maanantai 16. helmikuuta 2015

motivaatiomaanantai - hyvä sää

R: Mä tykkään monipuolisesta treenistä ja siitä, ettei ole mitään tiukkoja treeniohjelmia. Mä en jaksaisi käydä salilla viittä kertaa viikossa (enää nykyään..), vaan tykkään siitä, että saa fiiliksen mukaan tehdä sitä, mikä tuntuu hyvältä. Ja yksi asia mikä motivoi mua varmasti lenkille ja ulkotreeneihin on hyvä sää! Tai oikeastaan hyvä sää ja auringonpaiste motivoivat tälleen talvella ihan yleisestikin liikkumaan, on meinaan sinne salillekin kivempi lähteä aurigonpaisteessa.

Mä en varmasti ole ainut, joka saa energiaa auringosta. Sen huomaa niin sosiaalisessa mediassa, kun vaikka Turun jokirannassakin. Instagram täyttyy lenkkeilykuvista heti aurinkoisina päivinä ja ulkona on heti paljon enemmän ihmisiä. Olenkin miettinyt, olisivatko suomalaiset onnellisempia ja parempikuntoisia, jos sää täällä olisi parempi? Jos talvi olisi lyhyempi ja aurinko paistaisi enemmän? Monille kuitenkin se ulkona liikkuminen on ainut treenimuoto, se on ilmaista ja helppoa.

 photo Documents_zpstol8ovwd.jpg

Mä suosittelen ottamaan ilon irti aurinkoisista päivistä! Miten ulkona sitten voi liikkua? Mä tykkään eniten lenkkeillä, siis hölkkäillä vaikka jokirannassa kauniissa maisemissa. Aurinkoisena päivänä kannattaa pyytää kaveri mukaan ja lähteä pitkälle lenkille. Jos ei jaksa juosta, niin pitkä kävelylenkkikin piristää. Etsikää vaikka portaat ja hyppikää tai juoskaa niitä. Tavallisesta kävelylenkistäkin saa heti enemmän irti, kun lisää väliin porrasjuoksua. Tai jos portaita ei ole lähettyvillä, niin miten olisi askelkyykkyjä? Esimerkiksi noin puolen kilometrin välein voi edetä muutaman kymmentä metriä askelkyykkykävelyä! Tätä kun harrastaa vilkkaalla paikalla niin piristää samalla kanssaulkoilijoita..

Ulkona voi myös tehdä kuntopiiriä talvellakin, me ollaan todettu Jennan kanssa se tänä talvena. Hyviä ulkokuntopiirin liikkeitä ovat esimerkiksi kyykyt, kyykkyhypyt, tukea vasten punnertaminen, dipit.. Me toteutettiin todella tehokas treeni siten, että toinen juoksi (lumessa..) ensin 400m ja sillä aikaa toinen teki 25 kyykkyä, 25 kyykkyhyppyä, 25 yleisliikettä (punnerrusasentoon) ja 25 vuorikiipeilijää. Yhteensä kolme kierrosta mahdollisimman nopeasti, eli molemmille tuli juoksua 3x400m ja jokaista lihaskuntoliikettä yhteensä 75. Tämä treeni vaatii vedenpitävät paksut hanskat, sillä yleisliikkeissä ja vuorikiipeilijöissä kädet osuu maahan. Ne liikkeet voi tosin korvata esimerkiksi punnerruksilla (seinää vasten) tai dipeillä, jos lähellä on esimerkiksi penkki. Tätä voi tehdä 2-3 kierrosta mahdollisimman nopeasti, todella tehokasta!

 photo Documents1_zps80qmyots.jpg

Kesällä mahdollisuuksia ulkoliikuntaan on paljon enemmän, mutta toisaalta talvellakin voi tehdä vaikka mitä. Lenkkeilyn ja kuntopiirin lisäksi suosittelen pulkkamäkeen lähtemistä ja luistelua! Mua harmittaa niin paljon, että mun luistimet on Halikossa porukoiden luona.. Pitää saada ne sieltä ennen kun talvi loppuu, haluan päästä monen vuoden tauon jälkeen luistelemaan. Se on aina niin kivaa ja aina tulee sellanen fiilis, että miksi en tee tätä useammin. Luistelun lisäksi houkuttelisi talvilajien ykkönen, hiihto, mutta en omista hyviä suksia tällä hetkellä, enkä edes tiedä missä on lähin latu. Ja vaikka olisi latu, niin miten minä ja sukseni päästäisiin sinne ilman autoa? Heh, liian monimutkaista, suosin vähän yksinkertaisempia treenimuotoja. Ja olen kateellinen niille, joilla on mahdollisuus päästä helposti ladulle.

Vaikuttaako aurinkoinen sää siihen, millaisia treenejä te teette?

4 kommenttia:

 1. Lenkki auringonpaisteessa ja kauniissa maisemissa on kyllä ihan parasta näin lopputalvesta ♥
  http://fabuliciouscc.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon fiilistelly hirveesti sitä, et on voinut urheilla ihan fiiliksen mukaan. :) On tullut hiihdettyä, luisteltua, uitua, käytyä spinningissä ja lenkkeiltyä. Kyl mä silti tykkään puurtaa siellä salillakin ja nyt varsinkin kun on uus treeniohjelma niin ihan uudella innolla. Pääasia et tykkää siitä mitä tekee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, totta :) Parasta just kun tykkää monipuolisesta treenistä, ei ainakaan heti jää urheilu minimiin jos joku laji jostain syystä tökkii.

   Poista