lauantai 17. tammikuuta 2015

zeropoint vs. 2XU

R: Mun ensikosketus kompressiovaatteisiin tapahtui viime keväänä, kun ostin testiin Zeropointin kompressiosäärystimet. Mun pohkeet ja penikat kipeytyvät melko helposti, joten ajattelin testata jos säärystimet auttaisivat siinä ongelmassa. Lisäksi kompression luvataan parantavan suorituskykyä ja nopeuttavan treenista palautumista, joten eihän niitä voinut jättää kaupan hyllyyn kesken kovan treenikauden.

 photo saumlaumlrystimet1_zps66dfdbad.jpg

Zeropointin pinkit säärystimet olivatkin kovassa käytössä koko kesän ja mulla ei ole näistä oikeastaan mitään muuta kun positiivista sanottavaa. Sen lisäksi että käytän näitä lenkkeillessä, käytän näitä myös palautumiseen, joskus saatan lepo/kehonhuoltopäivinä pitää säärystimiä jalassa koko päivänkin. Zeropointit saivat ennen joulua kilpailijan, kun satuin voittamaan 2XU:n säärystimet. Ajattelinkin nyt kirjoittaa pienen vertailun näistä, jos joku vaikka pähkäilee kahden merkin välillä.

 photo saumlaumlrystimet4_zps31740dc2.jpg

Zeropoint:

+ Näistä otin koon S. Koko on sopivan napakka ja kompression "tuntee" kun säärystimet pukee jalkaan.
+ Helpohko pukea jalkaan, vaikka materiaali napakkaa onkin.
+ Tuntuu jalassa hyvältä, ei valu, eikä pahemmin kiristä
+ Herkullinen värivalikoima
+ Hintalaatusuhde kohdallaan. Nämä maksavat noin 25 euroa, mutta ovat hintansa arvoiset
+Tukee lihasta hyvin

- Tätä en huomannut aiemmin, mutta viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota siihen, että saumat hiertävät vähän. Ei pahasti, mutta pienet hiertymät tulee jalkoihin saumojen kohdalle.
- Materiaali paksua, joten vähän hiostavampaa kun 2XU:n

 photo saumlaumlrystimet2_zps8b88e97e.jpg

2XU

+ Näissä XS on mulle sopiva. Koko valitaan pohkeen koon perusteella, kuten Zeropointeissakin
+ Pysyy tosi hyvin jalassa, vaikka aluksi epäilytti
+ Laadukas ja hengittävä materiaali, ei hiosta
+Tukee lihasta huomattavasti, melkeen jopa tunnen miten lihas aktivoituu kun laitan nämä jalkaan!

- Todella vaikea saada jalkaan, en tiedä onko mulla liian paksut nilkat, mutta nämä on todella vaikea saada mahtumaan nilkan kohdalta jalkaan, vaikka koko ei voisi olla suurempi.
- Jalassa tuntuu aluksi löysältä, pelkäsin jopa että lähtee rullaantumaan treenin aikana alas.  Pysyi kuitenkin hyvin!
- Hinta. Vaikka nämä hyvät onkin, niin lähes 70 euron normaalihinta ei houkuttele ostamaan. (Edit// Näiden ja muiden 2xu säärystimien ja sukkien myyntihinta on 49e). Onneksi näitä taitaa saada välillä alennuksellakin, tälläkin hetkellä XXL näytti myyvän puoleen hintaan..

Molemmat olen todennut toimiviksi, mutta jos nyt pitäisi ostaa uudet, ostaisin todennäköisesti Zeropointit, ehkä sukat tällä kertaa. En kuitenkaan huomannut näiden välillä niin isoa eroa, että olisin valmis maksamaan 2XU:n tuotteista jopa puolet enemmän. Huomasin muuten Stadiumilla käydessä, että SOCiltakin on tullut kompressiosukkia (vai oliko ne säärystimiä..). Tutkin, venyttelin ja kääntelin niitä siellä kaupassa ja tulin siihen tulokseen, että niitä en ehkä ostaisi. Kaikki mikä kiristää, ei ole kompressiota. Kompressiovarusteissa taidan jatkossakin siis luottaa näihin sen alan "asiantuntijoihin".

 photo saumlaumlrystimet3_zpsc767041c.jpg

Kompressiovaatteet ovat yleistyneet ihan kamalasti viime aikoina. Pelattiin syksyllä yhtä joukkuetta vastaan, jossa melkeen kaikilla tytöillä oli pinkit Zeropointit! Nämä tytöt tosin olivat sitä ikäluokkaa, että säärystimien ostoon on saattanut vaikuttaa se, että kavereillakin on ja se näyttää hienolta, ei niinkään näiden hyödyt. Tai ei sitä tiedä! Muutenkin näitä on alkanut näkyä koriskentillä entistä enemmän, niin harraste- kun kilpasarjoissakin. Mä en ole tähän mennessä käyttänyt kompressiosäärystimiä vielä kertaakaan koristreeneissä tai -peleissä, ennemmin koen tarvetta käyttää näitä pitkillä lenkeillä ja palautumiseen  Pitää katsoa mitä penikat sanoo nyt kun olisi tarkoitus lisätä taas pikkuhiljaa lenkkien määrää, joten voi olla että alan käyttämään näitä koristreeneissäkin!

Seuraavaksi houkuttaisi ostaa testiin kompressiotrikoot, niitäkin taitaa olla monella merkillä nykyään. 2XU:n trikoista olen kuullut pelkkää hyvää, joten ne houkuttelisivat ehkä eniten. Housuja tarvitsee aina, joten eipä siinä pahemmin mitään menetä vaikka kompressio ei toisikaan, olisi silti ainakin tyylikkäät housut!

Missä lajeissa te käytätte kompressiovaatteita? 

EDIT// 2XU:lla on myös toinen säärystin malli, pidempi ja enemmän painetta antava Calf Sleeve, joka on materiaaliltaan enemmän "sukkamainen" ja se sopii myös tätä esiteltyä mallia paremmin palautumiseen. Tämä malli on Calf Guard, joka sekin sopii erinomaisesti myös treeniin, mutta ennen kaikkea mm. triahtlonisteille märkäpuvun alle!

15 kommenttia:

 1. Oon kuullu kompressiovaatteista, mutta en oo itse kokeillut. Mullakin kipeytyy penikat tosi helposti, joten tää postaus tuli tosi tarpeeseen! Aion todellakin nyt kokeilla tuommosia säärystimiä, noi zeropointin ei ole edes pahan hintaiset :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, ei tosiaan ole hinnalla pilattu noi zeropointit :)

   Poista
 2. Mulla on Zeropointilta sekä säärystimet että sukat ja molemmat on kyllä aktiivisessa käytössä! Useimmiten käytän sukkia liikkuvissa jumpissa, joissa hypitään paljon (attack, step jne). Koen, että sukat on jotenkin tukevammat ja toimivat "tehokkaammin" kuin säärystimet, jotka kyllä nekin on mulla silti monesti jalassa. Säärystimiä käytän esimerkiksi töissä, jos joudun seisoa paljon tai kotona ihan palautumistarkoituksessakin esim. jalkatreenien jälkeen. Oon nukkunutkin ne jalassa ja en tiedä oliko placeboa, mutta aamulla jalat tuntui paljon virkeämmiltä kuin illalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää :) Sukissa tosiaan taitaa olla se huono puoli, että ne pitää pestä jokaisen käyttökerran jälkeen..

   Poista
 3. Mua houkuttaisi ostaa mun pro touchin kompressiosukkien rinnalle noi zeropointin säärystimet, oon kuullu niistä pelkkää hyvää ja noi säärystimet kuulostaa omaan korvaan käytännöllisemmiltä kuin nää sukat. Säärystimissä ei oo sitä sukkaosaa ja voin pukea mitkä tahansa sukat jalkaan paksua materiaalia olevien tilalle :) Itse käytän noita juoksulenkeillä ja palautumisessa. Pitää katella josko noi tulisi taas alennukseen johonkin...

  Jos oot sukkia etsimässä niin kannattaa kokeilla noita protouchin kompressiosukkia, tukee jalkaa hyvin ja 'toimii tehokkaasti'. Alennuksessa taisin napata ne kymmenellä eurolla intersportista, hintaansa nähden on oikein passelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo säärystimet tosiaan on sen puolesta kätevämmät.. ja niitä ei tarvitse pestä yhtä usein :D Pitääkin muistaa toi merkki, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Minulla on käytössä juurikin nuo pinkit zeropointit. Olen käyttänyt niitä palautumiseen ja vasta kerran lenkillä. Melko lämpimät nämä kyllä on sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä lämpimät, mutta ei mitenkään liian hiostavat edes kesällä :) Talvella ne lämmittää lenkillä kivasti trikoiden alla!

   Poista
 5. Mulla on zeropointin säärystimiä ja tykkään niistä kyllä paljon. 2xu:n kompressiotrikoot löytyy myös. Käytän kompressiovaatteita juostessa ja myös palautumisessa, kuten sinäkin. Zeropointin uudet värit on niin herkullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluan trikoot :D Joo siis ne värit on niin ihania, olen ihastellut niitä instagramissa!

   Poista
 6. Kiva tää vertailupostaus! Oon itsekin suunnitellut kompressiovaatteiden ostoa viime aikoina - en omista vielä yksiäkään. Tän perusteella kannattaisi siis varmaan sijoittaa ekana noihin zeropointeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tästä oli hyötyä! Joo kyllä mä varmaan zeropointin säärystimiin kallistuisin, varsinkin kun hinta on ihan kohtuullinen.

   Poista
 7. heii tää oliki hyvä! oon miettiny, et onks noista oikeesti hyötyy ja mitä eroo tollasilla voi olla, ni nyt tuli selväks seki :D

  VastaaPoista
 8. Hei,
  Kiitos palautteesta.
  Edustan 2XU:ta ja kommentoisin tähän vertailuun, että kyseinen calf guard on lähinnä tarkoitettu käytettäväksi suorituksen aikana triathlonissa märkäpuvun alla, jolloin märkkäpuvun riisuminen helpottuu ja kastuessa säärystin ei paina. Calf guard on lisäksi normaali säärystintä lyhyempi jotta vältetään akillesjänteen painamista. Vertailuun ZP säärystimeen suosittelen 2XU calf sleeves, joka on sukkamaista materiaalia, pidempi malli. Haluaisitko ehkä testata 2XU calf sleevet? Toki suosittelen myös testaamaan 2XU kompressio trikoot. http://www.arcticsportaddicts.fi/uncategorized/2xu-mid-rise-kompressiotrikoot-testiin/

  VastaaPoista