maanantai 13. huhtikuuta 2015

Motivaatiomaanantai: Miten helpottaa lenkille lähtöä?

J: Tänään mä ajattelin jakaa teille motivaatiomaanantain kunniaksi vähän erilaisia vinkkejä, miten saatte itsenne sieltä sohvalta ylös, ulos ja lenkille. Mä ihan oikeasti olisin tarvinnut näitä ohjeita itse tänään.. Tulin Raumalta kotiin tarkoituksena lähteä lenkille, mutta jumahdinkin sohvalle nettishoppailemaan. Hups. No, nämä vinkit tulevat käyttöön heti huomenna..

1. Laita treenivaatteet valmiiksi näkyville jo vaikka aamulla tai jos on tarkoitus juosta heti aamusta, laita ne illalla näkyvälle paikalle. Mulla on ainakin isompi kynnys olla lähtemättä, jos ne vaatteet ovat näkyvissä ja olen suunnitellut meneväni.

2. Lataa hyvää lenkkimusaa! Mä olin kerrankin perjantaina ilman Riikkaa juoksemassa ja kuuntelin samalla musiikkia pitkästä aikaa.. Lenkkikaverin juoksemisessa on hyvät puolensa, mutta kyllä se hyvä musakin saa laittamaan jalkaa toisensa eteen.

 photo husky4 1_zpsdnc2pvhj.jpg
 photo husky5_zpsl0djwvsr.jpg

3. Päätä joku palkinto, joka sinua odottaa lenkin jälkeen. En nyt tarkoita herkkuja, vaan vaikka jakso suosikkisarjaa tms.

4. Kerro somessa lähteväsi lenkille :D Heh, mulle tulee ainakin huono omatunto jos kerron blogissa lähteväni treenaamaan ja jäänkin kotiin..

5. Syö edellisellä päivällä kunnon mättöruokaa, niin lenkki maistuu.. Mä olen tänään herkutellut ainakin niin paljon, että huomenna on pakko lähteä lenkille.

Kuten saatoitte ehkä rivien välistä lukea, mulla on vähän huono omatunto kun suunniteltu lenkki jäi välistä. Huomenna sitten, mä lupaan. Saa muuten kertoa lisää hyviä vinkkejä, jos tulee mieleen!

9 kommenttia:

 1. Mä yleensä suunnittelen sunnuntaisin uuden viikon lenkit ja kirjaan ne kalenteriin. Sitten ne ovat siellä "pakollisena" merkintänä, joten ei ole syytä luistaa, vaikka ilma olisi kehno tai mieli väsynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ois kyllä hyvä. Mä yleensä suunnittelen ne vaan mielessä ja silloin helpompi jättää menemättää :)

   Poista
 2. Mä taas yritän vähän syyllistävillä ajatuksilla saada itteäni ulos, kuten: "jos ei nyt, niin milloin?" "jos en nyt mene, niin en mene kyllä ikinä" "jos haluun kehittyä juoksussa, niin nyt on mentävä" jne... Parhaiten on jostain syystä toiminut toi keskimmäinen, varsinkin jos on päässyt tulemaan vähän suunniteltua pidempi tauko lenkkeilyyn.

  Lisäksi se auttaa, jos seuraa esim. Instagramissa juoksun harrastajia, ja näkee niitä kuvia jatkuvasti. Hienot kuvat ja lauseet motivoi ainakin mua. Mulla on Instagramissa omia juoksuidoleita, joita saatan ajatella kesken lenkinkin, ja saada lisää voimaa niistä! :-D

  http://itsjustminna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä, kiitos! Mä kanssa selaan instagramista aika usein mun "motivaatio ihmisiä" silloin kun ei jaksaisi lähteä treenaamaan. :D Aika usein se toimii!

   Poista
 3. Mulla pitäis alkaa suunnittelemaan lenkkejä, tosin tänään aamulla oli tosi väsynyt olo ja ajattelin et lenkki piristää ja sen se teki :) Mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jaksaispa itsekin käydä aamulenkillä. Ne piristäisi varmasti :)

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä! :) Itelläni ainakin toi vaatteiden esille laittaminen toimii ja mättöruoka toimii sekä henkisesti että fyysisesti :D Lenkillä jaksaa riuhtoa menemään paljon kovemmin kun on syönyt edellisenä päivänä paljon!

  VastaaPoista