maanantai 16. helmikuuta 2015

kaikki muumit laaksossa

R: Onko siellä ruudun toisella puolella muumimuki-faneja? Pidempään meidän blogia lukeneet varmaan muistavatkin, että me ollaan molemmat jo tosi monta vuotta keräilty muumimukeja. Tai kutsuin sitä keräilyksi joskus aiemmin, nykyään on pakko myöntää, että mukeja tulee ostettua lähinnä tavan vuoksi. Ja suurimman osan mukeista olenkin viime aikoina saanut lahjaksi, kuten tämä uuden muumitalomukin.

 photo muumi2_zps9zasptcg.jpg

Rehellisesti sanottuna olen kyllästynyt siihen, miten usein uusia mukeja  tulee. Vuosittain tulee kahdesti kausimukit (kesällä ja talvella), joiden lisäksi on vuosittaisia tai tietyn ajan kestäviä kampanjamukeja (esimerkiksi viime vuoden rillimuki ja muutama vuosi sitten Stockmannin juhlamuumi). Lisäksi tulee uusia versioita vanhoista hahmoista, kuten tänä vuonna esimerkiksi Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy. Tämä taitaa olla jo kolmas erilainen myy viimeisen 10 vuoden sisään? Mä kyllä tykkään tosi paljon tästä uudesta myystä, mutta mihin mä pian laitan nämä kaikki mukit? Kaappitila ei riitä!

 photo muumi1_zpslt67ayaq.jpg

Mä aloin kerran rahapulassa selaamaan huutonetistä, miten paljon omista mukeistani saisi rahaa. Jos myisin kaikki muumimukini, saisin helposti kustannettua mm. loman Lontoossa tai vaikka lennot melkeen mihin vaan Euroopassa.. Aloin jo miettiä, mitä iloa mukeista on kaapissa, mutta onneksi tulin järkiini! Enhän mä voi näitä myydä! Toisaalta jotenkin hullua pitää kaapissa tavaraa, jota ei käytä. Olen yrittänyt vaatekaapistakin karsia ylimääräisiä vaatteita ja laittaa eteenpäin tavaraa, jota en käytä. Miksi siis pidän kaapissa kymmenittäin mukeja, joista ainoastaan murto-osa on käytössä? En oikeastaan itsekään osaa vastata miksi. Ehkä siksi, että niitä on kiva aina sillon tällöin ihalla.. Ja kiva tietää omistavansa jotain, mitä ihan kaikilla ei ole (esimerkiksi ne vähän harvinaisemmat mukit).

Tai ehkä mä vaan odotan että näiden arvo nousee entisestään ja joskus vuosien päästä rikastun kokoelmallani. Vähän aikaa sitten myin yhden muumimukin, kausimukin 8 vuoden takaa. Laitoin sen myyntiin, koska huomasin että omistan kaksi samanlaista mukia. Taisin ostaa sen aikoinaan 15 eurolla, nyt sain siitä lähes 60 euroa. Ihan hyvä diili. Tuleekohan vanhemmista muumimukeista joskus oikeasti keräilyharvinaisuuksia? Ovathan harvinaisten mukien hinnat jo nyt nousseet.

Omistatteko te harvinaisia muumimukeja?

P.S Motivaatiomaanantain postaus tulee illalla!

13 kommenttia:

 1. Joo siis samaa mieltä kyllä siinä, että noita tulee nykyisin jo hieman liikaa! Ihan pari päivää sitten selailin kanssa samaa asiaa ja katsoin omien mukieni arvoa. Kyllä niistä jo aika montakin sataa vois saada! Toisaalta nää on kyllä siinä mielessä hyvä keräilykohde, että ovat jokapäiväisessä käytössä kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla noi harvinaisemmat ei ole käytössä eikä ne kausimukit.. Pelkään että hajotan :D

   Poista
 2. hah meilläkin keräillään muumimukeja, tosin vähän hitaammalla tahdilla. Jos noita alkaa kertyä joskus vähän liikaa niin jätä omaan kaappiin ne millä on eniten tunnearvoa ja mitä käytät eniten ja laita muut myyntiin :D Rahaahan noista saa, varsinkin kun tätä vauhtia noita uusia pukkaa myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jotenkin hassua, että jotkut ihmiset ovat valmiita maksamaan mukeista niin paljon (siis niistä harvinaisimmista..).

   Poista
 3. Mä kerään muumimukeja, mutta en kovin fanaattisesti. Esim. Ei mulla ole kaikkia uusimpia hahmoja. Ne vanhat on minusta kivempia. Pari vanhempaakin yksilöä löytyy. Tämä uusin muumitalomuki on minusta kiva. Mun yksi kaveri on tosi kova keräilijä. Hän lähti juuri Ruotsiin ostamaan sitä uutta "pidä Ruotsi siistinä"-mukia, mitä ei saa Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, pitäisköhän mun lähteä Ruotsiin :D Oikeasti ehkä ostaisin sen, jos sattumalta menisin sopivaan aikaan Ruotsiin ja törmäisin siihen jossain..

   Poista
 4. Harvinaisia en omista, mutta muuten muumimukeja kyllä. Ne on vaan niin hyvän kokoiset ja malliset. Muuten en edes muumeista perusta, mutta mukeissa ne toimii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumimukit on kyllä täydellisen kokoisia! Ja sama mulla, en mä mikään muumifani ole, mutta mukit on kivoja :)

   Poista
 5. mulla taitaa olla 20 muumimukia! harvinaisuuksia kolme, pari 90-luvun alussa ja sitten se rillimuki :) ei tulis kyllä mieleenkään myydä noita mukeja, ne on ilo silmälle aina kun avaa kaapin :) mulla mahtuu vielä muutama muki, joten eikun ostoksille! tuo uus myy on pakko saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluan niitä 90-luvun alun mukeja! Ja rillimukin!! Hahhaa, muumipakkomielle heräilee henkiin näitä teidän kommentteja lukiessa.. ;)

   Poista
 6. Olen satunnaiskeräilijä, eli toisin sanoen ostan aina mukin kotiin, kun sellainen ihastus-muki tulee vastaan. Tässä olisi kyllä yksi sellainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa kyllä olla monille sellanen must have -muumi ja onhan tämä kivan erilainen ja söpö :)

   Poista
 7. Minulla oli noin 40 mukin kokoelma, suurin osa uusia ja käyttämättömiä. Päätin sitten myydä ne. Varmasti oisin saanut enemmän yksittäin, mutta en jaksanut sitä hirveää rumbaa.. välillä tulee ikävä mukeja niin oudolta kun se kuulostaakin.. :D
  Jokunen tuplakappale minulle jäi, muutaman sesongin olen ostanut, nyt tämän Ruotsissa myytävän tilasin! Oli pakko.

  VastaaPoista