maanantai 20. huhtikuuta 2015

motivaatiomaanantai: ajankäyttö

J: Kirjoittelin viime viikolla keinoja, joilla saa takapuolen ylös sohvalta ja lenkille. Kysyin samalla teiltä keinoja siihen, miten te helpotatte treenaamaan lähtemistä ja sainkin hyviä vinkkejä - kiitos niistä! Yhteen hyvään vinkkiin ajattelin nyt tarttua vähän enemmän. 

Kantoha  kertoi kirjaavansa aina kalenteriin tulevat treenit ja niin niitä ei ole helppo jättää välistä. Mä harrastin tätä samaa aktiivisemmin viime keväänä puolimaratonille treenatessa, mutta kesän tullen se vaan jäi. Nyt pitkin talvea ja kevättä ollaan koitettu taas Riikan kanssa suunnitella treenejä vähän enemmän. Kaudella koristreenit rytmitti aika hyvin aikatauluja, mutta nyt niiden loputtua saa taas itse määrätä milloin ja miten treenailee! Suunnittelu on kyllä hyödyllistä. Mä ainakin itse tykkään siitä, että aamulla tietää jo mitä illalla tekee.. On helpompi rytmittää omat syömisetkin, kun tietää onko menossa salille vai lenkille. Lenkille mennessä syön yleensä enemmän hiilareita ja yritän pitää ainakin kaksi tuntia taukoa ennen lenkkiä. Salille mennessä en ole niin tarkka ruuan kanssa, välillä tuleekin syötyä vähän huonosti ja pidettyä liian lyhyt tauko ruoan ja salin välissä.

 photo jennanike4_zpsefj86gai.jpg
 photo jennanike1_zpssttrsyyc.jpg
 photo jennanike6_zpsorzjzpxa.jpg
Liikkumaan motivoi myös uusi Niken takki!

Ajattelin nyt kirjata mun tämän viikon treenisuunnitelmat. Viikonloppu menee Helsingissä blogijuttujen parissa, joten vähän erilainen viikko tulossa..

Maanantai: Salitreeni (selkä, ojentajat ja vatsat) 60min + venyttely 10min (tehty!)
Tiistai: Lenkki+porrastreeni/vetoja 60-80min + venyttelyt
Keskiviikko: Välipäivä (kampaaja illalla)
Torstai: Lenkki 60min + venyttelyt
Perjantai: Välipäivä (töiden jälkeen suoraan Helsinkiin)
Lauantai: Salitreeni (jalat) Helsingissä
Sunnuntai: Kevyt lenkki 

Tämä on tosiaan suunnitelma, saa nähdä miten toteutuu! Tämän viikon salitreeni näyttää aika säälittävältä, mutta onneksi viikonloppuna tuli käytyä kahdesti. Kirjasin tuohon nyt erikseen nuo venyttelyt, sillä niitä ei saisi unohtaa! Torstaina mulla on taas pitkä päivä töissä, joten saan kyllä aika hyvin ottaa itseäni niskasta kiinni, jotta tuolle suunnitellulle lenkille selviän ;) Kiinnostaako teitä muuten toteutuneet liikunnat? Noin vuosi sitten kirjattiin niitä tänne blogiin ahkerammin, voisi ehkä nytkin jatkaa sitä..

Kuka muu harrastaa treenien kirjaamista kalenteriin?

6 kommenttia:

 1. Kiinnostaa toteutuneet liikunnat! :)

  VastaaPoista
 2. Toi treenien ylös kirjaaminen oikeesti toimii! Jos treeneistä on mustaa valkosella on sitä vaikeempi skippaa kun tulee huono omatunto koska se treeni kummittelee joka tapauksessa sielä kalenterissa :D Samoin kavereiden kanssa yhdessä treenaaminen motivoi jos itsellä on laiska kausi menossa niin kaverien tsemppaus saa helpommin liikkeelle kun ei kehtaa kieltäytyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Pitää vaan löytää se täydellinen treenikamu ja saada aikataulut sopimaan..

   Poista
 3. Ehdottomasti kiinnostaa toteutuneet liikunnat ! :) Itse kirjaan kalenteriin, mikä salitreeni on minäkin päivänä vuorossa, lenkit kirjaan myös ylös, mutta ne hoidan fiilispohjalta olosta riippuen!

  Pauliina.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, pitääkin sitten alkaa kokoamaan niitä tänne blogiin aina säännöllisesti. :) Mun pitäisi varmaan kirjata myös ne salitreenit vähän tarkemmin, muuten tekisin aina vaan jalkoja :D

   Poista