maanantai 16. maaliskuuta 2015

motivaatiomaanantai - uudet lajit

J: Mulla oli pitkästä aikaa eilen sellainen fiilis, että treenaaminen maistuu ja pystyn oikeasti jopa tekemään jotain ilman, että tarvitsee niistää tai yskiä koko ajan. Influenssasta ja kaikista mahdollisista sen jälkitaudeista on kuitenkin selvitty ja olen taas täynnä energiaa! Varsinkin kipeänä alkaa arvostaa omaa terveyttä yli kaiken. Pitäisi aina vaan olla todella onnellinen, että mun taudit rajoittuvat vain hoidettavissa oleviin flunssiin yms. Kaikilla näin ei ole. Muistakaa se! En kuitenkaan kirjoittele nyt sairauksista sen enempää, vaan tämän päivän aiheena on uudet lajit.

Mä tykkään kokeilla kaikkia uusia lajeja. Tämä innostus on syntynyt oikeastaan vasta nyt aikuisiällä. Nuorempana pelasin aina vain koripalloa. Korista treenattiin se viisi-kuusi kertaa viikossa ja pelit päälle, joten ei siinä kauheasti muuta ehtinyt. Lajien kokeilu alkoi oikeastaan yliopistossa liikunnan perusopintojen aikana. Silloin tuli peruslajien lisäksi esimerkiksi opeteltua kunnolla laskettelemaan, lumikenkäiltyä, retkiluisteltua, pelattua ultimatea ja telinevoimisteltua. Varsinkin viimeisestä tykkäsin tosi paljon, vaikka oli todella surkea siinä! Olin myös innoissani kokeilemassa myös kaikenlaista tanssia, ihan vaan ymmärtääkseni, että mulla on ihan oikeasti kaksi vasenta jalkaa. Heh. Oli sekin kuitenkin ihan hauskaa.. 

 photo 11072240_10153097632343686_25626431_n_zpsuzne7a9m.jpg
 photo 11056706_10153097632258686_1738748003_n_zpssj1u0v1g.jpg

Eilen pääsin taas kokeilemaan uusia lajeja SuperTreeneissä. Eniten odotin MFC:tä, painopallolla tehtävää harjoittelua. Onko monella tuttu laji? Näin sitä kuvaillaan MFC:n kotisivuilla:

MFC painopalloharjoittelu on monipuolinen kehon lihaksistoa vahvistava ja liikkuvuutta parantava pääasiallisesti aerobisen liikunnan keinoin tehtävä harjoitusmuoto. Painopalloharjoitteet on kehitetty yhdessä eri lajien ammattiurheilijoiden ja liikuntaeksperttien kanssa. Ammattilaisten tehokkaiksi toteamat moniulotteiset harjoitusliikkeet aktivoivat yhtä aikaa monet lihasryhmät ja nivelet.

Me molemmat Riikan kansa tykättiin siitä kyllä. Osa liikkeistä oli samantyylisiä mitä ollaan joskus tehty koripallojen kanssa, osa oli ihan vieraita, mutta tehokkaita. Vielä tehokkaampaa olisi tosin ollut, jos oltaisiin otettu vähän painavampi pallo, aliarvioitiin vähän voimamme.. SuperTreeneissä kaikki liikkeet tehtiin parin kanssa, mutta ymmärtääkseni liikkeitä voi tehdä kotona yksin. Liikkeet olivat tosi helposti omaksuttavia, joten iso plussa siitä, että puolet tunnista ei mennyt miettien mitä seuraavaksi tehdään! Kannattaa kurkata noi nettisivut, jos kiinnostuitte..

 photo WP_20150315_007_zpsypkgg7nx.jpg
 photo Downloads_zpso0wvzvgd.jpg

Käytiin eilen myös Bodyattackissä ja HIITissä, jotka ovat meille vähän tutumpia treenimuotoja. HIIT ei tosin ollut yhtä tehokas kuin vuosi sitten NRJ Workoutissa, mutta tuntejahan on erilaisia! Vähän uudenlaisempi tuttavuus oli aamuflow, jossa yhdisteltiin kaikkea thai chistä venyttelyyn. Mä itse kaipaisin treeniohjelmaani enemmän juuri tuon tyylistä treeniä, joten se oli mielenkiintoista kokea, vaikka se vähän tylsää olikin mun makuun. Naureskeltiin kyllä taas kerran Riikan kanssa ohjaajan "selkä pyöreänä ylös" käskyjä.. Mitä jos selkä ei pyöristy?? 

Tiivistettyvä: eilen oli mielettömän hyvin järjestetty huipputreenipäivä ja uusien lajien lisäksi mieleen jäi Anne Kukkohovin vinkit siihen, miten voi syödä itsensä kauniiksi! Vaikka suurin osa asiasta oli jo entuudestaan tuttuja, tuli ostoslistalle taas pari uutta juttua;) Uusia lajeja oli taas kyllä niin hauska kokeilla. Pitäisi useammin uskaltautua esimerkiksi ryhmäliikuntatunneille.. Lisäksi haluan kesällä testata frisbeegolfia! :D Mitä muuta kannattaisi testata?

6 kommenttia:

 1. Me kokeiltiin frisbeegolfia poikaystäväni kanssa viime kesänä kaksi kertaa. Ekalla kerralla ukolta paloi hermot ja seuraavana päivänä kun ajateltiin antaa lajille uusi mahdollisuus, mun hermot meni totaalisesti. Päätettiin sitten jättää se laji siihen ihan vaan parisuhteen hyvinvoinnin kannalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Mä vähän veikkaan, että meillä voisi käydä samalla tavalla.. Pakko varmaan silti testaa!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä! Tosin itsekkin tulee raahauduttua ryhmäliikuntaan aivan liian harvoin! Nyt poikaystävä on yrittänyt ylipuhua meitä yhdessä crossfitin alkeiskurssille mutta en tiedä uskallanko, mutta voishan se olla myös tosi kivaakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois varmaan tosi hauskaa! Mäkin haluisin testata crossfitiä, mutta tällä hetkellä ei valitettavasti aika ja rahat liitä :D Kannattaa uskaltautua!

   Poista
 3. Tää kuulostaa hauskalta! Uusien lajien kokeilu todellakin motivoi treenaamaan ihan uudella tavalla :) Jaksaa taas sitä omaakin lajia kun testailee jotain muutakin vaihteeksi :)

  VastaaPoista
 4. Oletteko testanneet trampoliinituntia? Turussa löytyy SaippuaCenteristä, Fit4. Entäs monen laudan koreografinen step? Myös Fit4. Puitteiltaan todella hieno ja VÄRIKÄS paikka. Suosittelen tutustumaan, monipuolinen tuntivalikoima spinningistä TRX:ään, toiminnallista, kahvakuulaa, combatia ja tanssilia tunteja. www.fit4.fi

  VastaaPoista