keskiviikko 25. helmikuuta 2015

kriisejä ja positiivisuutta

R: Mulla on ollut pientä kriiseilyä gradun aineiston kanssa viime aikoina. En jaksa aiheesta sen enempää avautua, mutta sen sanon, että tuo niin sanottu aineisto (eli kymmeniä excel-taulukoita josta itse kasaan itselleni aineiston) on perseestä. Jopa mun graduohjaaja, vuosia spss-datoja pyöritelly asiantuntija on samaa mieltä. Mutta tällä mennään, enää ei voi perääntyä ja pakko tehdä parhaansa sillä mitä on. Toki vähän kaduttaa, etten valinnut aineistoksi jotain helppoa valmista dataa tai tehnyt vaikka laadullista tutkimusta, mutta sitten aihekin olisi eri. Heh, siellä ruudun toisella puolella harva varmaan edes ymmärtää tästä mun tuskailusta mitään, mutta pointtina se, että viime aikoina gradurintamalle on kuulunut tuskailua ja se on vaikuttanut muuhunkin elämään.

Eilen illalla kun menin nukkumaan, olin niin tuskastunut tuohon aineistoon, että tuntui että kaikki asiat on ihan huonosti. En (muka) keksinyt mitään positiivista elämästäni sillä hetkellä. Kun kaikkeen kivaankin tuntui liittyvän ajan kuluminen, joka taas tarkoittaa sitä, että mun pitäisi saada tolkkua siitä aineistosta. Mutta, kuten Jennakin viime viikolla sanoi, niin vaikka elämä potkii päähän, on aina jotain positiivistakin. Tällä hetkellä kivoja juttuja mun elämässä on..

..se, että vaikka aineisto tuottaa harmaita hiuksia, niin ainakin gradun teoria alkaa olla kasassa ja työn palauttaminen huhtikuussa vaikuttaa kuulemma ihan realistiselta ajatukselta. Kävin tänään tapaamassa mun graduohjaajaa ja se kyllä auttoi tähän stressiin!

 photo P2235471_zpszr82tzxz.jpg

..onneksi graduahdistuksen voi purkaa treeniin, hyvä treeni - parempi mieli! Sunnuntain lenkillä kertyi kivasti kilometrejä ja paloi kaloreita, sen lisäksi ehdittiin käydä Jennan kanssa läpi kaikki mahdolliset juorut ja kuulumiset.

..ostetaan todennäköisesti tällä viikolla lennot Lontooseen kesäkuulle, en jaksa odottaa! Vuosi ilman Lontoota on liikaa.

 photo random2_zpsqbb1taga.jpg

..löysin Lidlistä poikkeuksellisen hyviä viinirypäleitä. Ja söin ne jo!

..reilun viikon päästä on mun (ja Jennan) synttärit. Vaikka ajatus vanhenemisesta ei ole niin kiva, niin kiva on kuitenkin päästä vähän juhlistamaan synttäriä. Janne lupasi viedä mut jonnekin syömään ja kai kakkukin pitäisi leipoa ;)

 photo husky1_zpsyxtqpe10.jpg
 photo husky2_zps0ijzpefv.jpg

..sain tänään yhteistyön tiimoilta ihan mielettömän mukavat ja hienot Husky Bananan treenipöksyt. Näistä lisää lähipäivinä!

..viikonloppuna on kauan odotettu NRJ Workout ja ollaan Jennan kanssa varattu kunnianhimoisesti neljä rankkaa treeniä päivälle. Vähän mm. mäki-intervalleja ja pitkästä aikaa bodypumppia!

  photo random3_zps8tpopfti.jpg

..ulkona on ihanan keväinen sää ja tiet on monin paikoin putsattu. Kyllä nyt kelpaa lenkkeillä! Ja ihanaa kun pian saa heittää paksut takit ja huivit varaston perukoille..

..Rillit huurussa -ohjelman seitsemännen tuottiksen uudet jaksot alkaa perjantaina, joten iltoihin on luvassa viihdettä. Tykkään iltaisin ennen nukkumaan menoa katsoa jotain hömppää, yleensä viimeistään siinä vaiheessa ajatukset siirtyy gradusta muualle.

Ja nyt takaisin sen harmaita hiuksia aiheuttavan aineiston pariin. Pitäkää mulle peukkuja!

14 kommenttia:

 1. Makea merkki tuo Husky Banana :) Toivottavasti on myös kivat pöksyt päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Ja siis noi on valehtelematta mukavimmat treenipöksyt ikinä!

   Poista
 2. Paljon tsemppiä gradun tekemiseen! Mulla on nyt kandi loppumetreillä ja kauhistuttaa ajatus edessä olevasta gradusta... Tuntuu, että pelkästään kandin tekeminen on vienyt mun muun elämän pois niin mitä mahtaa olla ton astetta isomman työn tekeminen.

  Positiivista on, että sun G voi oikeesti valmistua huhtikuussa. Mieti kuinka ihanaa! Tsemppiä vielä kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mutta oikeastaan kandi oli jotenkin ehkä kauheampi kun gradu. Sillon kaikki oli uutta ja outoa. Graduun ei saa suhtautua liian vakavasti, vaan ajatella se työnä. Istuisit sä töissäkin 8h tekemässä jotain, joten pitää vaan päättää tietyt ajat, jolloin gradun kanssa työskentelee. Siitä tosin on liian helppo lipsua............. Toivottavasti toi huhtikuu nyt onnistuu, eikä tule mutkia matkaan :))

   Poista
 3. Tsemppiä graduun! Mulla alkaa sama homma syksyllä ja nyt on pakko alkaa hyväksyä se, ettei se oo enää mikään kaukainen ajatus ja alkaa selvitellä asioita. Vähän jo pelottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa tosiaan jo vähän alkaa pohtia ajatusta gradusta :)

   Poista
 4. Jaan tuskan – itse kadia väännän... Teen onneks kvalitatiivista, kuten oikeustieteessä yleensä, mutta noh, jenkkilästä aineistoa hakiessa on turvauduttava suunnilleen ebscoon ja westlawhan. Plus tässä kaksataamiljoonaa muutakin asiaa tehtävänä, kuten kesätyön haku. jippijee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulosta helpolta sekään! Tsemppiä kandiin ja työnhakuun! Mulla myös työnhaku käynnissä :/

   Poista
 5. Oi garduahdistus. Siitä on jo kauan, mutta ei tarpeeksi kauan. En ole vielä valmis kahlaamaan omaani läpi ja etsimään mahdollisia virheitä. SPSS:tä mä jostain syystä tykkäsin. Olen sen verran matemaattinen, että tykkäsin siitä. Ja kyllä mä varmaan joskus voisin väikkärin tehdä, vaikka gradu ahdistikin toisinaan. Tutkimuksen teko sopi mulle. Tsemppiä kuitenkin graduun! Lupaan, että valmis kirja kädessä korvaa tuon tuskan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mäkin oikeasti jopa tykkään SPSS:stä, mutta saispa edes aineiston siihen kuntoon, että sitä voisi alkaa analysoimaan! Pahinta on se koonti, kun se tosiaan ei ole tutkimusaineisto, vaan eräästä asiakastietokannasta koottu kymmeniä erillisiä excel-taulukoita sisältävä epämääräinen kokonaisuus. Mäkin olen välillä ajatellut väikkärin tekoa, mutta oikeastaan en ole varma olisiko se mun juttu. En jaksaisi odottaa että gradu tulee painosta :)

   Poista
 6. Tsemppiä gradun kanssa, kyl se siitä!
  Ja pystyn hei samaistumaan tohon sun ongelmaan hyvin :D Musta tuntui, että mun oma aineisto on ihan loppuun kulutettu ja käytetty, enkä meinannut keksiä siitä enää mitään uutta ja hienoa havaintoa, ja välillä tuli kauhea epätoivo just sen aineiston kanssa ja tuskittelin, kun en vaikka ite kerännyt jotain haastatteluja tms... Mut niin se gradu vaan lopulta tuli kuitenkin valmiiksi ja parin päivän päästä onkin jo (toivottavasti) lopullinen palautus! Tuskin sitä mun gradua enää tän jälkeen kukaan haluaa koskaan lukea eli ehkä parasta tyytyä nyt siihen, millainen siitä tuli ja siirtyä elämässä eteenpäin, haha ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kommentti antoi mulle niiiiin paljon motivaatiota! :)

   Poista
 7. Tsemppiä graduprojektin loppurutistukseen (taas kerran)! Miten musta tuntuu, että ollaan jo aika monesti jaettu näitä kommentteja toisillemme? :D Pian se on ohi ja elämä voi taas alkaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, totta :D Ja vielä kun Jennakin tekee gradua, niin hänkin varmaan kommentoi samoja juttuja! Mutta totta, pian tämä vaihe elämästä on ohi. Ehkä sitä tulee joskus sitten jopa ikävä!

   Poista