maanantai 12. tammikuuta 2015

motivaatiomaanantai - treenikaveri

J: Taas olisi motivaatiomaanantain aika! Huh, kuinka nopeasti aika menee. Mä päätin tällä kertaa kirjoitella sellaisesta aiheesta, joka mulle itselle on ainakin yksi parhaista motivaatioista lähteä liikkeelle.. Eli treenikaveri! Ei ole varmaan vaikea arvata, että mä ja Riikka treenataan paljon yhdessä. Tai no treenit yksin on mulla todella harvassa. Viimeksi taisin käydä salilla yksin joskus joulukuussa, kun Riikka oli flunssassa. Lenkillä en ole käynyt yksin varmaan kesän jälkeen. Jos jostain syystä Riikka ei pääse mukaan, lähden Teemun kanssa.

 photo PA232255_zpscfc17f1d.jpg

Treenikaverissa on paljon hyviä puolia. Ensinnäkin, jos olette sopineet salille tai lenkille menosta, ei peruminen ole helppoa.. On helpompaa raahautua paikalle vaikka väkisin, kuin keksiä joku syy, miksi ei tänään tulekaan. Monesti meilläkin on käynyt Riikan kanssa niin, että toinen laittaa viestiä, että ei ehkä jaksakaan lähteä, mutta lopulta toinen ylipuhuu  toisen ja treeni tulee tehtyä suunnitelmien mukaan.
Toinen hyvä juttu treenikaverissa on kaverilta saatu tsemppi! Jos ei jaksa tai ei kulje - toinen tsemppaa ja kannustaa. Lisäksi on salilla helppo laittaa esimerkiksi penkkipunnerruksessa lisää painoa, kun toinen on varmistamassa. Kaiken muun lisäksi treenit ovat ohi ihan silmänräpäyksessä, kun samalla voi höpötellä ja vaihtaa kuulumisia.

Treenikaverista voi myös löytyä huonoja puolia.. Jos kaverin kanssa näkee harvoin ja aina vaikka vaan salilla, voi treeni mennä höpöttelyksi. Mua ainakin ärsyttää sellaiset tytöt (ja jotkut pojat), jotka tulevat salilla ja puivat siellä suureen ääneen omaa elämäänsä, samalla kun varaavat parhaat laitteet ja paikat. Me näemme Riikan kanssa kuitenkin muutenkin, joten salilla keskitytään (yleensä) siihen treeniin.. Liiallinen höpöttely voi kasvattaa tauot liian pitkiksi ja treeniaika valuu siinä samalla hukkaan.

 photo loikka2_zps70148167.jpg

Mä tiedän, että olen aika etuoikeutetussa asemassa, kun mulla on kaksoissisko, jolla on samat treenitavoitteet ja meillä on mahdollisuus käydä lähes päivittäin yhdessä treenaamassa. Lisäksi meillä on lähes samanlainen kunto, käytämme melkeen samoja painoja salilla ja mikä tärkein - tykätään samanlaisesta treenistä! Kaikilla ei ole mahdollisuutta sopia joka päivä treenitreffejä kaverin kanssa, kuitenkin jo yksi tai kaksikin treeniä on hyvä alku. Olkoon ne sitten vaikka kävelylenkkejä tai yhdessä salille raahautumista, kaverin kanssa siitä tulee kaksinverroin mukavampaa.. Ja ei sen treenikaverin ole pakko olla kukaan ystävä, voihan mukaan ottaa just vaikka siskon, veljen, poikakaverin tai vaikka äidin ;)

Onko teillä treenikavereita?

11 kommenttia:

 1. Voi kun olisikin treenikaveri tai no onhan mulla toi nelijalkainen koira juoksulenkeillä mutta muuten treenaan yksin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira ei varmaan ainakaan jää helposti kotiin jos on lenkin aika ;) Pyydä vaan rohkeasti joku kaveri mukaan, ehkä hän lähtee!

   Poista
 2. Mun kohalla kyllä treenikamu on yks isoimmista motivaattoreista myöskin!:)

  VastaaPoista
 3. Multa ei aamusalit oikeen ikinä onnistu, jos ei oo kaverin kanssa sovittu treffejä. Muuten jään melko varmasti nukkumaan, mut jos jotain on sovittu, niin sitten ei oo mitään ongelmaa päästä ylös :) Teillä on kyllä aika ideaalitilanne, kun on niin tasavertanen vakiotreenikamu aina saatavilla <3 Mulla aina vähän vaihtelee, että kenen kanssa millonkin treenailee, niin ikinä ei oikeen voi tietää, että pitääkö mennä yksin vai saako aikataulut osumaan kamujen kanssa..
  Heh, ja porukoilla käydessä meen aina salille iskän ja sedän kanssa :D
  -miffa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama mulla noiden aamujen kanssa :D Heh, iskän kanssa voi ottaa vaikka penkkiskabaa :D

   Poista
 4. Kaveri tuo ison motivaation kyllä treenaamiseen, sen olen huomannut!
  Upea banneri, sulla on tyyli joka kyllä nappaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja jep, oikeessa oot.. Kaveri on tosi hyvä motivaattori.. Tai sisko ;)

   Poista
 5. Poikaystävä on ihan loistava treenikaveri! Tsemppaa salille niinäkin hetkinä, kuten itse mielummin muhisi lämpöpeiton alla HIMYMiä katsellen... :D Yhtääkään kertaa en ole katunut, kun salille olen reipastunut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan varmasti on! Mäkin käyn välillä poikakaverin kanssa, mutta tehdään yleensä omia treenejä siellä kuitenkin..

   Poista