perjantai 13. helmikuuta 2015

ihanan värikästä

R: Jokiranta on ehdottomasti parasta aluetta Turussa. Ja ehdottomasti yksi parhaista lenkkeilyalueista! Usein juostessa tulee vaan ihasteltua maisemia, mutta viime sunnuntaina kun lähdettiin Jannen kanssa kävelylenkille, otin kameran mukaan että saisin kerrankin ikuistettua näitä ihania maisemia. Oikeasti mun oli tarkoitus kuvata keväisen aurinkoisia maisemia, mutta oltiin vähän myöhään liikenteessä ja alkoi jo pimentyä. Se ei kuitenkaan haitannut ollenkaan, auringonlasku oli upea ja taivas ihan mielettömän siistin värinen. Maisema oli upea, kun auringonlaskun värit heijastuivat joen pintaan.

 photo maisema1_zpsntyxladz.jpg
 photo maisema2_zpsru2yhyh7.jpg
 photo maisema6_zpsst2jieck.jpg

Olen ennenkin sanonut tätä, mutta pitäisi useammin käydä tuollaisilla rauhallisilla kävelyillä. Mutta mä en oikeastaan edes tunne käsitettä rauhallinen kävely, yleensä joko juoksen tai sitten kävelen kamalaa vauhtia kiireessä paikasta toiseen. Kävely on mulle lähinnä keino päästä paikasta toiseen ja jos lähden lenkillä, hölkkään tai juoksen.. Ehkä musta joskus vielä tulee kävelylenkkeilijä! Siinä kuitenkin nauttii ulkoilmasta ja ympäristöstä ihan eri tavalla kun juostessa..

 photo maisema3_zpsixzg3mef.jpg
 photo maisema5_zpsjwg1txry.jpg
 photo maisema4_zpsrmm92jjn.jpg

Mietittiin kävelyn aikana myös sitä, miten eriltä jokiranta näyttää nyt, kun vaikka neljän kuukauden päästä. Vaikka mä kesästä eniten pidänkin, niin onhan tällaiset talviset aurinkoiset iltapäivätkin jotain tosi upeaa. Kaikkien turistien pitäisi nähdä tällainen Suomi, eikä mitään alkutalven harmaata säätä. Mulla jäi hyvin mieleen viime marraskuinen harmaa aamu, kun turistipariskunta pysäytti mut ja pyysi ottamaan heistä kuvan kirjastosillalla. Maisema oli perus harmaa, sateinen ja ankea. Ihan kiva kuva siitä tuli, mutta teki mieli sanoa että tulkaa uudelleen kesällä tai talvella kun on lunta!

Sellaisia kuvia ja pohdintoja tähän aamupäivälle. Nyt taas gradun kimppuun! Muistakaa te hei osallistua tähän arvontaan, huomiseen iltaan asti on vielä aikaa. Ja muistakaa myös laittaaa kysymyksiä tähän eiliseen postaukseen. Niin ja mukavaa perjantaita, toivottavasti tästä ei tule epäonnen perjantai kenellekään, vaikka 13. päivä onkin!

6 kommenttia:

 1. Onneksi osa talvesta tosiaan on tällaista kaunistakin! Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Oooo aivan ihania kuvia! Kyllä noissa maisemissa kelpaakin juoksennella :) On se Suomi niin kaunis myös talvella!!!

  VastaaPoista
 3. Koskahan mä pääsisin ekaa kertaa ihailemaan Turkua.. Tosi kauniita kuvia! Juoksulenkkienetu on se, et sä vaan juokset etkä ajattele, mutta sitten taas kävelyllä tulee kiinnitettyä huomiota eri asioihin ja aivan erilailla. Monesti myös kävelylenkillä kaikki huoletkaan ei näytä niin pahalta, ja tulee pikemminkin hyvä fiilis. Juoksulenkin jälkeen kotona monesti se stressi taas odottaa.. :D Pitäis opetella tekemään noita kävelylenkkejä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö sä ole koskaan käynyt Turussa? ;) Suosittelen visiittiä kesällä, sillon tämä kaupunki on parhaimmillaan! Ja kiitos :)

   Poista