keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

aamun superpuuro

 photo puuro2_zps0hk1ntmu.jpg
 photo puuro3_zps5xvp6c0p.jpg
 photo puuro4_zpskr6ri789.jpg
 photo puuro5_zpsfeqcrtae.jpg
Nutisalin pähkinät saatu blogin kautta

R: Ajattelin jakaa teille mun tämänhetkisen suosikkipuuron "reseptin". Tämä on kunnon superpuuro! Mä en kyllästy kaurapuuroon varmaan ikinä. Sitä voi varioida niin monin tavoin ja se on mielettömän helppo aamiainen. Arkisin haluan syödä aina mahdollisimman täyttävän puuron, joka pitäisi nälän poissa pitkään. Jos syön annoksen kaurapuuroa esim. mehukeitolla, yllättää nälkä jo viimeistään kahden tunnin päästä, mutta tällä superpuurolla nälkä pysyy helposti poissa lounasaikaan asti!

1dl kaurahiutaleita
2,5dl vettä
chiansiemeniä (tai valmista chiageeliä)
siemeniä ja pähkinöitä (Nutisalin Natural Mix on täydellinen puuron sekaan tai välipalaksi!)
marjoja (itse käytän aina vähintään kahta eri marjaa, mm. mustikoita, mansikoita, mustaherukoita ja puolukoita)

Teen puuron aina mikrossa. Reilu kaksi minuuttia ja valmista! En tajua miksi jotkut väittävät mikropuuroa pahaksi.. Lisäksi teen puuron aina veteen, maito ei koskaan ole ollut vaihtoehto, eikä varsinkaan nyt kun yritän elää mahdollisimman maidottomasti. Kaurapuuron sekaan sekoitan aina valmista chiageeliä. Chiansiemenet sisältävät hyviä rasvoja, paljon kuituja ja proteiinia, eli ne pitävät nälän poissa pitkään. Pähkinät ja siemenet sisältävät myös hyviä rasvoja ja proteiinia. Pähkinöitä syön muutenkin usein välipalaksi, sillon suosin suolattomia ja maustamattomia. Herkutteluun on sitten ihan omat pähkinät. Tämä Nutisalin Natural Mix on siitä hyvä, että pussissa on erilaisten pähkinöiden lisäksi siemeniä. Täydellinen sekoitus aamupuuron sekaan! Marjojen terveysvaikutukset ovatkin varmaan kaikille tuttuja, niistä saa hyvin vitamiineja! Esimerkiksi mustaherukassa on tosi paljon C- ja E-vitamiinia. Puolukassa sen sijaan on paljon E-vitamiinia ja se on hyvä ravintokuidun lähde. 

Puuron lisäksi kun aamulla syö vielä kananmunan ja juon (kahvin lisäksi) lasillisen sitruunaspirulinavettä, niin kyllä lähtee päivä käyntiin hyvin! Mitä te syötte aamuisin?

2 kommenttia:

  1. Nyt on aivan pakko antaa mahtava puurovinkki!! :) Puuron keittämisen saa nopeutettua siihen kahteen minuuttiin niin, että laittaa illalla kattilaan valmiiksi veden ja hiutaleet, jolloin hiutaleet pehmenee ja aamulla ei tarvi laittaa kun hella päälle ja ehkä puol desiä vettä joukkoon ja tadaa puuro on taivaallisen pehmeää 2 minuutissa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääkin joskus testata! Oikeasti kyllä suosin mikropuuroa siitäkin syystä ettei tule tiskiä (kattila pysyy puhtaana) :D :D

      Poista