torstai 8. tammikuuta 2015

matkahaaveita vuodelle 2015

R: Kirjoittelin vuoden lopussa yhteenvedon vuoden 2014 matkoista ja nyt ajattelin kirjoittaa millaisia matkahaaveita mulla on vuodelle 2015. Muutama reissu on jo varma, muutamasta haaveilen ja lisäksi toivon, että olen viimeistään loppuvuodesta siinä onnellisessa asemassa, että voin alkaa säästää pidempää reissua varten. Siitä en vielä ole varma, mikä tämä pidempi reissu on, mutta haaveita on paljon!

Viimeistään maalikuussa haluaisin päästä "perinteiselle" Tukholman tai Tallinnan reissulle. Olen monena vuotena ollut talvella tai keväällä Tukholmassa, sellanen miniloma kun on helppo mahduttaa työ- tai opiskelukiireiden sekaan. Naapurimaiden sijaan voisin myös harkita Berliiniä, jos reissubudjetti, gradukiireet ja matkaseura sen mahdollistavat. Joku kolmen tai neljän päivän miniloma olisi ihana breikki arkeen!

 photo Pictures3_zps1cc830ec.jpg

Vuoden ensimmäinen pidempi ulkomaanmatka tulee todennäköisesti olemaan vasta huhtikuussa, kun päästään Jannen vanhempien kanssa Wieniin. Tämä oli itseasiassa joululahja ja erittäin mieleinen sellainen! Wien ja Itävalta muutenkin ovat ihan uusia tuttavuuksia, joten innolla odotan reissua. Oli myös puhetta, että samalla reissulla mentäisiin käymään Bratislavassa, johon pääsee kätevästi vaikka laivalla Wienistä.

Kesäkuussa otetaan Jennan kanssa suunnaksi Lontoo ja St Albans. Arvaako joku, mitä siellä aiotaan tehdä? No juosta taas puolimaraton! Ihanaa päästä samalla taas Lontooseenkin, vuosi erossa Lontoosta on liian pitkä aika.

 photo Pictures1-001_zps34d746d6.jpg
Kesällä haluaisin tehdä myös pienen reissun kotimaassa tai vaikka jossain muussa Pohjoismaassa. Viime kesän road tripillä opin, että aina ei tarvitse lähteä kauas löytääkseen upeita paikkoja - Suomi on täynnä upeita matkakohteita. Kotimaanmatkailun lisäksi Ruotsi ja Visby kiinnostavat, kiitos Jennan Visby-haaveiden!

Syyskuun alussa olisi koripallon EM-kisat ja Suomi pelaa Ranskassa. Mua harmittaa niin paljon, että Suomen pelipaikaksi valikoitui Ranskan Montpellier, kun muut alkulohkovaihtoehdot olivat Berliini, Latvian Riika ja Zagreb Kroatiassa. Oikeastaan meidän koko kaveriporukka oli vähän pettynyt, kun selvisi missä Suomi pelaa. Mä olisin lähtenyt mihin tahansa muualle ennemmin kun Ranskaan, sinne on kallis matkustaa, siellä on kallista ja Ranska itsessään ei vaan houkuttele mua yhtään. Mutta, kovasti haluaisin päästä kannustamaan taas Susijengiä, joten saattaa olla, että suunnataan Ranskaan syyskuussa. Tässä on kuitenkin niin paljon muttia, kun ei tiedä töistäkään vielä..

 photo Pictures2_zps16b0db26.jpg
Tänä vuonna haluaisin joulun jälkeen jonnekin lämpimään. Kateellisena olen katsellut blogeissa ja instagramissa ihmisten reissukuvia, tämä tosiaan taitaa olla suosittu aika matkustaa. Mutta, koska valmistuminen ja töiden hakeminen on edessä nyt keväällä, en  vielä voi tätäkään matkaa varata.

Tuntuu että koko vuosi 2015 tulee olemaan matkustelun(kin) kannaltakin vähän sellasta ehkä ehkä ehkä, kun ei yhtään tiedä töistä. Tavoitteeena olisi saada oman alan töitä viimeistään syksyllä, mutta toki aion aiemminkin hakea, jos joku hyvältä vaikuttava työpaikka tulee vastaan. Eli matkojen suunnittelu on vähän hankalaa, kun ikinä ei tiedä mitä edes seuraava viikko tai kuukausi tyo työrintamalla tullessaan. Sen olen oppinut, että liikaa ei kannata suunnitella! Jos mä nyt päätän, että en mene töihin ennen kun gradu valmistuu, niin todennäköisesti saan samantien jonkun työpaikan. Ja toisaalta, jos nyt päätän, että haluan töihin ja teen gradua siinä ohella, niin todennäköisesti en saa mitään töitä. Eli päivä kerrallaan mennään ja katsotaan mitä elämä tuo tullessaan ;)

4 kommenttia:

 1. Kaikki kohteet kuulostaa kyllä niin kivoilta, oispa itelläkin aikaa reissata noin paljon! Lontoo on ihana, tsemppiä puolikkaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus, opiskelijana on aikaa, muttei rahaa ja sitten kun on töissä, on rahaa muttei aikaa reissata :D Ja kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Wien on tosi kiva kaupunki, oltiin siellä marraskuussa neljä päivää kun mun täti asuu siellä… Kaunista arkkitehtuuria, hyvä joukkoliikenne ja PALJON kaikkia kivoja kauppoja, mutta ihmiset ei kovin mielellään puhu englantia, eli saksaa kannattaa opetella ainakin muutamat fraasit… ja tippi pitää muistaa antaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta! Mua vähän pelottaa toi Saksa, oonkin kuullut että englantia ei niin paljon puhuta.. Noo, ehkä me selvitään ;)

   Poista