tiistai 13. tammikuuta 2015

salainen ase gradun tekoon?

R: Tajusin tänään aamulla aamiaista tehdessä, että meillä ei ole soijamaitoa, eikä kauramaitoa. En todellakaan jaksanut siinä vaiheessa lähteä kauppaan, joten päätin pärjätä ilman aamukahvia. Olen muutenkin yrittänyt nyt vähentää vähän kahvinjuomista, mutta pakko se on myöntää, että kahvi kuuluu aamuihin.

 photo P1134805_zpsc8e43987.jpg

Kahviton aamu kostautui iltapäivällä, vähän lounaan jälkeen alkoi väsyttää ja ajatus karkailla. Päätin testata vihdoin joululahjaksi saamaani Four Sigma Foodsin Xoco red "kaakaota". Tämä suklaashotti sisältää tulista cayenne-pippuria, pakurikääpätupla-uutetta ja yrttejä. Ruohonjuuren sivuilla tätä kuvaillaan kunnon iltapäiväboosteriksi, joten iltapäiväväsyn iskiessa odotukset tämän suhteen olivat korkealla!

 photo P1134796_zps38bb543b.jpg

Tuoksu oli ihanan suklainen, oikeastaan jopa yllättävän suklainen! Ensivaikutelma oli outo, muutaman hörpyn jälkeen tajusin outouden johtuvan todennäköisesti cayenne-pippurista. Tästä tuli vähän mieleen kahvi ja vähän kaakao, mutta outo on ehkä paras sana kuvaamaan tätä. En sanoisi tätä pahaksi, mutta ei tämä maun puolesta ensikokeilun perusteella suosikiksi noussut. Uskon kuitenkin, että makuun tottuu muutaman testikerran jälkeen.

 photo P1134802_zpsbe55a281.jpg

Suklaajuoman nauttimisen jälkeen palasin gradun kimppuun ja pakko myöntää, että tänään oli yksi parhaista gradupäivistä tänä vuonna. En tiedä johtuiko se tästä shotista vai aamupäiväisestä puhelusta äitin kanssa, tajusin siinä gradusta jutellessa että minkä hemmetin takia en vaan tee sitä gradua valmiiksi nopeasti vaikka väkisin. Mitä nopeammin gradu on valmis, sitä nopeammin saan valtiotieteiden maisterin paperit, saan apurahani ja saan yhden vaiheen elämästä päätökseen. Saan pitää pienet valmistujaisjuhlat ja saan olla ylpeä itsestäni. Mutta, kuten kaikki maisterit tai gradun kanssa taistelevat tietävät, se ei ole niin helppoa. Se vaatii satoja tunteja tieteellisten julkaisujen parissa, kymmeniä kirjoitettuja sivuja tekstiä ja kärsivällisyyttä. Mutta, se ei ole kuitenkaan mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa! Joten tästä lähtien kun motivaatio on nollassa, otan kupillisen xoco rediä ja tulen lukemaan täältä blogista tämän kappaleen ;) Onko siellä ruudun takana muita gradun tekijöitä?

8 kommenttia:

 1. Äääääh mulla alkaa huomenna gradusemma ja aihe on ihan hakusessa! Että kiitos vaan kaikkia gradumotivaatiovinkkejä saa laittaa kehiin :D jos alottais siitä, että iskis taas pakuria aamukahvin sekaan ja sitten mul on kans FSF Lion´s Manea, muistiin ja keskittymiseen kuulemma pitäis auttaa, joten sitäkin vois nyt vetästä kuuriluontosena :) Toivottavasti näillä eväillä se gradukin lähtis hyvin käyntiin :D Tsemppiä sun graduiluun!!
  -miffa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, tsemppiä! Sillon kun mä pari vuotta sitten aloitin ensimmäistä kertaa graduryhmässä, olin ihan pihalla aiheen kanssa. Onneksi päätin aloittaa uuden aiheen kanssa puhtaalta pöydältä, tämän aiheen sain aiempien töiden kautta. Joten kokemuksella sanon, kannattaa tosiaan panostaa siihen aiheen valintaan ja valita sellanen joka a) kiinnostaa, b) johon saa aineiston helposti (tai johon ylipäätänsä on mahdollista saada aineisto) c) joka oikeasti on ajankohtainen.

   Mäkin ehkä kaipaisin joten keskittymiskykyä parantavaa tällä hetkellä, oli pakko tulla vastailemaan kommentteihin kesken gradun teorian kirjoittamisen :D

   Poista
 2. täälläkin graduillaan, kässärin palautuspäivä 5. maaliskuuta, joten haipakkaa tulee olemaan :) onneksi olin fiksu ja työstin kesällä hommia eteenpäin tosi paljon, nyt pitäisi vaan analysoida, analysoida ja analysoida ja sitten olisi paketissa. tsemppiä hommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä :) Siis mikä teillä on kässäri? Tutkimussuunnitelma? Mä teen teoriaa tällä hetkellä, reilun parin viikon päästä pitäisi tosissaan hyökätä aineiston kimppuun ja analysoimaan. Mun mielestä se on kivempaa, teorian kirjoittaminen on jotenkin niin blaaah, kun on liikaa tutkimuksia ja teorioita ja on niin vaikea rajata mitkä on niitä tärkeitä :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi kiitos tsempistä! Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa etenee ;)

   Poista
 4. Minä minä! Siis gradua tekemässä! :) Ihanaa saada kohtalontovereita! :D Mulla on tutkimussuunnitelma valmiina ja se pitää esittää ensi viikon keskiviikkona ekassa semmassa! Oon siinä kirjallisuuden etsintä ja kahlaamisvaiheessa tällä hetkellä…huoh. Tutkimussuunnitelman tekeminen oli kyllä tosi hyödyllistä sinänsä, että selkeytti koko prosessia tosi paljon, kun piti pohti tutkimusmenetelmiä, aineiston keruuta ja analysointia, aikataulua jne jne. Mutta pitkä matka tässä vielä edessä! Tsemppiä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kohtalotoveri ;) Joo siis tutkimussuunnitelma oli kyllä tosi hyödyllinen, vaikka mulla ainakin se on vähän muokkaantunut matkan varrella! Toivottavasti sun tutkimussuunnitelma saa hyvän vastaanoton!

   Poista