lauantai 25. huhtikuuta 2015

lähestytään Wieniä..

R: Ja taas olisi aika reissupostauksen, mutta vieläkään ei päästä Wieniin asti! Viimeksi postasin kuvia ja juttuja Bratislavasta, tällä kertaa kurkataan Wienin keskustan ulkopuolelle pieneen "viinikylään". Ensimmäinen (hotellilla suositeltu) kylä (jonka nimeä en edes muista!) osoittaui täysin kuolleeksi lauantaina päivällä, monet paikat olivat kiinni ja eräskin ravintola olisi auennut vasta monen tunnin päästä. Ei nähty edes kovin montaa ihmistä koko kylässä, joten otettiin aika pian seuraava bussi pois kylästä ja suunnattiin uuteen paikkaan.
 photo kylauml1_zpsjyqlqlzq.jpg
 photo kylauml2_zpssbdxtszh.jpg
 photo kylauml3_zpsfq0ylote.jpg
 photo kylauml4_zps7wtdn9dd.jpg

Toinen kylä, olisiko se ollut nimeltään Grinzing, oli vähän eläväisempi paikka. Ilmeisesti nuo tuon alueen viinitilat ja muut palvelevat lähinnä turistien tarpeita, mutta eipä tuolla nyt ainakaan mitenkään ruuhkaa ollut ja ainakin tähän aikaan vuodesta suurin osa ihmisistä vaikutti olevan paikallisia.. Käytiin "viinitaverina" Gerstner Landhausissa syömässä ja maistelemassa paikallista viiniä, siitä paikasta jäi ainakin tosi positiiviset fiilikset. Tarjoilija oli ystävällinen ja innostui heti kun kun kuuli että ollaan Suomesta, on kuulemma Samu Haberin fani ;) Lisäksi ravintola oli tosi mukavalla paikalla, oli ihana syödä rauhallisella sisäpihan terassilla. Oi että, tulispa Suomeenkin jo sellaiset säät, että pääsisi terassille syömään!

 photo kylauml5_zps5fvjnuxq.jpg
 photo kylauml6_zpstqutvhxq.jpg
 photo kylauml7_zpsihgm99sm.jpg
 photo kylauml8_zpsaf0d8m4y.jpg

Ruoasta en keksi mitään huono sanottavaa. Me otettiin Jannen kanssa puoliksi tuollainen lajitelma, jossa oli erilaisia lihoja, makkaraa, kaalia ja perunaa. Tykkäsin! Ruokaa oli tosin ihan liikaa jopa kahdelle, joista toinen on isoruokainen mies.. Myös viini oli hyvää, tosin kunnon turistina en nyt muista senkään nimeä, mutta jotain paikallista valkkaria se oli. Ei siis viineistä sen enempää!

 photo kylauml10_zps1roabfty.jpg
 photo kylauml11_zpst1yxj32m.jpg
 photo kylauml12_zps9c9jitnn.jpg
 photo kylauml14_zpshsptuppd.jpg
 photo kylauml13_zpsyrlsu3ez.jpg

Ruoan jälkeen jatkettiin bussilla matkaa ylemmäs "vuorelle", josta oli kivat näkymät Wieniin. Hauska miten noin lähellä Wieniä on tuollaista maaseutua ja viininviljelyä. Vaikka eipä tosin Suomessakaan tarvitse kovin kauas Helsingin keskustasta lähteä, että päätyy maaseudulle! Oli kyllä kiva nähdä tuollaistakin Itävaltaa Wienin lisäksi, kun veikkaan etten nyt kuitenkaan ihan lähiaikoina tule uudelleen reissaamaan tuonne suunnalle Eurooppaa. Vaikka ei Itävallassa mitään vikaa ollut, mutta kuten ennenkin olen sanonut - maailma on niin täynnä vierailunarvoisia paikkoja, ettei kaikkiin välttämättä ehdi kahdesti. 

2 kommenttia: