lauantai 3. tammikuuta 2015

Pieniä lupauksia, isoja muutoksia

J: Mun ei pitänyt listata tänä vuonna mitään uuden vuoden lupauksia, mutta teen sen nyt kuitenkin! Oikeastaan mulla ei ole mitään suurempia lupauksia. En aio laihduttaa, en pitää tipatonta vuotta, en luopua herkuista tai tehdä mitään muutakaan radikaalia.. Sen sijaan mulla on kolme lupausta, jotka olisin tehnyt varmaan ilman vuoden vaihtumistakin. Mun mielestä on aivan sama tekeekö lupauksen esimerkiksi 15. syyskuuta vai tammikuun ensimmäinen, kunhan sen eteen tekee töitä ja siinä pysyy. Uutena vuotena on tietenkin hyvä pysähtyä hetkeksiä ja pohtia, päivittää ja muokata omia lupauksia elämäntilannetta vastaavaksi. 

Mun ensimmäinen lupaukseni, tai oikeastaan tavoitteeni, on saada gradu valmiiksi. Mitä nopeammin, sitä parempi. Yritän kuitenkin pitää sitä rimaa edes jossain korkeudella, ettei siitä tulisi mikään ihan huono! Gradun valmistumisen myötä saan vihdoin käteeni kasvatustieteen maisterin paperit ja voin alkaa kunnolla keskittyä tulevaisuuteen ja pohtia, mitä kaikkea haluan tehdä.. 

 photo _MG_7594-002_zpsc857640e.jpg
 photo _MG_7703-001_zps84a0fef9.jpg
 photo _MG_7617-002_zps3118bbbe.jpg

Toinen lupaus on syödä säännöllisemmin ja terveellisemmin. Onneksi töiden aloittaminen varmaan auttaa! Olen nytkin (no okei, ennen joulua..) syönyt melko terveellisesti, mutta joulukuussa meni ihan överiksi. Herkut ovat maistuneet ja esimerkiksi säännöllinen veden juonti unohtunut. Lisäksi vanha viholliseni - pepsi max on palannut mun päiviin! Siitä pitää ihan ensimmäiseksi päästä eroon ja ottaa taas tavaksi pitää korkeintaan yksi herkkupäivä viikossa. 

 photo _MG_7724-001_zps115f476a.jpg
 photo _MG_7731-001_zpsdc772ae6.jpg

Kolmas lupaus on muistaa hallita ajankäyttöä paremmin Tiedän, että varsinki nyt töiden alkaessa, koristreenien jatkuessa ja gradun ollessa vielä kesken tulee vuorokaudesta jossain vaiheessa loppumaan tunnit kesken. Päätin kuitenkin, etten aio luopua säännöllisistä salitreeneistä ja lenkeistä tai dekkareiden lukuhetkistä. Ennemmin vähennän tv:n katsomista, turhaa jumittamista koneella ja kännykän näpräämistä. Nyt lomalla olen saattanut istua päivittäin useita tunteja koneella tekemättä oikeastaan mitään fiksua ja selata samalla instagramia kännykästä. Jos olisin käyttänyt sen ajan vaikka graduun, olisi se varmaan jo valmis! Puhumattakaan siitä ajasta, jonka olen tuijottanut dvd:ltä Ihmeidentekijöitä. Se on yhtä koukuttava sarja, kun silloin 90-luvulla ;)

En nyt listannut näihin lupauksiin mitään treenitavoitteita, vaikka niitäkin on tullut taas mietittyä. Niitä on niin monia - osa pienempiä ja osa suurempia. Mun pitää pohtia niitä vielä lisää itsekseni ja miettiä oikein kunnolla, mitä haluan ja mihin aika tulee oikeasti riittämään. Katsotaan, jos kirjoittelen niistä sitten joskus myöhemmin..

Kertokaa teidän uuden vuoden lupauksia!

4 kommenttia:

 1. Tein itselleni purkin jonka sisälle laitan lappuja hyvistä asioista mitä vuoden aikana tapahtuu ja yritän iloita pienistäkin asioista enemmän. Ehkäpä vuoden päästä lukiessa uudestaan ne hyvät asiat eikä päällimmäiseksi tule vuodesta mieleen ikävimmät asiat :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä lupauksia! Itse en tehnyt varsinaisesti mitään lupausta, mutta tavoitteeksi oon asettanut loppujen kurssien käymisen vuoden loppuun mennessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvä tavoite :D Mulla oli se viime vuonna!;) Onneksi toteutui..

   Poista