maanantai 19. tammikuuta 2015

motivaatiomaanantai - tavoitteet

J: Kuten monessa asiassa, myös urheilussa on todella vaikeaa ylittää itseään ilman tavoitteita. Tavoitteet ovat tärkeitä myös motivaation kannalta. Tavoitteet voivat olla isoja tai pieniä, voi olla välitavoitteita tai se yksi iso päämäärä, johon tähtää ja treenaa pidemmän ajan. Mä ajattelin listata motivaatiomaanantain kunniaksi muutaman oman tavoitteeni vuodelle 2015..

1. Parantaa aikaa puolimaratonilla. Viime vuonna me asetimme Riikan kanssa salaisen aikatavoitteen, jonka tosin totesimme jo paljon ennen juoksua olevan aika epärealistinen. Lopulta tavoite oli vaan päästä maaliin - ja se toteutui ilman suurempia ongelmia. Tänä vuonna olen taas astetta parempi juoksija ja valmiimpi saavuttamaan jonkun aikatavoitteen. Vielä ei olla puhuttu mistään tietystä ajasta, mutta lähdetään vaikka siitä, että ajan tulee olla parempi kuin viimeksi. Tarkempi aikatavoite varmaan tarkentuu tässä kevään aikana..

 photo sekalaistatamikuu1_zpscc116275.jpg

2. Alan taas nauttia salitreenistä. Viime aikoina salille meneminen on ollut pienoista pakkopullaa.. Yleensä mä ihan tykkään salitreenistä, mutta nyt uuden elämänrytmin myötä siitä on tullut enemmänkin pakollinen juttu. Treenasin ennen oikeastaan aina aamulla, mutta nyt töiden aloittamisen myötä olen joutunut käymään salilla iltaisin. Iltaisin siellä on paljon enemmän ihmisiä, olen väsyneempi ja muutenkin aamutreenit sopivat mulle paremmin. Tavoitteena olisikin muokata treeniohjelmasta sellainen, joka innostaa lähtemään illallakin salille.. Olisikin kiva tehdä enemmän esimerkiksi hiit-tyyppisiä treenejä, jossa saisi hien pintaan nopeasti, eikä tarvitsisi käyttää koko iltaa treeniin ;)

 photo sekalaistatamikuu2_zps4879d2f2.jpg

3. Sen lisäksi, että nautin salitreeneistä haluan myös saada lisää voimaa. En ole koskaan haaveillut isoista lihaksista, mutta haluan voimaa ja kestävyyttä. Viime viikolla kokeiltiin Riikan kanssa lisätä painoja jalkapäivänä ja melkein kaikissa liikkeissä nousi painot. Pitäisi rohkeasti vaan nostaa niitä painoja useammin.. Mä ainakin huomaan aina "jämähtäväni" tiettyihin painoihin vaikka jaksaisin isommillakin!

 photo sekalaistatamikuu_zps7c041d1c.jpg

4. Vika tavoite on se liikkuvuuden lisääminen! Tästä ollaan kirjoiteltu ennekin.. Olen nyt yrittänyt venytellä ja rullailla ahkerasti kotona, mutta ei se kyllä riitä. Pitäisi ilmoittautua jollekin pilates/jooga-kurssille, josta saisi kunnon alkupotkun persuksille :D Olen yrittänyt youtubesta etsiä kivoja venyttely- ja joogavideoita, mutta ei ne oikein nappaa.

Sellaisia tavoitteita! Saa nähdä, miten toteutuu. Alkuvuosi ei ole ehkä ollut treenien osalta mikään paras, välipäiviä on tullut vähän liikaa. Vedin melkein koko syksyn niin, että lepopäiviä oli yksi viikossa, joskus harvoin kaksi. Totuin jo niin siihen rytmiin, että neljä treeniä viikossa ei enää tunnu missään! Pitäisikin nyt alkaa panostaa näiden tavoitteiden lisäksi enemmän siihen laatuun, ei määrään.

Millaisia tavoitteita teillä on?

7 kommenttia:

 1. Mun suurin tavoite on juosta maraton loppukeväästä, ja siihen olen jo alkanut treenaamaankin. En oo ikinä ollut mikään pitkien matkojen ystävä, puoli maratonilleki tekisi mieli ottaa kirja mukaan, kun juoksun aikana tulee niin tylsää :D Mutta jotenkin tuo maraton on kutkuttavan jännittävä ja varmasti sopivan haasteellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä maratonille! Mä oon niin samaa mieltä, kirja olis ihan kiva :D Tuolla St Albansissa jossa mä juoksen, ei saa edes kuunnella musaa juoksun aikana :( Onneksi on seuraa ;)

   Poista
 2. mun haaveena/tavoitteena on päästä liikunnanohjaajaksi vierumäelle, joten pääsykokeisiin on pakko treenata jo nyt kaikkia mahdollisia lajeja ja kestävyyskuntoa :D Muutenkin tänävuonna mä haluan kohottaa omaa peruskuntoa kunnolla ja käydä lenkkeilemässä aina kun on mahdollisuus.

  teidän blogi on niin kiva ja saa mut motivoitumaan liikkumisen suhteen, oli pakko klikata itseni lukijaksi :) Toivottavasti sä onnistut tavoitteissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, just hyvä haave! Tsemppiä :) Ja iso kiitos, kiva saada positiivista palautetta ja vielä kivempaa, jos pystyn motivoimaan edes yhtä ihmistä liikkumaan!

   Poista
 3. Tavoitteita on kyllä hyvä olla, niin on ehkä enemmän motivaatiotakin treenata. Minun urheilutavoitteet ovat juoksupainotteisia. Tavoitteena on parantaa aikaa kympillä, puolikkaalla ja maratonilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Tsemppiä tavoitteiden totettamiseen:)

   Poista
 4. Mun urheilutavoitteet on myös juoksupainotteisia. Puolimaratonin sekä maratonin ajan parantaminen, puolimaralla myös aikatavoite. Kädet on yksi asia, joihin haluan myös panostaa eli punttia, punttia :)

  VastaaPoista