maanantai 5. tammikuuta 2015

motivaatiomaanantai - haasteet ja ryhmäpaine

R: Uuden vuoden alku tarkoittaa monille uusia treenilupauksia. Tänä vuonna aloitan treenamisen, tänä vuonna olen kesäkunnossa. Harmittavan monella lupaukset unohtuvat maaliskuuhun mennessä, mutta jospa tänä vuonna mahdollisimman moni löytäisi liikunnan ilon? Ja ainahan itsensä voi pakottaa liikkumaan, yksi hyvä keino on ryhmäpaine! En tarkoita ryhmäpaineella nyt joukkueurheilun aloittamista tai juoksutreffien sopimista (vaikka hyviä motivaattoreita nekin), vaan itsensä haastamista julkisesti. Sosiaalisen median  välityksellä on viime viikkoina levinnyt ties minkälaisia haasteita, joiden tavoitteena on parantaa elämäntapoja, syödä paremmin, treenata kovemmin tai ihan vaan vaikka juoda enemmän vettä.

Keräsin tähän motivaatiomaanantain kunniaksi muutamia haasteita ja ryhmiä, joista saattaa saada motivaatiota omien tavoitteiden saavuttamiseen. Ja ilmoittamalla julkisesti esim. facebookissa osallistuvansa haasteeseen, voi kynnys lopettaa kesken olla matalampi. Vai olisiko kiva keksiä selityksiä kaverille, joka sattumalta kysäisee miten haaste etenee? Tuskin kukaan haluaa myöntää olleensa laiska ja lopettaneensa.

 photo PC214353_zpscf7d68ae.jpg

1. Itse lähdin mukaan Tikiksen treenihaasteeseen. Osallistuin syksyllä Tikiksen punnerrushaasteeseen ja tahdonvoimalla tein päivittäin vaaditun määrän. Haaste oli rankka, mutta opettavainen ja huomasin ihan oikeasti kehittyneeni punnertamisessa. Nykyään miesten punnerruksia menee helposti sarjoina kymmeniä treenin yhteydessä ja läpsypunnerruksetkin onnistuu! Tämä haaste eroaa punnerrushaasteesta siten, että se on monipuolisempi ja seuraavan päivän treeni laitetaan aina illalla nettiin. Treenit ovat joka päivä erilaisia, ne voi tehdä vaikka kotona ja lepopäiviäkin on.

2: Treenihaasteiden lisäksi facebookista voi saada vertaisapua veden juontiin. Haasteessa tavoitteena on juoda suositeltu 2-3 litraa vettä päivässä. Hyvä niille, jotka unohtavat helposti säännöllisen veden juonnin!  Oikeasti on tosi tärkeä juoda tarpeeksi vettä, itse huomaan heti alkuillasta, jos olen juonut päivän aikana liian vähän vettä - väsyttää ja energiaa ei tunnu olevan mihinkään.

3. Yksi aina sillon tällöin sosiaalisessa mediassa pyörivä haaste on 30 päivän vatsalihashaaste, joka löytyy täältä. Tuonhan voi vaikka postata omalle facebook- tai instagram-sivulle ja haastaa kaikki kaverit mukaan!

4. Jos treenaat jo mielestäsi monipuolisesti, mutta haluat oppia uusia taitoja, niin miten olisi käsilläseisonta haaste? Gymnastic Bodiesin haasteessa pääsee treenaamaan käsilläseisontaa. Se on muuten taito, jonka itse haluaisin joskus oppia. Seinää vasten onnistuu, mutta ilman tukea ihan mahdotonta mulle tällä hetkellä! 

Oletteko te mukana joissain haasteissa? Entä tekikö moni urheilullisia lupauksia vuodelle 2015?

P.S Iik, Tikiksen haasteessa tänään hullu Burner400! Nyt salille, tiedossa sen lisäksi selkä&hauis-treeni.

2 kommenttia:

 1. Kivaa löytää turkulainen treeniblogi. :) Aloitin tammikuussa Facebookissa alkaneet haasteet: juo 2-3 litraa, 100 päivää ilman alkoholia ja vähäsokerinen tammikuu. Onneksi en aloittanut mitään treenihaastetta koska pieleen olisi mennyt jatkuvan sairastelun takia.

  Käsilläseisonta on taito jonka minäkin haluaisin oppia. :)

  http://lastchancetoloseweight.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Vaikka on meillä täällä muutakin kun treeniä! Sähän olet monessa haasteessa mukana, tsemppiä :)

   Poista