpompaa kun moneen. Joskus halusin yhtä aikaa kehittyä juoksijana, lisätä voimaa ja vielä oppia seisomaan käsillä - lopulta tajusin etten millään voi saavuttaa kaikkia tavoitteita yhtä aikaa. Itselläni tällä hetkellä päätavoite on se kesäkuun puolimaraton, haluaisin juosta sen mahdollisimman nopeasti. Sen vuoksi pitää ehkä ainakin muutamaksi kuukaudeksi jättää penkki- ja leuanvetoennätysten tavoittelu.. Ehkä joskus vielä paljastan sen aikatavoitteen! Mitä te tavoittelette, vai onko liikunta ja treenaaminen kivempaa ilman tavoitteita? Mulle sopii ehdottomasti (ihan jokaisella elämän osa-alueella) se tyyli, että asetan itselleni tavoitteita - pieniä ja suuria. Kun on tavoitteita, on jotain minkä eteen tehdä töitä!

Jenna kyseli viime viikolla, että kiinnostaako teitä viikottaiset liikunnat. Kukaan ei sanonut ei ja moni sanoi joo, joten listataan ne ainakin nyt puolimaratontreenin ajan tähän motivaatiomaanantain yhteyteen. Eli tässä siis viime viikon, eli viikon 17 toteutuneet liikunnat. Olen ihan tyytyväinen näiden suhteen, sunnuntain pitkä lenkki jäi odotetusti tekemättä, koska tultiin vasta iltapäivällä Helsingistä, mutta käytiin sentään juoksemassa tuollainen kevyt 8km.

 photo juoksu2_zpsrohj7eg3.jpg

ma: Sali 60min (selkää, olkapäitä ja keskivartaloa)
ti: Lenkki 50 min (20 min hölkkää ja 30 min mäkivetoja) & venyttelyt kotona 15min. Tällaisia treenejä lisää, jalat meni kivan hapoille mäkivedoissa ja syke nousi!
ke: -
to: Lenkki 48min/8,2km & Joogaa juoksijalle -tunti Yoogaiasta 30min. Lenkki oli vähän nihkeä, vauhti oli vähän kovempi kun tänä keväänä normaalisti lenkeillä on ollut - tästä se lähtee..
pe: -
la: Sali 45 min (jalkoja)
su: Sali 45min (rintaa ja käsiä) ja illalla lenkki 53min/8,2km & joogaa juoksijalle -tunti Yoogaiasta. Lenkki oli perushidas, oikeen harmitti reilun kahdeksan kilsan jälkeen suunnata kotiin kun energia olisi riittänyt vaikka mihin!

2 kommenttia:

  1. mua on jo pitkään mietityttänyt että kuinka kovaa te lenkillä hölkkäätte/juoksette? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaihtelee aika paljon. Tavoitteena on juosta enimmäkseen peruskuntolenkkejä, eli hitaalla vauhdilla niin ettei syke nouse liian ylös ja että pystyy koko ajan puhumaan. Joskus on jopa vaikea juosta tarpeeksi hitaasti. Vauhtikuntolenkeillä mennäänkin sitten vähän kovempaa, mutta ne lenkit on lyhyempiä.

      Poista