keskiviikko 7. tammikuuta 2015

superfoodit vähitellen osaksi ruokavaliota

R: Mä olen pikkuhiljaa alkanut kiinnostua erilaisista superfoodeista ja chiansiemenet ovatkin olleet osa mun ruokavaliota jo kesästä asti. Syksyllä ostin myös sprulinaa, josta siitäkin on tullut osa mun (lähes) päivittäistä ruokavaliota. Mä olin ennen todella skeptinen kaikkia superfoodeja kohtaan ja olen osittain edelleenkin, pääsääntöisesti vannon monipuolisen ja terveellisen kotiruoan nimeen. Kirjoittelinkin superfoodeista syksyllä täällä ja olen samaa mieltä asioista edelleen. Tuon postauksen jälkeen olen tosin luopunut monien maitotuotteiden käytöstä, mutta se on aihe erikseen.

Koska superfoodeja on nykyään niin hyvin tarjolla, niin päätin kesällä alkaa testaamaan sopisivatko ne mun ruokavalioon. Mielestäni jokaisen kannattaa testata ja kokeilla ennen kun muodostaa omaa mielipidettään mistään. Mitään isoa harppausta superfoodien maailmaan ei kannata ottaa, vaan niihin voi totutella pikkuhiljaa, kuten mä olen tehnyt.

 photo sf1_zps80b185cf.jpg

Mun kohdalla kokeilu kannatti ja chiansiemenet tosiaan tulivat jäädäkseen. Huomaan, että pysyn paremmin kylläisenä aamiaisen jälkeen, kun sekoitan kaurapuuron sekaan chiageeliä. Sen sijaan goji-marjat eivät olleet mun makuun. Olen aina välillä yrittänyt laittaa niitä puuron sekaan, mutta lopulta jätin niiden syömisen kokonaan (lähinnä mauna ja koostumuksen takia en tykännyt). Spirulinaan totuttelu kesti jonkin aikaa. Se maistui aluksi aivan kamalalta ja luovutinkin jo hetkeksi, mutta sitten päätin antaa sille uuden mahdollisuuden. Ja se kannatti, nykyään juon aina aamuisin lasillisen spirulinavettä! Ei se mitään herkkua ole, mutta makuun tottuu ja sitruunamehu peittää makua kivasti. Spirulina sisältää paljon proteiiniä, vitamiineja ja sellaisia kivennäisaineita, joita en välttämättä muuten saisi tarpeeksi ruoasta. Olen myös huomannut, että spirulinasta saa kivasti energiaa päivään! Kuppi kahvia ja lasillinen spirulinavettä, niin kyllä lähtee väsyneempikin aamu käyntiin!

 photo Kokonaumlytoumlnkaappaus612015181213_zps414334ff.jpg
Mun ostoskoriin päätyi Hyvän olon luomu macaa, Cocovin kookosöljy ja maustamatonta heraproteiinia

Ajattelin jatkaa kokeiluani hankkimalla seuraavaksi monien kehumaa kookosöljyä. Jenna osti testiin myös macaa ja itsekin olen harkinnut sitä. Maca sisältää paljon erilaisia mineraaleja, mm. kaliumia ja sen on sanottu lisäävän mm. kestävyyskuntoa ja voimaa. Nyt olisikin hyvä aika täydentää superfood-varastoja, sillä Hyvinvoinnin tavaratalossa on tämän viikon loppuun asti loppiaisale, kaikista tuotteista saa -15% alennuksen! Superfoodien lisäksi Hyvinvoinnin tavaratalon valikoimista löytyy laajasti mm. erilaisia terveystuotteita, luontaistuotteita, luonnonkosmetiikkaa ja urheiluravinteita. Kannattaa käydä kurkkaamassa!  Mä olen taas tyytyväinen omaan saamattomuuteen, onneksi en tilannut näitä aiemmin vaikka meinasin, kun nyt tosiaan saa tuon -15% pois hinnasta!

Postaus sisältää mainoslinkkejä

13 kommenttia:

 1. Mä ostin poikaystävälle joululahjaksi spiruliinaa, kun se on niin innokas tällaisista myöskin, mutta itse en kyllä sitä ainakaan toistaiseksi kykene juomaan. Mulle se maku on vaan liian kammottava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa :) Siihen makuun kyllä tottuu, mutta toisaalta, miksi edes totutella jos ei halua :)

   Poista
 2. Olen myös kokeillut spirulinaa ja macaa mutta en ole pystynyt niitä käyttämään muuta kuin smoothien joukossa. Pitäisi ehkä uudelleen innostua smoothieiden tekemisestä niin saisi kyseiset purkit ja pussutkat käytettyä.:D Kerrohan sitten tuo millaista Hera on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän macaa puuron joukossa :) Reilu teelusikallisen kun sekoittaa joukkoon, niin ei edes maistu siellä kovin paljon!

   Poista
  2. Oikeesti spirulinaa kannattaa koittaa vedessä sitruunan kanssa, peittää kivasti makua! Joo kerron :) Vaikka varmaan aika perus maustamatonta heraa se on... Ajattelin smoothieen käyttää sitä, nyt kun luovuin rahkasta.

   Poista
 3. Mulla menee spiruliina helposti alas tablettien muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin harkitsin tabletteja, mutta päädyin jauheeseen kun oli halvempaa :D

   Poista
 4. Käytän superfoodeja kausiluontoisesti. Raakasuklaan sekaan laitan yleensä aina lucumaa, macaa (smoothien seassa se mielestäni maistuu ruosteelta). Spiruliinaa käytän aina välillä smoothien seassa. Chiaa tulee käytettyä ehkä eniten. Olen samaa mieltä että kokeilemalla se selviää mitkä sopii itselle ja mitkä eivät.
  terveellisetherkut.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ruosteelta :O Ei kuulosta hyvältä!

   Poista
  2. Apua maca on aivan hirveää... Mulla on ollut pussi sitä nyt 8 kk enkä vain saa käytettyä sitä. Oon laittanut sämpylöihin, smoothieen ja puuron sekaan, mutta hyi kamala. Sekoitus sammalta, multaa, sientä ja ehkäpä juuri ruostetta. Yök.

   Spirulinaa haluaisin kokeilla, mutta jännittää, koska sitä kauhistellaan macan tavoin myös. Tabletit vois olla hyvä vaihtoehto :)

   Poista
  3. Hahhhaaa, tämä sun kommentti ei nyt hirveesti innosta mua testaamaan :D Mutta pakko varmaan silti ;) Suosittelen spirulinaa ja siihen makuun ihan oikeasti tottuu. En mä mitään herkkusmoothieta sillä ehkä "pilaisi", mutta just tolleen annoksena, esim. lasillisena vettä (sitruunalla). Ja tabletit tosiaan menee varmaan alas helpommin!

   Poista
 5. Mäkin oon jo jonkun aikaa käyttänyt spirulinaa, sekoitin mehun ja veden sekaan ja ihan kamalalta kuralta maistui aluksi :D Smoothien sekaan sitä on kiva laittaa kun hedelmät/marjat ja muut ainesosat peittää hyvin sen makua.. pitäis varmaan itekin vaan lähteä totuttelemaan sen käyttöä vähän lisää! Huomasin myös sen virkistävän vaikutuksen, ei tän tytön tarvinnut kahvia juoda niinä päivinä kun joi ison lasillisen smoothieta jossa spirulinaa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis se maku oli jotain ihan käsittämätöntä aluksi. Mutta nykyään menee jo, varsinkin jos juo nopeasti ja ei hengitä samalla :D :D

   Poista