tiistai 24. maaliskuuta 2015

Mustikka - metsän oma superfood

 photo _MG_8403_zps2np2lbip.jpg
 photo _MG_8398_zpscst6goa1.jpg

J: Mulla on pieni kriisi! Syksyllä poimitut mustikat alkaa olla lopuillaan ja eletään vasta maaliskuun loppua, apua! Mustikka on mun suosikkimarja. Käytän sitä päivittäin puurossa, smoothiessa tai ihan vaan hedelmäsalaatissa. Vaikka olen ottanut muitakin superfoodeja ruokavaliooni, mustikkaa en aio koskaan unohtaa. Sen lisäksi, että mustikka maistuu hyvältä, se sisältää esimerkiksi kuituja, c- ja e-vitamiinia sekä sinkkiä, magnesiumia, kaliumia ja hyviä flavonoideja! Eli oikea superfood, tosin paljon paremman makuinen ja halvempi kuin moni muu.. Ja kaiken lisäksi lähi- ja luomuruokaa ;) Saisi tulla jo kesä nopeasti, että saisin taas poimittua pakkasen täyteen!

Kuvan smoothiessa on mustikoiden lisäksi 1/2 purkkia maitorahkaa,  vadelmamehukeittoa, 0,5dl soijaproteiinia ja hieman chian siemeniä. Terveellistä ja herkullista! Ja hei, arvatkaa miksi smoothie on nyt ajankohtainen?? Mä tulin just kotiin viisaudenhampaan leikkauksesta ja seuraavat pari päivää pitäisi syödä vaan nestemäisiä ruokia. Yhyy! Nyt onkin hyvä aika vinkata hyvistä smoothie- tai vaikka sosekeittoresepteistä kommenttiboksin puolelle! Tai kertokaa vaikka, miten ootte selvinnyt viisaudenhampaiden leikkauksesta..

6 kommenttia:

 1. Aa munkin täytyy varmaan pian mennä poistattamaan viisaudenhampaita, mutta oon yrittänyt kovasti vältellä sitä :'D Mustikka on mun mielestä paras marja, mitä Suomessa kasvaa ja siitä saa kyllä tehtyäkin vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah mäkin välttelin viisi vuotta ja nyt se oli edessä ennen valmistumista :D Kannattaa varata aika, sitä saa kauan odottaa.. :) Eikä se edes ollut niin paha, kun kaikki pelotteli!

   Poista
 2. Huh, tsempit toipumiseen! Viisaudenhampaat poistot on kyllä hirveintä ikinä, itekin elin sillon pari päivää pelkällä jugurtilla ja nukuin kylmäpussi poskella :D Smoothie on siis varmaan hyvä valinta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :D ei onneksi ollut ihan niin paha mitä pelkäsin. Nyt alkaa jo helpottaa..

   Poista
 3. Mustikat maistuvat täälläkin! Kuulostaa hyvältä tuo smoothie, täytyykin ottaa chia-siemenet myös smoothien seassa testailuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan, ne sopii tosi hyvin! Tai oikeastaan ne eivät edes maistu siellä :D

   Poista